Constantin Arcu – Călătoriile mele și kilometrul zero al lumii, Filmul


Prietenul meu vechi, scriitorul Constantin Arcu, a avut ideea foarte bună să rezume video însemnările călătoriilor sale, vă amintiți că am prezentat recent apariția celor trei volume. De bună seamă că micul film nu ține loc de lectura cărților, dar poate fi o bună introducere! Vizionați pe tot ecranul!

https://arcublog.wordpress.com/2020/12/03/calatoriile-mele-si-kilometrul-zero-al-lumii/

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Constantin Arcu – Călătoriile mele și kilometrul zero al lumii, Filmul

 1. eduardantoniu zice:

  Mai stiu tot asa o mare calatoare care mai si scrie, e si foarte mediatizata totodata, medicul ginecolog Irina Catighera din Iasi, originara din Suceava. Ma intreb cum de e posibil si ce’i mai aduce inapoi, daca to scapa de aici. Caci, cu cat se apropie duminica, cu atat imi creste iar temerea ca luni iar vad harta roshie, iar imi blestem si ziua in care m’am nascut aici etc.

  Apreciat de 1 persoană

  • Ca să te liniștești, pot să-ți spun că nu are nici o importanță ce culoare va avea harta, pentru noi, tot aia va fi! Culoarea contează numai pentru ei… Dar tu îți mai faci iluzii politice și doar ești băiet mare!

   Apreciază

 2. ontelusdangabriel zice:

  ***

  Apreciat de 1 persoană

 3. ontelusdangabriel zice:

  ***// râzând călătorești prin omenesc/ recapitulezi suferința când plângi/ iar indiferența te face realmente contemporan legăturii ionice din metale/ cu un electron ca sodiul/ cu doi electroni după rețeta calciului/ și cu avioanele construite din aluminiul celor trei sarcini negative/ fără să fie cazul/ desigur/ unui avort/ ori septicemii/ fiindcă la granița cea fluidă a biologiei cu chimicul stă nu doar drăgălașul covid/ aici se întâlnesc identitatea și alteritatea/ viul & neviul/ și tare mi-e nu știu cum că niciun parametru fizic/ nicio dată matematică a problemei nu izbutește/ oricât mi s-ar stoarce substanța cenușie/ să explice cum se face trecerea/ nu de la cristale la molecule organice/ aici e simplu ca bună ziua ori să trăiți/ ci de la organicul neviu la cel viu/ conceptele clachează în acest punct/ pur și simplu își iau concediu/ medical sau de odihnă chiar nu are importanță

  Apreciat de 1 persoană

 4. Constantin Arcu zice:

  Mulțumesc mult, maitre! Frumoasă surpriză, blogul tău e celebru și frecventat!

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.