Liviu Antonesei – Jurnal din celulă și ogradă (61) – Arestați ilegal și cu probe false


Iar am lăsat să treacă vreo săptămînă, poate zece zile de la ultimul episod. Pur și simplu m-am cam săturat să tot comentez tîmpeniile, ilegalitățile și furăciunile dezlănțuite sub paravanul pandemiei de clica politico-sanitară care se ocupă de noi cu o pasiune demnă de o cauză mai bună. Că le place să ne fie „stăpîni”, în locc de slujitori, sare în ochi. Le place atît de mult încît nu ezită să ia măsuri ilegale, pe care le susțin prin cifre false. În fapt, știm cîți morți CU Covid sînt, dar nu și cîți au murit DE LA Covid, după cum chiatr un medic recunoștea. Iar de cîteva zile tot aflăm că nu cunoaștem nici măcar numărul infectaților! În schimb, cifrele raportate sînt în creștere galopantă! Așa am ajuns „Brazilia Europei! și încet, încet, ni se închid toate porțile…

30-06-2020-la-cafeneaua-veche

Arestați ilegal și cu probe false

Practic toate măsurile luate de șefii pandemiei, politici și medicali, de la 15 martie și pînă acum cîteva zile, au fost luate fără temei legal. Starea de urgență, prelungirea acesteia, starea de alertă, prelungirea acesteia, de asemenea, au fost sută la sută ilegale. De ce? Pentru simplul motiv că Ministerul Sănătății a omis pînă acum cîteva zile să emită ordinul prin care se declara existența unei epidemii în România. Ocupați cu mînăriile și abuzurile predecesorul lui Minte Oblică, apoi el însuși, au uitat un detaliu esențial, fără de care este imposibil să te apuci de lupta cu epidemia. Nu poți lupta, nu poți lua măsuri, care adesea au lezat dureros drepturile și libertățile cetățenilor, cînd este vorba despre ceva care nu există! Faptul că, întîrzzind vreo două luni, OMS a declarat că există o panemie, nu ține loc de lege internă. Tot mai penibila instituție nu dă legi internaționale, face numai recomandări. Problema este însă și mai gravă cînd ne uităm la cele mai recente informații privind testările, mai ales erorile masive care survin în practica acestora. Prin urmare, acești ipochimeni, de la cel mai înalt, Ficusul, la cel mai mărunt, să spunem Harap Alb sau Rafila de obediență OMS, ne-au arestat și ne-au abuzat din toate pozițiile nu doar ilegal, ci și apelînd la probe falsificate!

Aflăm, de pildă, că din cele 26 de teste aplicate la un club de fotbal, 23 s-au dovedit fals pozitive, ceea ce a dus la suspendarea unui meci. Mai aflăm, de la omul miracol de la Timișoara, cel care  a „vindecat” zeci, poate sute de asimptomatici, ceea ce poate să însemne și oameni sănătoși, fals pozitivi, că pînă și rezultatele obținute de testarea a nouă nou-născuți au ieșit fals pozitive. Se știa încă de atunci că nu există transmisie de la mamă la făt, mai mult, mamele au ieșit negativ la testare. Asta se știa de mult, dar doctorul timișan revine la caz abia acum, cînd scandalul rezultatelor fals pozitive tinde să devină exploziv. Deși se străduie, nici el, nici Minte Oblică nu reușesc să fie convingători în explicații, deși cel din urmă ține să repete că vorbește „ca specialist”! Ca specialist în ce? Formația sa nu este nici de epidemiolog, nici de virusolog, nici de infecționist. Se pricepe la lucrurile astea cam cît am ajuns să mă pricep și eu, care m-am calificat la locul de muncă, acest loc de muncă, jurnalul! Neluțu este în fapt un chirurg generalist, ca atîția alții, la micul spital municipal din Huși. Or, orășelul, în afara unor vestigii medievale și loc de origine a familiei Zelea-Codreanu, este celebru nu prin școala sa medicală, ci prin vinurile sale, adesea excelente. Aș recomanda oricui un Muscat Hamburgdin  anii faști, nu și spitalul din Huși cu tot cu chirurgul său, în ultimele decenii, de fapt, mai mult manager.

Pe acest fond, merită citată o declarație a Vraciului de Sănătoși de la Timișoara. Nu știu cum i-a scăpat porumbelul, dar acesta e mare cît un vultur american. Interesant este că această declarație este păstrată numai de Adevărul și cîteva site-uri, presa de partid și de stat, care dă restul declarațiilor, aneantizînd-o. Încercînd, destul de silnic, ca și Neluțu, să formuleze o explicație plauzibilă pentru numărul mare de teste fals pozitive, la un moment dat Vraciul afirmă:Testele de coronavirus pot da o eroare de 70%. Poate că, uneori, n-au fost echilibrate echipamentele”.Nu pot să nu subliniez afirmația asta, care valorează mai mult decît greutatea sa în aur!

Ce înseamnă asta? Că este foarte posibil ca numărul de infectați cu care se bat în piept gestionarii pandemiei să fie mărit artificial cu 70%! E o eroare enormă. Pînă acum, știam că numărul de infectați e cu atît mai mare cu cît testezi mai mult, dar nu-mi imaginam că un număr atît de mare indică de fapt falsi nfectați! Eroarea ar fi fost enormă și dacă raporular fi invers, adică eroarea ar fi fost de doar 30%…

Dacă aceste falsuri ar fi pur statistice, nu ar fi mare problemă, nu știu ăștia să testeze, nici să socotească. Cum oricum nu par să știe nimic, mai treceam și asta în listă. Din păcate, aceste falsuri ne-au adus porecla de „Brazilia Europei”, tot ele au stat șistau la fundamental tuturor abuzurilor polițienești care se exercită asupra noastră. Lucovid tocmai planifică niște noi măsuri de restrîngere a relaxării începînd de la 1 august. Oricum, vacanțele românilor sînt deja compromise. Nu doar în țară. Cipru a închis insula pentru turiști iromâni, iar Grecia schimbă condițiile de acces de la o zila alta. Da, pe baza cifrelor false raportat ede autoritățile băștinașe, depășite de situație și incapabile să facă pasul înapoi atunci cînd greșelile sar déjà înochi. După 15 ani, idioșii pștia mi-au distrus vacanța cretană. Cu tot cu poeziile pe care le sccriu de obicei acolo !

Și dacă toate aceste consecințe abracadabrante nu sînt suficiente, există și altele cel puțin la fel de grave. Încrederea în autorități a început să scadă déjà sub zero, e cu semnul minus. Cum poți să crezi în cei care-ți propăvăduiesc purtarea măștii, în curînd și în aer liber, cînd îi vezi pe Ficus, pe Lucovid, pe Pînză de Corabie și pe Batistuță, la mare înghesuială, la chefuri fără nici o măsură de protecție. Ficusul pe la UE, Lucovid pe la govern și în alte locuri, Batistuță la nunți și alte paranghelii cu sute de persoane! Pînză de Corabie s-a deplasat cu elicopterul ministerului la o nuntă pe tărîmurile natale. E adevărat că, deosebit de un predecesor, tot liberal, și-a luat precauția să completeze nunta cu instalarea unui prefect sau subprefect! Deștept omul! Aceste comportamnete duplicitare au zdruncinat încrederea oamenilor, care nu mai cred în măsurile luate de autorități, tind să nu respecte măsurile de autoprotecție și tare îmi este frică nu cumva să nu mai creadă nici în existența virusului… Că nici teoriile conspirației nu stau degeaba”

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

17 răspunsuri la Liviu Antonesei – Jurnal din celulă și ogradă (61) – Arestați ilegal și cu probe false

 1. Vasilica Ilie zice:

  O să ajungem mai rău ca înainte de 1989 când nu ni se dădea voie să ieșim din țară și să nu ne mai primească nimeni datorită celor care nu știu să gestioneze această pandemie, dar și țara. Este un haos total, alții se îmbogățesc pe seama acestui Covid 19 și împrumuturile de bani care se fac, nu știe nimeni pe ce se cheltuiesc. Eu trebuia să plec în 20 martie într-o excursie în Israel, plătită excursia integral, s-a amânat pentru în toamnă și nici cei de la agenție nu mai sunt siguri de nimic. De asemenea, mă înscrisesem la târgul de turism din toamna anului trecut la o altă excursie Marele Circuit din Portugalia și o parte din Spania (mă bucurasem că am o reducere cât de cât), am plătit avansul și la aia, pentru luna octombrie, nici acolo nu mai sunt sigură că merg… Pentru mine este o sumă considerabilă pe care o pierd, sunt tare necăjită. Nu știu unde vom ajunge.

  Apreciat de 2 persoane

 2. Suditu Costel zice:

  privind detașat/dacă pot zice așa/ai crede că ei acționează intenționat în felul de a te face să nu crezi/să nu respecți regulile etc./pentru a avea loc acea explozie de contaminare care/în realitate/ar părea că întîrzie

  Apreciat de 1 persoană

 3. ontelusdangabriel zice:

  imnul 450// n-am uitat că azi e ziua de naștere a părintelui nicolae steinhardt/ căruia am avut bucuria să-i văd chilia de la rohia/ unde la loc de cinste se afla ediția din frații karamazov pe care o am și eu/ bine punctează stelian tănase incredibila convingere interioară a părintelui că va cădea comunismul/ asta în 1983/ când părea eternizat/ cel puțin la fel de stranie/ de controversată/ e opțiunea unui evreu pentru ortodoxia creștină după Shoah/ în condiții de închisoare politică/ iată de ce am considerat/ și nu-mi schimb această perspectivă/ deși în alte privințe m-am transformat/ că jurnalul fericirii e de departe cea mai tare carte-n românește nu doar după 90/ ci și din secolul trecut/ stându-i alături țiganiada lui budai-deleanu pentru secolul 18 și/ poeziile lui eminescu pentru secolul 19/ lecția prețioasă a lui steinhardt/ doctor în drept constituțional/ mintea și sufletul mereu deschise/ nonconformiste/ cu cât mai puține clișee cu atât mai bine/ identitatea iudaică are de câștigat prin astfel de mlădițe/ la fel cum creștinii receptivi față de alte forme de spiritualitate sunt mai bogați/ dacă te-nchizi și te izolezi/ chiar și sub pretext coronavirotic/ înseamnă că deja ai murit/ dar încă nu ți-ai dat seama/ un document scris e una/ sufletul invizibil e altceva/ și microorganisme poți vedea cu microscopul/ dar schimbările interioare nu le vezi/ le trăiești

  Apreciat de 1 persoană

 4. ionfercu zice:

  Minte Oblică, Ficusul, Lucovid, Pînză de Corabie, Batistuță vor rămâne în mitologia noastră absurdă…

  Apreciat de 1 persoană

 5. McStronțiu zice:

  Ciuma lui Ficus?

  Apreciat de 1 persoană

 6. Leo Butnaru zice:

  Salut, dragă Liviu! Voios și antivirus salutul! Pe timp de Covid, Arafat și Orban recomandă ca țigara să fie ținută în mâna stângă.

  Apreciat de 1 persoană

 7. Magda Ursache zice:

  Dragă Liviu, în loc să-și vadă de testări, dr. Rafila se ocupa cam ieri de…Miorița. Citat din memorie: ciobanul scria doar (fermecător acest doar!) scrisori de adio și nu se apăra.În loc să-și vadă de viruși,doctorul îl analiza pe păstorul mioritic. Or, ăla n-a fost laș în fața morții.N-a luat-o pe frumoasa cu coasa la goană cu izoleta. Pare că Rafila e gata să joace rolul lui Ivan Turbincă, scăpîndu-ne de pandemie pe sistemul Pașol na turbinca, Ciortî!
  Da, ai perfectă dreptate: problema e pierderea încrederii în tot,în toți și-n toate.Cît despre militărosul dr. Raed, care crede că trebuie să nu se mai danseze pe terase, îi recomand să-l asculte pe Leonard Cohen : Dace Me to the End of Love.
  Unde e terasa aia să bem ceva cu gheață împreună?magda u.

  Apreciat de 1 persoană

  • Nu știam veleitățile astea hermeneutice ale Rafilei, așa că îți mulțumesc frumos. Deocamdată, au renunțat la interzicerea dansului, așa că poate găsim o terasă…

   Apreciază

 8. Pingback: Făcuți proști sau conspiraționiști. Sfaturi medicale pentru cei speriați de noul coronavirus – Liviu Ioan Stoiciu

Comentariile sunt închise.