Milan Kundera acceptă cu bucurie Premiul Franz Kafka


Voi posta mîine dimineață ultimul poet al ședinței Cercului, pentru că am de dat o veste importantă. Marele scriitor ceh și francez Milan Kundera a declarat că acceptă cu bucurie Premiul Franz Kafka acordat de Republica Cehă. Cum vă amintiți, am anunțat aici anul trecut un alt moment important al reluării legăturilor marelui scriitor cu patria de origine, restaurarea cetățeniei cehe. Vă amintiți, probabil, că pe 3 august, am postat despre intenția lui Kundera de a dona întreaga arhivă personală Bibliotecii din Brno, orașul său natal. S-ar putea spune că, acum, împăcarea cu țara a ajuns la capăt… Mulțumesc lui Michael Shafir, care mi-a dat primul știrea, pentru linkul spre The Guardian. Între timp, întreaga presă a lumii anunță vestea, cea băștinață o va afla dimineață de la surse autorizate!

https://www.theguardian.com/books/2020/sep/22/milan-kundera-joyfully-accepts-czech-republics-franz-kafka-prize

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Milan Kundera acceptă cu bucurie Premiul Franz Kafka

 1. ontelusdangabriel zice:

  imnul 652

  Apreciat de 1 persoană

 2. rameau zice:

  Chiar merita !!! politica trebuie separata de opera cuiva A

  Apreciat de 1 persoană

 3. Mă bucur pentru recunoaștere și reconcilierea cu țara de origine.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Virgil zice:

  Din pacate la noi nu s-a intamplat la fel cu Paul Goma. A contat mai mult birocratia (asta ca sa nu zic de fapt adevarul ca noi guvernanti sunt continuatorii comunistilor si nu aveau cum sa-i dea satisfactie lui Goma )

  Apreciat de 1 persoană

 5. Julien Caragea zice:

  Frumos!… Mai că nu pot a nu mă gândire la o simpatică butadă a unui comper de pre la noi: „Fiecare scriitor mare deschide o poartă pe care o acoperă cu trupul său.”

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.