Jurnal de pîrît (69) – Am cîștigat apelul, dar nu e definitiv


Astăzi pe la prinz, instanța de la Curtea de Apel Iași mi-a dat cîștig de cauză în apelul deschis de filosoful național și editura sa. Mai precis, a anulat apelul editurii pentru timbrare insuficientă și a respins apelul filosofului. Respir ușurat și nu prea. Instanța nu a dat o sentință definitivă, ci una cu drept de recurs în 30 de zile de la comunicarea soluției către părți. Nici avocatul meu, maestrul Nicolae Volovăț, nici eu nu putem ști deocamdată acest final al soluției, trebuie să așteptăm motivarea instanței. Asta e!

Număr unic dosar7832/99/2018
Inregistrat in data de17/01/2020
Obiectul cauzeipretenţii;

Termene de judecată

DataSoluțieDetalii
20/10/2020NefondatRespinge apelul formulat de Liiceanu Gabriel împotriva sentinţei civile nr. 1425/2019 din 2.10.2019 a Tribunalului Iaşi – Secţia I Civilă, sentinţă pe care o păstrează. Anulează, ca insuficient timbrat, apelul formulat de SC ,, Humanitas” SA împotriva sentinţei civile nr. 1425/2019 din 2.10.2019 a Tribunalului Iaşi – Secţia I Civilă. Cu drept de recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Iaşi. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 20.10.2020


Aici istoria procesului pe scurt

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

46 de răspunsuri la Jurnal de pîrît (69) – Am cîștigat apelul, dar nu e definitiv

 1. D.D. zice:

  Uff.
  Absolvenții lui.Toader..Justiția română.
  Va fi bine!

  Apreciat de 1 persoană

 2. ionfercu zice:

  Va fi foarte bine!🤗

  Apreciat de 2 persoane

 3. ontelusdangabriel zice:

  imnul 769

  Apreciază

 4. Radu Mârza zice:

  O mult prea lungă Odisee…

  Apreciat de 1 persoană

 5. Emanuiel Pavel zice:

  Poate apelează la justiția din Coreea de Nord, acolo s-ar putea să aibe câștig de cauză.

  Apreciat de 2 persoane

 6. eduardantoniu zice:

  Iar ii da drept de recurs? Nu a avut deja si folosit unul – acesta?

  Apreciat de 1 persoană

 7. Se fac doi ani, un stres degeaba. Poate s-a terminat.

  Apreciat de 1 persoană

 8. "Dați-i și mesei de bucătărie o șansă" zice:

  Am desfăcut un vin făcut de mine acuma-s trei ani, un Sauvignon Blanc situat între Isărescu și Stoica. L-am însoțit cu o mâncare de hribi proaspeți culeși din Munții Bârgăului. Vă spun drept că niciodată mâncarea și vinul nu mi s-au părut mai bune. Așa că vă eu aștept la Drăgășani, str. Măzili nr. 4. Pentru Mircea Dinescu de la Cetate, Dorin Tudoran din America, Liviu Antonesei din Iași și Flore Pop de la Cluj cazarea și masa sunt gratuite. Cu mult drag, mereu al vostru…

  Apreciat de 1 persoană

  • Mulțumesc frumos pentru invitație. Îmi notez reperele, poate că trece naibii pandemia asta chinezească și ne deplasăm mai ușor! Da, hribicu SB sună tentant…

   Apreciază

  • Dorin Tudoran zice:

   Mulțumesc foarte mult pentru invitație, dar nu o pot onora încă. Mi-ar sta mâncarea în gât și băutura în poală, dacă la masa noastră nu s-ar afla și „Petrov”, reabilitat de Justiția Statului de Drept Preferențial pe care l-a consolidat, concubinul său literar „Ilf”, Profesorul Giruetă – tatăl lui „Henric al V-lea de România” –, ceilalți pupini/celelalte pupine care ne-au anunțat apariția unui „președinte pentru alte orizonturi istorice”, sau cam așa ceva. Să mai așteptăm cu petrecerea, fiindcă graba strică treaba.

   Apreciat de 3 persoane

 9. Anonim zice:

  Incredibil. Eu zic sa ceri despagubiri pentru hartuire, cheltuieli inutile, zile pierdute, demoralizare etc
  Firma AG chei, brice si catuse inoxidabile

  Apreciat de 2 persoane

 10. Suditu Costel zice:

  Zic: să fie bine! Pare diabolic inițiatorul/parcă nu ar vrea să cîștige, așa de tare, cît dorește să facă rău/…atîta stress!

  Apreciat de 2 persoane

 11. Dorin Tudoran zice:

  Maître,

  Între Decartes ( „Din tot ce există pe lume, bunul-simț este acela care este distribuit în egală măsură tuturora”) și Al. Paleologu ( „Descartes nu are dreptate când afirmă că bunul-simț este <>”.) dreptatea e de partea eseistului nu a filozofului.

  Și pentru că tot vorbim despre filozofi (unii mult cam închipuiți) nu e greu de constatat că printre unii din cei contemporani și locali nu bunul-simț e cât de cât prezent, ci o nesimțire plină de trufie.

  Apreciat de 3 persoane

 12. Dorin Tudoran zice:

  Vezi bine, „Descartes” nu „Decartes”…

  Apreciat de 1 persoană

 13. dragavei zice:

  E normal sa vrei sa se termine odată comedia. Cred că piriciosii își duc grotescul la capăt, ca niște persoane – juridice, fizice, cum or mai fi – cu pretentii de seriozitate. Oricum, și dacă s-ar amuza s-o lungeasca, tot pe banii lor o fac. Doar că tie iti va fi tare greu să-ți recuperezi paguba de la ele.

  Apreciat de 1 persoană

 14. Virgil Cosma zice:

  Fricoșii dracului! Au făcut în pantaloni de teamă că este doar netimbrat și „măi, dacă vine filozoful cu ceva argumente nemaiauzite”, deși aveau toate probele și mărturiile la dispoziție. Încearcă să spele pe mâini cu o chichiță procedurală ca în caz de ceva (citește vreo intervenție neortodoxă la vreuna dintre mărimile zilei) să aibă scuza „știți, nu noi am decis ci domnul filozof nu a respectat procedura”.
  Pe de altă parte, Lili îmi spune că este legal și că da, trebuie să mai așteptăm 30 zile pentru un deznodământ. Eu unul nu am nicio îndoială că îți va fi favorabil. În numele niciunei legi din lume nu are cum să fie altfel.

  Apreciat de 2 persoane

 15. Valentin Feyns zice:

  Cam atata inteleg unii din democratie: dreptul de a hartui pe altii

  Apreciat de 2 persoane

 16. Dorin Tudoran zice:

  Maitre

  Inteleg ca discutia ramane acolo pentru eternitate, mă rog, cam cat a devenit astazi o eternitate. Poate ca intr-o zi voi avea temeritatea sa o urmaresc si eu.

  Vorbind despre eternitate – am citit candva ca anumiti oameni de stiinta definesc eternitatea drept 1 milion de ani. Altii sunt mai severi – 1 miliard de ani.

  Uitandu-ne la cum arata astazi lumea si la cum ar păutea arata in curand, as spune ca 3, 4 ani vor fi resemtiti drept o eternitate…

  Apreciat de 3 persoane

 17. ma zice:

  Ai răbdare Liviu : o eternitate și o zi. Pentru Dorin Tudoran : nu trebuie să lipsească procurorul Lazăr. magda u.

  Apreciat de 1 persoană

 18. McStronțiu zice:

  ICCJ: respinge recursul ca nefondat. La anul pe vremea asta sau în 2022 prin primăvară.

  Apreciat de 2 persoane

 19. Alaric zice:

  mda! justiția lui ciordache!

  Apreciat de 1 persoană

 20. Alex zice:

  Felicitari! Si succes mai departe, daca va fi cazul.

  Apreciat de 1 persoană

 21. Fulcanelli zice:

  Să trimit ceva gheară de bufniță spre București ? Sau mai bine copită de mistreț ?

  Apreciat de 2 persoane

 22. Dana (Mara) zice:

  Felicitari. Si eu cred ca nu vor face recurs. Netimbrarea apelului cred ca a fost un semnal ca se opresc aici cu acest demers penibil. Daca nu face recurs cred veti avea chiar anul acesta o hotarire definitiva si irevocabila. Succes.

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.