Rîs încă estival (2) – Kyre: Ultimele știri ciudate


Cel puțin ultimele din rezerva pe care mi-a lăsat-o misteriosul Kyre înainte de a pleca în misterioasa călătorie. Din care a și reevnit ieri la baștină…

MOTORUL ETERN

            Specialiştii de la I.A.R. Ghimbav, firmă aflată în patronajul vestitei Bell Helicopter Textron, au pus la punct motorul etern, bazat pe un nou tip de combustie. Carburantul este secret de stat, nu vă pot spune nici măcar starea lui de agregare – ne-a declarat chimistul C.V., inginer la I.A.R. Tot ce vă pot spune e că un elicopter poate zbura un an de zile cu un singur litru din acest carburant.

            Proba secretă efectuată de un Puma teleghidat, dotat cu noul motor şi alimentat cu noul carburant a durat 3 zile şi s-au folosit doar 7,98 ml de carburant. Specialiştii de la I.A.R. estimează că în mai puţin de doi ani, combustibilii clasici se vor perima şi vor ieşi din uz, fiind înlocuiţi cu noul carburant, care este şi mai puţin poluant.

PROIECT DE LEGE

            În Parlamentul României se discută zilele acestea un nou proiect de lege. Până mai ieri nu se ştia despre ce e vorba. Acum, însă, parlamentarii au rupt vălul tăcerii. Este vorba de legea cu privire la regimul spionilor.

            Legea are două segmente, care tratează în mod diferit spionii de naţie română şi spionii străini. Spicuim din proiectul de lege:

            „Spionii de naţie română, aflaţi pe teritoriul României şi în slujba României, beneficiază de aceleaşi drepturi şi avantaje ca orice cetăţeani român, plus avantajele specifice breslei.

            Spionii de naţie română, aflaţi pe teritoriul României şi în slujba altor ţări decât România se vor considera ostili şi vor primi pedepse variind între amendă şi privare de libertate, respectiv între 1 275 500 lei şi 25 ani.

            Spionii de altă naţie decât cea română, aflaţi pe teritoriul României şi în slujba unor terţe puteri, altele decât România, se împart în două categorii:

                             a) Spioni aflaţi în exerciţiul funcţiunii împotriva României- care, dacă vor fi prinşi activând pe teritoriul României vor primi pedepse variind în funcţie de importanţa pe plan mondial a ţării în slujba căreia activează;

                             b) Spioni care nu sunt în exerciţiul funcţiunii – ei vor beneficia de statutul şi tratamentul rezervat cetăţenilor străini afllaţi pe teritoriul României”.

            Legea, după părerea unui senator ardelean care n-a vrut să-şi dezvăluie numele, este foarte blândă, şi este deasemenea ambiguă, întrucât (ne-a declarat domnia-sa), cităm: „Ce ne facem cu spionii de naţie română, dar care au şi cetăţenie străină şi care activează atâîn slujba României cât şi în slujba unor terţe puteri? Cu ei ce ne facem?”

            La care noi răspundem cu o altă întrebate: dar ce ne vom face când vom prinde în flagrant un spion român, francez, german, turc, chinez, australian şi congolez (de exemplu), care spionează România în folosul României, al naţiilor mai sus amintite, precum şi pentru încă alte 10-15 ţări? Ce ne vom face cu aşa un om?

NATO FACE VALURI

            În cursul săptămânii trecute, o flotă de război a NATO a făcut exerciţii militare în largul coastelor norvegiene. Flota, compusă din două portavioane, trei cuirasete, trei crucişătoare grele, 4 distrugătoare și 2 submarine (toate aparţinând U.S. NAVY), precum şi din două distrugătoare franţuzeşti şi două submarine englezeşti, a efectuat o aplicaţie de luptă anti- submarin lângă micul sat de pescari Lenvick.

            „Ne pregătim intens de război”, a afirmat purtătorul de cuvânt al flotei, Brian Dorothey. „Situaţia este încordată atât în Europa, unde rușii nu se cuminţesc nicicum, cât şi în Africa, în Orientul apropiat şi în Asia” a precizat purtătorul de cuvânt.

            Ce a uitat să precizeze englezul este că flota a ras de pe faţa pământului micul sat de pescari, inundându-l cu valurile stârnite de cuirasatul american Montana. Supravieţuitorii norvegieni au părăsit unilateral NATO.

ALTĂ GREVĂ SINDICALĂ?

            În numele Sindicatului Valutiştilor, Liber-schimbiştilor şi Bişniţarilor din România (SVLBR), domnul P.C., care nu a dorit să-i fie dezvăluită identitatea, a precizat că în curând valutişii îşi vor înceta activitatea în semn de protest. „România este o ţară unde nu se mai poate trăi”, a declarat domnia sa. „Românii nu mai vin la noi să schimbe valuta, de ani de zile se duc la casele de schimb și la bănci. Asta e din cauza politicii financiare dezastruoase a României. Şi să ştiţi că avem mari pierderi. Pe de altă parte, poliţia e pe noi, ne persecută pe nedrept. Tot pe nedrept, mass-media locală ne acoperă cu noroi, fapt ce îndepărtează populaţia de liber-schimbiştii noştri”.

            Pe de altă parte, crede domnia sa, există o atitudine negativă faţă de valutişti. „Mai toată lumea ne crede hoţi. Dar noi nu suntem hoţi, noi ne-am făcut o meserie din schimbul valutar, noi nu furăm. Sunt unii care fură, dar ei nu sunt membrii sindicali şi doar ne fac pe noi de ruşine. Ăia nu sunt de ai noştri”.

            Domnia sa ne-a mai declarat că greva va fi pe termen nelimitat. Aviz amatorilor.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Rîs încă estival (2) – Kyre: Ultimele știri ciudate

  1. ontelusdangabriel zice:

    imnul 562// am simțit neputința cuvintelor/ de altfel nu doar lor nu li se mai acordă credit/ și-atunci de ce/ pentru că/ nostalgia sensului/ o priveliște în care verdele e suveran/ ducând în derizoriu umflarea jugularei/ dar mai cu seamă o respirație/ acea respirație/ doar respirația aceea/ așa/ și atât/ fiindcă nu pot cuvintele cât poate un punctișor roșu

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.