98% decizie corectă – un spectacol de Geanina Cărbunaru


Un spectacol care deja a fost atacat de gardienii bunelor moravuri, care a stîrnit controverse. Nu o să trec în revistă toate prostiile spuse/ scrise. Voi prelua numai punerea la punct a criticului de teatru Maria Cernat:

„Asist de câteva zile la un show foarte trist în care niște inși fac scandal că s-a montat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț o piesă care conține termeni licențioși. / M-am uitat cu mare curiozitate la spectacolul disponibil online doar ca să constat că ultragierile morale erau doar în mintea celor care se lansau în acuzații fără niciun fundament real./ Nu mai vorbesc despre faptul că românului până nu-i spui că s-a bagăt niște carne în frigider pe scena teatrului nici că se obosește să dea vreo doi lei pe artă sau spectacole. / Am scris un text despre actorii spectacolului paralel la care am fost siliți să asistăm de când cu ultragierile morale ale opăriților care n-au văzut spectacolul, dar știu ei sigur că a lovit neomarxismul în ființa noastră națională virginală!”

Avum cîțiva ani, am văzut, aici la Iași, un excepțional spectacol al Geaninei Cărbunaru montat după pagini din dosarul de Securitate al poetului Dorin Tudoran. Mulțumesc prietenului Willy Totok pentru linkul la acest spectacol.

https://vimeo.com/478973523?fbclid=IwAR0UxGbZaAHXoja-2Pu_olVh-3lmG16cNU_RPR43-K9akuxch60NIN4sX2s

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la 98% decizie corectă – un spectacol de Geanina Cărbunaru

 1. ontelusdangabriel zice:

  ***

  Apreciat de 1 persoană

 2. Emanuiel Pavel zice:

  Corect!

  Apreciază

 3. eduardantoniu zice:

  A trecut deja peste un sfert de oră de piesă și nu aud limbaulj licențios incriminat, încă. Probabil cele două comentarii sunt pertinente.

  Apreciat de 1 persoană

 4. ontelusdangabriel zice:

  ***// cunoști apoi voința paralizează/ nu știi nimic însă ai vrea și luna de pe cer/ când mă uit la soarele de noiembrie simt că nu ar mai fi cazul să ies afară/ totul a fost deja consumat/ pariorii & trișorii au în cont sumele/ și pulberea aurie amintind altceva/ un fior ce scutură carnea/ digitalizarea pe care o ricanau într-un comentariu din observator cultural persoane cu pedigree/ n-aș fi crezut cât de bună colegă ar fi putut fi tovarășa elena ceaușescu anumitor intelectuali care dau azi din coate/ poate aurul l-or scoate/ îl pitesc apoi în spate/ sunt magiștri în șpagate/ dacă intenționați execuția unei bune creații e musai atenție la producție/ triada pe-atunci era proprietar producător beneficiar

  Apreciat de 1 persoană

 5. Virgil zice:

  Criticand dar cu o gluma :
  De ce rosesc femeile cand aud ceva „ne ortodox” ?
  Nu de la ceea ce aud ci de la ceea ce isi inchipuie.
  Asa si cu unii „critici” cu ghilimele de rigoare 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 6. Mariana zice:

  Se vede treaba ca „gardienii bunelor moravuri” nu au fost la piesa …au pus catuse florilor de Fernando Arrabal, jucata cu ani in urma la teatrul Oreon din Bucuresti, in regia lui Hausvater. Acel spectacol l-am gasit oarecum socant. Nu avusesem pana atunci unde sa vad asa ceva. Ulterior aveam sa aflu ca punerea in scena de la Bucuresti semana leit cu punerea in scena de la Paris. Am gasit pe net colectia revistei Teatrul si de-acolo am aflat aceste amanunte.

  Apreciat de 1 persoană

  • Gardienii revoluției cu pricina n-au ăzut ăn general spectacole! Am ăzur și eu montarea lui Hausvater. Deci, e pe net colecia revistei Teatrul? Mrci de informație…

   Apreciază

   • Mariana zice:

    Colectia are numere din 1956 pana in 1989, articolul despre piesa lui Arrabal este din noiembrie 1969, in conditiile in care este posibil ca premiera sa fi avut loc in septembrie 1969, in regia lui Arrabal insusi la Theatre de l’Epee de Bois din Paris (acum pe net gasesti orice fel de informatii, important este sa le pui cal la cap). Dar era anul 1969 si noi inca eram deschisi catre lume. Si va multumesc ca v-ati facut, de fiecare data, timp ca sa-mi raspundeti!

    Apreciat de 1 persoană

   • Fantastic, deci au coecția de la început digitalizată. Va fi ceva vreme de scormonit!

    Apreciază

Comentariile sunt închise.