SILVIU LUPESCU: „Dacă te oprești, e greu să repornești și, mai ales, să recuperezi”


Prozayorul și prietenul Crisitan Teodorescu are inspirația să-i ia un intreviu prietenului și editorului Silviu Lupescu, directorul general al celei mai importante edituri din România, Polirom. Despre aniversarea de douăzeci și cinci dee ani a edituii, care a fost în februarie, dar n-a apucat să fie sărbătorită din motive de pandemie, despre primele cărți și despre ce trebuie să faci. ca editor, în aceste amarnice vremuri pentru editarea și mai ales difuzarea de carte. Sfatul esențial este cel din titlu, mai pe scurt, să nu cedezi! Mi-a ăcut plăcere să regăsesc în cîteva locuri și ironia lui Silviu, pe care de obicei o evită în intervuri. Văd aici și un merit al lui Crsti. Felicitări amîndurora.

https://www.catavencii.ro/silviu-lupescu-daca-te-opresti-e-greu-sa-repornesti-si-mai-ales-sa-recuperezi/

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la SILVIU LUPESCU: „Dacă te oprești, e greu să repornești și, mai ales, să recuperezi”

 1. ontelusdangabriel zice:

  imnul 555

  Apreciat de 1 persoană

 2. Virgil zice:

  este foarte greu sa faci cultura si sa fi si rentabil. Cand zic rentabil nu ma refer la faptul ca poti sa-ti cumperi Mercedes (ca stim noi cine 😛 ) ci la faptul ca ai resurse sa mai „printezi” o alta carte .

  Aici in Canada exista subventii serioase alocate editurilor dar mai ales librariilor unde exista o norma de 20-25% sa fie de autori canadieni.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Scepticus Scepticus zice:

  Intr-adevar Polirom este ce s mai serioasa editura din R. Nu stiu daca este cea mai mare, dar calitatea căror este mai buna decat la H. La H se publică numai carte de dreapta, filtrul ideologic al proprietarului functioneaza perfect.

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.