Jurnal Israelian, 1, 12 august 2020


Acum cîteva săptămîni, primeam din Israel veste tristă a dispariției a două publicații de limbă română de acolo, una era Jurnalul săptămînii, căreia îi acordasem un interviu și în care publicasem de cîteva ori. Dar tot atunci, poetul Adrian Grauenfels mi-a scris despre intenția sa de a edita o nouă publicație și mi-a solicitat un text pentru numărul de deschidere. Azi, revista a apărut, cu tot cu textul meu. Îi țin pumnii revistei și doresc spor și baftă lu Adrian și micii sale echipe redacționale, pe care o veți găsi în pagină. Și, înainte de link, scurtul mesaj al editorului către cititori:

Dragi cititori,

Așa cum am promis, lansăm azi primul număr al Jurnalului Israelian care va oferi săptămânal  știri, comentarii la zi, cultură, avangarde, sport și umor.
Mulțumim colaboratorilor și invităm noi autori să ni se alăture. Dorim să producem o esența lucidă a stării lucrurilor, o poziție nealiniată, sinceră.

În primele numere sprijinim pe cei care au lansat cărți în anul 2020 și doresc publicitate. Trimiteți coperta cărții dvs. și calea de procurare.
Dorim feedback – Cei care vor să scrie redacției, o pot face la email: gadrian40@gmail.com  sau  maier.viorel@gmail.com.
Jurnalul poate fi lecturat în fișierul pdf alăturat sau în format de carte răsfoită la adresa : https://issuu.com/margaceramics/docs/jurnal_israelian_nr_1__12.08.2020__1_
În ambele cazuri puteți mări pagina pentru o mai comodă lectură pe ecrane.
Pdf-ul poate fi printat la dvs. acasă, sau birou, dacă posedați imprimantă.
Va dorim o lectură plăcută!
Cu urări de bine și sănătate,
Editura SAGA

Jurnal Israelian nr 1 12.08.2020 (1)

 

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Jurnal Israelian, 1, 12 august 2020

 1. Mult succes noii publicații! E foarte interesantă.

  Apreciat de 1 persoană

 2. ontelusdangabriel zice:

  imnul 495

  Apreciat de 1 persoană

 3. Vasilica Ilie zice:

  Felicitări și mult succes tuturor acelora implicați în realizarea acestui proiect!

  Apreciat de 1 persoană

 4. rameau zice:

  Multumesc Liviu, invit pe toti cei care trec pe aici , luminati si talentati sa ajute la acest proiect. Am ramas ultimii mohicani in Israelul aflat in declin cultural si moral. Limba romana vorbita aici va pieri curand , incercam un GRANDE FINALE onorabil pentru cei ce iubesc limba noastra materna.
  Adrian G.

  Apreciat de 3 persoane

 5. mihaidg zice:

  Felicitari si succes!

  Apreciat de 1 persoană

 6. ontelusdangabriel zice:

  imnul 496// nefericita mamă a mea/ ecaterina/ a fost totuși binecuvântată cu fericirea de a mă naște și crește/ cu toate obstacolele/ mai degrabă pământești/ Dumnezeu asistă mereu/ nu crâcnesc față de neîmplinirea de a fi tată/ prin urmare/ simbolic/ în eter/ virtual/ uman & postuman & transuman/ tu ești/ în logica mai înțeleaptă decât se admite a lui vaihinger/ ca și cum/ tu ești pentru mine fata pe care mi-aș fi dorit-o/ îți accept totul/ așa cum mămica mea/ dacă aș fi fost mai îndrăzneț m-ar fi înțeles/ cu toate că atunci când am avut o inițiativă strict personală n-a fost de acord/ ironia post face ca să fi mers până-n ultimele sale clipe de luciditate pe varianta mea/ scandaloasă & neacceptată/ zâmbesc/ așa cum mămica mea m-a crescut/ mai mult pentru ea/ nu pentru lume/ dac-aș fi fost în locul ei cel mai probabil aș fi procedat similar/ așadar tu iubire/ dincolo de verde & uscat/ dincolo de orice/ numai iubirea doar iubirea cântă pepe/ însoțindu-i frumos pe adela popescu & dan bordeianu

  Apreciază

 7. Scepticus Scepticus zice:

  Am fost a acum 6 ani in Israel și vizitat niste foști colegi de liceu. Dezrădăcinări si nostalgii tratate ci cârnați de porc procurati prin rețele semi-clandestine. Emigrstia evreisca o mare pierdere pentru pentru România.

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.