Rîdem în/ de izolare (1) – Mica selecție a săptămînii


Mică penru că nu sînt decît patru contribuții, dar nu neapărat bancuri, cît anecdote, vorba Cațavencilor, cu premeditare. Postările din acest week end vor fi ănsoțite de caricaturi de autor, nu anonime, două, primele două, de Alexandru Bartfeld, care au textul în engleză, dar foarte scurt, și șase ale unui caricturist străin, căruia i-am uitat numele, dar mi-l va aminti poetul Nicolae Coande, că de la el le am!

Dorel Schor – O poveste cu Solomon

Solomon, fiul regelui David, copil fiind se juca prin curtea palatului regal. In timp ce se juca a observat ca din palat a iesit  bijutierul palatului, foarte trist si apasat. Solomon a observat tristetea de pe chipul bijutierului si l-a intrebat: – “De ce sunteti  trist?” -“Cum sa nu fiu trist? M-a chemat regele David, tatal dumitale, si mi-a spus sa-i fac un inel din ce material vreau eu, dar acest inel sa aiba doua insusiri: cand ma voi uita la el cand sunt trist inelul acesta sa ma bucure, si cand ma voi uita la el fiind bucuros sa ma intristeze. Mi-a zis sa fac un asa inel ca ma plateste cat vreau eu, dar daca nu reusesc sa-l fac in 24 ore, unde-mi sunt picioarele, acolo-mi va fi capul. Acuma cum poti sa faci un asa inel, care sa-ti schimbe pe loc bucuria in tristete si tristetea-n bucurie; te uiti la el si GATA, te-ai transformat – asta e imposibil, si inseamna ca mi-am pierdut viata.” Solomon, care era intelept inca din copilarie, i-a raspuns: – “O, E ASA DE SIMPLU. Faceti  tatalui meu un inel pe care sa scrieti 3 cuvinte ebraice :  ‘גם זה יעבור’ (gam zeh yaavori) care inseamna  « SI ASTA VA TRECE » (this too shall pas). De cate ori se va uita tatal meu cand e trist va vedea scris pe inel ca o sa treaca, si cand va fi tare vesel iar se va uita la inel si va sti ca toate veseliile pamantesti sunt trecatoare. Cand inelul va fi gata, veti fi platit regeste de tatal meu, el va fi multumit si dumneavoastra veti ramane in VIATA! „”  

Adrian Alui Gheorghe – Creștinul, musulmanul, evreul

Crestinul: Eram pe o corabie cand o furtuna napraznica a izbucnit. M-am rugat lui D-zeu, si ce credeti? Pe o distanta de 10m in jur, intre valurile alea ucigatoare s-a creat un culoar linistit care ne-a tras corabia la mal !

Musulmanul: Eram in desert, cand o furtuna ingrozitoare de nisip s-a iscat din senin. Nu mai aveam merinde, apa, camilele nu se mai miscau. M-am rugat lui Alah. Ce credeti? Pe o distanta de 10 m in fata, stanga si dreapta, s-a iscat din senin o ploaie marunta pe un culoar care ne-a scos la o oaza cu apa, banane, cocotieri
Evreul: Era sambata si ma plimbam pe strazile Ierusalimului. Noi suntem foarte nevoiasi. La un moment dat, in fata mea, pe jos, un portofel doldora cu mii de dolari! Ce sa fac? Sambata, n-am voie sa ating bani, si-atunci m-am rugat lui Iahveh. Si ce credeti? In jurul meu, pe o distanta de 10 m s-a facut miercuri!

Ion Fercu – O mică anecdotă de Anthony de Mello

Ciuma se ducea in drum spre Damasc, cand intalni , in desert,

caravana unui mare conducator.

 – Unde te grabesti asa? Intreba conducatorul caravanei.

 – La Damasc, am intentia sa iau 1000 de vieti.

 La intoarcerea dinspre Damasc, ciuma se intalni din nou cu caravana .

Conducatorul caravanei spuse:

– Ai luat 50.000 de vieti si nu 1000, asa cum ai spus.!

 – Nu, raspunse ciuma, Am luat numai 1000, Frica a luat restul.

Dorel Schor – Povestea celor două diamante

Nikolai Sergheevici se trezeşte la 4 dimineața cu uşa spartă şi cu 3 kaghebişti în haine de piele care urlă la el:

– Unde sunt, nenorocitule, unde le-ai ascuns?

Ăsta ridică din umeri şi până să spună ceva e bătut îngrozitor. Când ridică privirea, plin de sânge, e întrebat din nou:

–  Unde sunt, duşman al poporului?

Repede, răspunse:

– În sobă!

Kaghebiştii dărâmară soba, nu găsesc nimic, îl mai calcă o dată în picioare şi strigă:

– Unde sunt, contrarevoluționarule?

Nikolai Sergheevici, terorizat, aproape fără conştiență:

– În baie!

Dărâmă kaghebiştii baia şi nu găsesc nimic. Înainte să-l bată din nou, cu ultimele puteri Nikolai întrebă cu glas stins:

– Da’ ce căutați?

La care şeful echipei de kaghebişti  întrebă:

– Ai fost aseară la balul uzinei?

– Am fost.

– S-au dat premiile pentru tovarăşele fruntaşe în muncă?

– S-au dat.

– S-a dansat după?

– S-a dansat.

– Ai dansat toată seara cu tovaraşa Olga Petrovna, locul doi pe raion la întrecerea în munca socialistă?

– Am dansat.

– Şi nu i-ai spus tovaraşei Olga „Am două diamante ca două coaie!”?

Plângând, Nikolai Sergheevici răspunde:

– Invers! 

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Rîdem în/ de izolare (1) – Mica selecție a săptămînii

  1. Anca lu´ Vlase zice:

    „Invers!”=))))))))))))) LOLOLOLOLOLOLOL

    Apreciat de 1 persoană

  2. Pingback: Motivațional « Daurel's Blog

Comentariile sunt închise.