Doru Bușcu & Mihai Radu despre miliardele lui Ficus Vodă


La întoarcerea de la Bruxelles, ba chiar înainte de a reveni, Ficusul s-a bătut cu pumnul în piept și cu cele 79, 9 miliarde pe care le-ar fi adus în desagă de la UE. Doar că la un calcul aritmetic riguros reiese că lucrurile sînt mai complicate, că pînă la urmă, mai degrabă a dus decît a adus! Ca în celebrul banc – nu era mașină, ci bicicleta și nu i s-a dat, i s-a luat! Aici articolul lui Doru Bușcu, cu un titlu cît se poate de plastic și exact!

https://www.catavencii.ro/editorial/cel-mai-scump-dulap-din-istorie/

Și aici articolul lui Mihai Radu, care privește oleacă și contextual problema:

https://www.catavencii.ro/guvernul-lui-viitorul-lui-democratia-lui/

Cata-2020_07_29_16-17_OK-Page-16_001

 

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Doru Bușcu & Mihai Radu despre miliardele lui Ficus Vodă

 1. ontelusdangabriel zice:

  imnul 451// nu știu ochi mai frumoși decât ai ei/ nu mă pot opri din a o cânta/ ochii ei reflectă lumina/ după cum lumina pune în valoare strălucirea ireală din pupile iris cristalin/ ea privește cerul și lumea și natura/ zvăpăiată/ deșurubează încheieturile minții/ conducându-te în areale interzise/ niște raze zglobii din vecinătatea imediată a acestor rezonatori fotonici mă furnică prin cortex/ dar și prin trup/ năzdrăvană/ o liminară întrețesere de acorduri și moli îmi răsună în văgăunile capului/ ea are toate culorile dar este deasupra culorilor/ ea știe toate sunetele însă tăcerea le e acestora armonică superioară/ mișcarea ei meta-performativă/ creațiile ei sunt arte poetice ale happening-ului/ sclipirea din ochii ei generează viață

  Apreciat de 1 persoană

 2. Horă de băieți (după Tudor Arghezi) zice:

  Într-o țară care-a fost
  Era mare cel mai prost.
  Bi-ba, ba-ba
  Li-ba, la-ba.

  Cine-oleacă-avea de cap
  Și-l punea după dulap.
  Hu-hu, bu-hu
  Bu-hu, hu-hu.

  Bouche cul și alți Cațavenci
  Luau pe Klaus în clenci.
  Vi-va, vi-du
  Ori co-vi-du.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Variantă zice:

  Bouche cul și alți Cațavenci
  Căutau prin Ficus clenci.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Scepticus Scepticus zice:

  Dincolo de cifre, care sunt interpretate tendentios, Buscu bate campii. Înțeleg ca scrie pentru o publicație umoristică, dar cand emiți judecăți de valoare in economie trebuie sa știi ce spui.
  Realitatea este ca la Bruxelles s-a dat o bătălie gigantică între cei care vor sa salveze EU si cei care vor s-o distruga, între cei care vor un fel de trai decent în comun si cei care spun, da vrem in Uniune, dar mie nu-i convine sa dau un gulden sua o coroana pentru cei care o duc mai rau, vreau doar avantajele apartenenței la uniune.
  Dacă România nu ar participa la bugetul comunitar banii ar fi oricum sifonati in Cayman Islands sau Londra. Măcar acum va sta cineva cu ochii pe noi sa verifice cum se cheltuiesc banii.
  Faptul ca n-am folosit bugetele de integrare se datoreaza românilor si nu lui Mutti sau Macron. Mutti a fost salvatoarea acestui acord, iar atacurile împotriva lui KWI ca ar fi un simplu gauleiter al lui Mutti sunt lipsite de orice logica. România n-ar fi fost tratată mai bine nica adică la Cotroceni era Jared Kushner.

  Apreciază

Comentariile sunt închise.