Seara Emil Brumaru la FILIT


Și tocmai s-a terminat prima seară a FILIT, dedicată poetului Emil Brumaru, o seară extrem de plăcută. După deschiderea ediției de către scriitorul Lucian Dan Teodorovici, directorul MLR Iași și al evenimentului, Nicoleta Dabija și regizorul Ovidiu Lazăr au vernisat expoziția cu obiectele, cărțile, manuscrisele și fotografiile care au aparținut poetului. Între ele, la loc de cinste, celebrul „dulap îndrăgostit” și la fel de celebrul samovar. A urmat momentul evocativ, moderat de Bogdan Crețu, în care m-am întrecut cu Al. Călinescu în amintiri despre Emil, care de care mai interesantă sau amuzantă, după caz. În final, a fost lansat volumul editat cu prilejul acestui eveniment. Să fim anonimi ca dovlecii. Povești cu Emil Brumaru, apărut la Editura Muzeelor Literare, Iași, sub coordonarea Nicoletei Dabija, care reunește 45 de evocări, amintiri, file de jurnal dedicate poetului. După ce coordonatoarea și Bogdan Crețu au prezentat volumul, au fost și mai multe intervenții din sală, dintre care mi-i amintesc pe Lucian Vasiliu, George Bondor, Mihai Dinu Gheorghiu… Chiar a fost o seară plăcută și, nădăjduiesc, Emil se va fi amuzat de acolo unde este. Doar e înger!

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Seara Emil Brumaru la FILIT

  1. eduardantoniu zice:

    Oare pentru Serile Filmului Romanesc nu se pot gasi alte …zile decat tot acelea ale FILIT?

    In filmarea de mai jos, 53:45 ma mutasem la perete ca sa nu fie acoperit in fatza mea Liviu Antonesei. Ulterior, insa, a cam fost acoperit tot in fatza mea profesorul Alexandru Calinescu.

    Referitor la dedicatia 26 decembrie 1976: era vacantza de Craciun in clasa a X-a la „Garabet Ibraileanu”. Din clasa a IX-a, Cecilia Calinescu era profesoara noastra de franceza. Si pana la reforma lui Ceausescu din vara ’77. Fusta flux reflux era un joc al volanaselor la un mers elegant ca si al Ecaterinei Ilisei, fie iertata.

    Nu stiu daca Emil Brumaru a stiut ca toate cartile de tarot sunt evocate in acest album din 1975.

    https://www.youtube.com/playlist?list=PLL-HWMvwk2ZdV1wmmuBQbEjNbBU6z4boG .

    Cred ca in anul acela a absolvit tot „Garabet Ibraileanu” si Tamara Pintilie, care anterior mai fusese si moderator la cenaclul shcolii, facand naveta de la Podu Iloaiei si citind pe tren Ernesto Sabato.

    Apreciat de 2 persoane

  2. ontelusdangabriel zice:

    imnul 688

    Apreciat de 3 persoane

Comentariile sunt închise.