Cercul Poeților Apăruți (7) – Julien Caragea: (Coțofana fără coadă)


Continuăm cu încă o zi de poezie, cum ne-a învățat pandemia, dar și publicul tot mai numeros al paginii. Chiar dacă voi posta la un moment dat episodul tocmai terminat din jurnal, tot voi mai avea vreme de doi, poate trei poete/ poeți… Cum obișnuiește uneori, Julien ne propune o poezie, care îmi place foarte mult, cu titlul la sfîrșit. Poza, de asemenea frumoasă, este tot opera lui. Fuge poetul nostru de portretul său ceva de speriat!

Era o pasăre – fără ou, doar cu ecou, Cu alta lipită pe spinare, siameză, Ca un tablou, Dosită lângă garderob, la poale de dormeză, Tablou ce-i neexpus pe vreo simeză, Lângă perete, în spațiul prăfuit, anaerob, așteaptă, Precum, când posesorul a murit, desperecheată, fără cărare, o proteză, Era o pasăre, Pictură prețioasă, dezghiocată din mină de-o haveză, dusă acasă, în carantină, Nu afișată, pentru triști turiști, pe vreo simeză. Măruntă, în alb-negru, defunctă aproape, Gata să se adape din ape amplasate la mijloc, în anvelope grămădite, etajate. Tu ce mai stai? Hai să intrăm cu ea în joc, în paranteză. Cu un ecou, fugit din depărtare. (Coțofana fără coadă)

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Cercul Poeților Apăruți (7) – Julien Caragea: (Coțofana fără coadă)

 1. Julien Caragea zice:

  Mulțumesc!… Nu, nu fug de portretul meu. (Deși… la vremi de pandemie s-ar cam impune, cu mască individualitățile devin irelevante.) O fac doar din convingerea (ce poate părea bizară unora, dar eu mi-o mențin), de permis îmi e să mă autocitez, că: „Nu poetul trebuie întrebat despre poezie. Ci poezia lui trebuie întrebată despre poet”… Cu domniile voastre e altceva, sunteți și persoane publice (calitate în care portretul musai e necesar).

  Apreciat de 1 persoană

 2. Foarte fain poemul, jucăuș precum personajul principal.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Julien Caragea zice:

  Mulțumesc! Mai șuguim și noi, oameni suntem…

  Apreciat de 2 persoane

 4. Adela Rachi zice:

  suguiti, ca suguiti bine!

  Apreciază

 5. Adela Efrim zice:

  Am auzit până aici ecoul coțofenei fără coadă, excelent poem!

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.