FILIT începe cu omagierea poetului Emil Brumaru


De azi pînă duminică se va desfășura ediția din acest an a Festivalului Internațional de Literatură și Traduceri, o ediție mai restrînsă decît cele din anii anteriori, din motive de pandemie, dar nu mai puțin interesantă. Cele mai multe manifestări se vor desfășura la recent renovata și amenajata Casă a Muzeelor din strada V. Alecsandri, în aer liber sau în interior în funcție de condițiile meteorologice.

Prima zi a festivalului, astăzi, este dedicată poetului Emil Brumaru. În deschidere, va avea loc vernisajul expoziţiei Dulapul îndrăgostit, după care publicul este invitat la o discuţie despre poet moderată de către Bogdan Creţu, invitaţi fiind Liviu Antonesei şi Alexandru Călinescu. Seara, de la ora 20, va avea loc lansarea volumului Să fim anonimi ca dovlecii. Poveşti cu Emil Brumaru, publicat la Editura Muzeelor Literare din Iaşi, coordonat de Nicoleta Dabija, urmată de proiecţia filmului Zidul lui J.O.. În încheiere, cei prezenţi sunt invitaţi la o discuţie între Matei Bejenaru şi Doris Mironescu, moderată de Radu Cucuteanu.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la FILIT începe cu omagierea poetului Emil Brumaru

 1. dorin zice:

  Bună treabă!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Mihai zice:

  Moment vibrant: Liviu Antonesei mi-a fost călăuză, Alexandru Călinescu profesor, Emil Brumaru drag.
  Tamara consăteancă.

  Apreciat de 1 persoană

 3. ontelusdangabriel zice:

  imnul 692// lumea ce o știu iubito/ e de leat cu hirohito/ mă descurc totuși ușor/ chiar și-n jazz covid lenor/ eteronomie-i spune/ vianu blândul o impune/ maiorescu asterisc/ excelența doar pe disc/ preferabil un vinil/ mp3-ul e la kil/ dună cu kirilă-i bun/ deși rima drept vă spun/ otocritica îmi fac/ depășită & malac/ eu iubesc deopotrivă/ planșă everest și divă/ la ce bun discriminarea/ atunci când tu chemi salvarea/ odihnește-te cât vrei/ cu bărbați sau cu femei/ sfatul meu e pururi gratis/ recluziune la calatis/ de-am greșit ortografia/ consolare-abulafia/ ezoteric exoteric/ totu-n jur este feeric

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.