Der Spigel despre KiWi – „Eroul care a eșuat și care, totuși, va învinge”


O radiografie fără milă a primului mandat Iohannis, publicat de influenta publicație germană chiar în ziua alegerilor. Poate era bine să-l publice mai devreme, cînd ofertă era, sau măcar părea, mai diversă. Acum, sper că talibanii nu vor sări să identifice Der Spiegel și Radio Europa Liberă cu ciuma roșie! Mulțumesc lui Lucian Merișca pentru link.

https://romania.europalibera.org/a/der-spiegel-despre-klaus-iohannis-eroul-care-a-e%C8%99uat-%C8%99i-care-totu%C8%99i-va-%C3%AEnvinge-/30264533.html

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Der Spigel despre KiWi – „Eroul care a eșuat și care, totuși, va învinge”

 1. Virgil zice:

  tinand cont de optiunile trecute ale lu Iancu , parca nu as pune chiar asa multe la inima. Cu toate greselile lui KiWi a fost singurul care cumva a facut fata PSD-ului

  Apreciază

  • Despre care Iacu vorbim și ce treabă are?

   Apreciază

  • Dana (Mara) zice:

   Petru Iancu (alias Sforarici Arvunescu cum a fost surprins cu pana de pamfletar de neegalat dupa 89 a domnului Dorin Tudoran) parca activa pentru un site sub sigla Deutsche Welle dar nu stiu cit de autorizat din moment ce postul de radio nu mai activeaza in Romania. Pare stilul lui, incearca sa fie impartial, da impresia ca ar critica dar de fapt laudele sint mai numeroase. Mai aparea in Adevarul cu laude sporadice la adresa Codrutei Kovesi dar pare lasat la vatra. Ma distrau mesajele gen inregistrare video in care se producea cu verva ca sa nu spun spume la gura pentru a avea probabil un impact mai rapid la public. Probabil SIE prin Razvan Mihai Ungureanu a incurajat astfel de propaganda si este mostenit si de actualii daca are papagal bun. In mod normal traducerea trebuia sa mentioneze nu numai sursa ci si autorul. Este relevant si cine scrie.

   Apreciat de 1 persoană

 2. Petru Iliesu zice:

  Din nefericire, mult adevăr în articol. Adică, așa cum am postat în Red&Black: ”Cu alte cuvinte ”răul cel mai mic?”. Pe ”cel mare” l-am tot suportat până la exasperare și e normal să ne bucurăm să scăpăm de el. Nici să-l glorificăm pe ”cel mic” însă nu ne va aduce fericirea că am găsit modelul unui președinte carismatic și, mai mult decât atât, activ. Dar deocamdată o consolare: să zicem că e bine și așa…”

  Apreciază

 3. Petru Iliesu zice:

  mai bine spus ”măcar așa” dacă nu s-a putut mai bine.

  Apreciat de 1 persoană

 4. InimaRea zice:

  Dac-as fi neamț și aș ști despre România doar din ce-mi spune der spiegel, ce as intelege? Că are un președinte dezamăgitor dar care n-are cum rata al doilea mandat. Din știința mea politică de german din clasa de mijloc, aș ști că orice politician e dezamăgitor, fie și pentru doar o parte a celor care l-au votat, fiindca e parte a unui sistem politic articulat, care determina ratarea, măcar parțială, a obiectivelor politice. Neamțul știe că politica e arta compromisului, așa că știe și deosebirea dintre dezamăgitor și ratat, unde primul termen e mai curînd de bine, mai ales într-o republică semiprezidentiala. Oricum, enumerindu-i neîmplinirile, der spiegel evocă un context politic ostil democrației occidentale – cu naționaliști postcomunistul, cu coruptie generalizata, u nul tipic țărilor estice din ue. Adică, e de-nteles ca reformarea unei asemenea tari e o misiune imposibilă, așa că actualul președinte e de admirat că se- încumeta la misiune imposibilă 2.
  Mie-mi pare distospie ce propune der spiegel cetățeanului european cu acest articol, dar una onestă, cu care s-a obișnuit acel cetățean, fiind imaginea standard a româniei în Europa. Dovada e și aderența unor cititori români la fabula germană despre țară lor.
  Din toate astea, am retinut singurul reproș serios facut dezamagitorului: de teama suspendării, a demis-o pe Kovesi.
  Rămîne să hotărîm dacă a fost un gest politic responsabil, ori o gravă eroare politică. Oricum am decide, ne-ar fi clar că era singura soluție pentru un președinte la care nu există alternativă. Ba chiar îl putem admira că si-a riscat reputația de neamț, intru binele României. O reputație neafectata de presupuse tranzacții ilegale din perioada le-aprezidențială.
  Aferim!

  Apreciat de 1 persoană

 5. alin7130 zice:

  Cand aud ca nu aveam oferta mai buna , intreb mereu : DE ce nu am votat Paleologu?

  Apreciat de 1 persoană

 6. D.D zice:

  Der Spiegel are dreptate!Insa nu va grabiti, deoarece articolul ii este favorabil presedintelui.
  Este o radiografie cu care unii dintre noi su suntem obisnuiti.Nu mi se pare deloc nemiloasa radiografia,ci una normala.
  Faptul ca un singur om a spulberat o gasca de mafioti comunisti este de admirat.Ne-a trecut glontul pe la ureche ,cu acesti mafioti.
  Conteaza ce va face de aici inainte ,,presedintele.

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.