Noi donații pentru „Asociația Ospitalitatea Culurală”


Am prezentat pe 4 mai excelentul proiect al scriitorului Dan Lungu prin care AOR intenționează să obțină fonduri pentru finanțarea proiectelor culturale și sprijinirea artiștilor. Cum spuneam atunci, pînă acum s-au alăturat proiectului Ana Blandiana, Gabriela Adameșteanu, Ștefan Agopian, Vasile Baghiu, Magda Cârneci, Ruxandra Cesereanu,  Mariana Codruț, Carmen Firan, Filip Florian, Matei Florian, Radu Pavel Gheo, Claudiu Komartin, Viorel Ilișoi, Florin Lăzărescu, Cosmin Perța, Robert Șerban, Lucian Dan Teodorovici, Radu Vancu, Elena Vlădăreanu, scriitori importanți din toate generațiile active și din toate genurile literare. M-am alăturat și eu și am făcut lista obiectelor de artă pe care le voi dona. Rămîne doar să mă văd cu DL ca să i le predau. între timp, alți artiști s-au alăturat proiectului, amintesc dintre plasticieni pe Felix Aftene si Dan Perjovschi, precum si pe caricaturistul Costel Pătrășcan. De asemenea, scriitoarea Nicoleta Dabija a anunțat că va dona un portret al poetului Mihai Ursachi, realizat de regretatul Val Gheorghiu… De asemenea, scriitorul și filosoful Dorin David a anunțat că va face donații AOC. De altfel, el m-a întrebat data treută cum se procedeaza.

Reiau din nou informțiile privind modul în care doritorii pot participa prin donațiilor lor la dezvoltarea și succesul proiecrului:

 • de la cei din Iași și București va prelua personal donațiile.
 • cei din alte localități sînt rugați să utilizeze serviciile Fan Courier, serviciul cu plata la destinație – firma va ridica obiectele de la domiciliul donatorului și le va transporta pînă la sediul asociației, unde destinatarul va plăti toate taxele necesare. Adresa de contact este Bd. Independenței nr. 34, Bloc Y – 8, apart. 48, Iași.
 • Unele persoane au spus că ar dori să susțină asociația financiar. DL mi-a spus că este în curs de construcție o platformă destinată unui asemenea scop și mulțumește prin mine tuturor.

Iar aici linkul către prima postare unde se află și scriosoarea lui Dan Lungu prin care anunță proiectul, precum și alte detalii

https://antoneseiliviu.wordpress.com/2020/05/04/sos-cultura-asociatia-ospitalitatea-culturala-sprijina-cultura/

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Noi donații pentru „Asociația Ospitalitatea Culurală”

 1. eduardantoniu zice:

  Dan Lungu a votat pentru Legea Gorghiu.

  La nr. 34 pe Independentei e Y6, ultimul, nu Y8. Barem numarul apartamentului sa fie atunci corect.

  Eu am locuit la 52 intre ’85-’94. 48 probabil e tot la et. 9 si era fie Seserman, fie Corlateanu cred.

  Daca Doamne Fereste mai locuiam acolo mai si ziceam vreo doua acuma.

  Apreciază

 2. Mulțumesc pentru menționare! Cum spuneam și pe 4 mai, sper să adere cît mai mulți și să fie cu rost!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Dana (Mara) zice:

  https://www.cotidianul.ro/umilirea-doinei-cornea-la-doi-ani-de-la-moarte/
  Fara cuvinte! Nu inteleg de ce trebuie sa se vinda obiecte simbolice care trebuie sa se regaseasca in casa memoriala. Si primaria nu poate sa faca un gest nobil pentru un simbol al Clujului in memoria doamnei Doina Cornea? Eu propun sa donam cu mic cu mare si obiectele respective, inclusiv celebra papusa in care a ascuns biletelele pentru E.L. sa nu fie instrainate si sa se piarda. Este trist ca au ajuns obiect de negot si simtomatic cine face un astfel de negot, case de licitatie. Ma trimite cu gindul la pragmatismul gen cum sint privite si manuscrisele lui Cioran. Of Doamne!

  Apreciat de 1 persoană

  • Primăria din Cluj, cu piticul atomic în frunte, n-a fost în stare să se țină de cuvînt nici măcar într-o chestiune care nu costa nimic, sa dea numele Doamnei Cornea unei străzi. Dar ce poti aștepta de la obedient activist UTC/ UASCR devenit un la fel de obiedient preș de șters picioarele al lui Popeye?

   Apreciat de 1 persoană

  • Dana (Mara) zice:

   Concertul caritabil este de laudat si mai elegant era daca Primaria Clujului sau Institutia Prezidentiala dona pur si simplu suma acoperitoare care sa fi e considerabila si sa se evite o licitatie care pina la urma este de forma, imi imaginez ca lucrurile vor fi lasate acolo fundatiei si nu va avea nimeni tupeul sa le duca acasa. Desi nu ma mai mira nimc.. Dar trebuia sa se bage probabil si o casa de licitatie in seama. Nu inteleg goana asta dupa festivisme, este cool afara, o copiem si noi. Numai ca degeaba isi afiseaza domnul Patapievici papionul, numai domnul Ion Ratiu avea stil si il prindea papionul.

   Apreciat de 1 persoană

 4. ontelusdangabriel zice:

  imnul 231

  Apreciat de 1 persoană

 5. McStronțiu zice:

  Deși cred că numerele a ieșit prea mari deși trebuia mai mici deși suntem fruntași la morți între europenii foști socialiști deși stăm bine, decii….

  Apreciază

Comentariile sunt închise.