Cercul Poeților Apăruți (10) – Șerban Nichifor: „NEW YEAR WALTZ”


Voiam oricum să închei grupajul acestei săptămîni cu o piesă de-a lui Șerban, dar mă gîndeam la Via Lucis, prima piesă a unui compozitor din generația mea pe care am ascultat-o. Și adesea reascultat-o. Pînă atunci, audițiile mele din contemporani se opriseră la Paul Constantinescu și Antol Vieru. Am luat discul Electrecord din pricina titlului, cu totul exotic în epocă. Apoi, m-am dus și am mai cumpărat un exemplar, să fie. După decenii, am aflat că luasem doi la sută din cele 200 de exemplare trase! Dar cum Șerban tocmai mi-a trimis un vals de Anul Nou, îl postez pe acesta. Găsiți piesa la care mă gîndisem inițial pe pagina sa de YT, cum puteți găsi aproape întreaga sa operă de compozitor, dar și de violoncelist și pianist… Happy New Year!

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Cercul Poeților Apăruți (10) – Șerban Nichifor: „NEW YEAR WALTZ”

 1. Multumesc din tot sufletul, Liviu ! Sa fim toti sănătoși și să avem multe bucurii in materializarea proiectelor noastre.
  Din toata inima,
  LA MULTI ANI !!!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Superb! La mulți ani compozitorului!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Valentin Feyns zice:

  De dansat pe viu si in imaginatie

  Apreciat de 2 persoane

 4. ontelusdangabriel zice:

  al patrulea imn pentru ea// îmi sunt oare de-ajuns cuvintele să-ți cuprind frumusețea/ pot să înțeleg până la capăt inteligența felului tău de a exista/ mi-e suficientă bruma de educație și cunoaștere pentru a-ți pătrunde taina/ oricât aș căuta o exprimare meșteșugită aceasta alunecă pe lângă plinătatea ființei tale/ am convocat multe strălucitoare minți/ neputincioase s-au arătat în a zugrăvi prospețimea creației tale/ iată cum singura posibilitate e să-ți cânt miracolul cu mărunte vocabule de împrumut/ dacă alunec pe panta vulgară pierd finețea spiritului tău/ când intelectualizez cu abuz îmi scapă printre degete firea ta fâșneață/ ar zice unii că ar trebui să mă satur de tine/ ori măcar de a te elogia/ și le reamintesc memorabilul răspuns ce-ți aparține/ eu nu pot trăi decât pentru exces activism inteligență și sex/ astfel că durerii din lume ofertă vindecătoare îi este a ta fericire/ dar mulți oameni nu mai știu să se bucure/ dacă n-au încredere în entuziasmul meu măcar să te asculte-vadă-citească pe tine/ îmi sunt oare de-ajuns cuvintele să-ți cuprind frumusețea

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.