„Fiii lui Avram Iancu” amenință cu moartea!


Fiii lui Avram Iancu era o organizație creată de Securitate în exil, unele surse spun că numai bine infiltrată și dirijată, care avea misiune să amenințe și să pedepsească pe acei membri ai exilului care criticau regimul național-comunist de la București, legîndu-i pe unii de alții „patriotismul”, cel declarativ de bună seamă. Ioan Petru Culianu, mulți redactori de la Radio Europa Liberă, dacă îmi aduc bine aminte și Vladimir Tismăneanu, au avut parte de astfel de amenințări. Nu mai auzisem de peste un sfert de secol de acești bastarzi ai lui Avrămuț, cu stagii în Legiune, la Seduritate sau în ambele, dar iată, nu știu ce și nu știu cine i-a scos din adormire. Zilele trecute poetul și jurnalistul indepedent William Totok a primit o asemenea amenințare – scrisă în limbajul Rmâniei Mari de pe vremuri, probabil în virtutea originii securiste comune, aceasta se încheie cu amenințarea băieților că data viitoare vor scoate pumnalele!

„Băieții” spun că trăiesc în Occident și e posibil, numai că nu au învățat mare lucru de acolo și în special că opiniile diferite sînt ceva normal și nu vreo crimă, iar rezolvarea divergențelor de păreri cu pumnalele s-a cam terminat în Vest încă din zorii modernității. Nu sînt de acord cu William Totok sau cu alții? Păi, să-i combată cu idei dacă au! Nici eu nu sînt de acord mereu cu Willy în toate privințele, în opiniile noastre despre Frau Mekel de pildă, dar ne păstrăm și ne respectăm părerile, nu ne-a trecut prin cap să ne combatem prin amenințări cu violența fizică.

Sînt deja destui smintiți în viața publică de aici, mai lipsea să reînvie și această toxică oficină securistă!

Într-o intervenție despre care aflu acum Alexandru Florian încearcă să contureze contextul în care a apărut grozăvia comentată. Este foarte posibil ca lucrurile să stea așa…

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

21 de răspunsuri la „Fiii lui Avram Iancu” amenință cu moartea!

 1. Radu Mârza zice:

  Doamne feri! Să sparie gândul!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Auzisem de apucați în contextul morții misterioase a lui Culianu. Erau niște neo-legionaroizi sau asa ceva. Cred că erau activi și prin Chicago, dar parcă erau batriiori si prin anii ’90. Au renăscut sau le-au pasat fiilor lor „vocația” extremistă?

  Apreciat de 2 persoane

 3. Radu Mârza zice:

  Un fost student de-al meu (deh, pasionat de istorie băiatul…) a fost într-o vreme președintele (căpitanul?) Noii Drepte. Nu pot să spun cât de uimit am fost să-l văd la știri în nu mai știu ce context, dar nu-mi venea să cred că intelectul modest din sala de seminar a ajuns vedetă la TV.

  Apreciat de 2 persoane

 4. Am încă cele trei gingașe scrisori (amenințări cu moartea) primite de la acești fii ai fostei Securități. Care Servicii îi patronează azi e greu de ghicit. Părerea mea este ca smintiții ăștia nu prea mai au nici fonduri, nici logistică. Se dau rotunzi, folosesc hârtii noi cu antet vechi și nu mai sunt în stare nici măcar să se omoare între ei. Willi n-ar trebui să-i ia în seamă. Nene Culianu nu a fost asasinat de Fiii lui Avram Iancu, ci de fiii altora…

  Apreciat de 5 persoane

  • Daca nu este vorba despre next generation, frate Dorin, cu fonduri si logistica! N-am spus ca acesti fii l-au asasinat pe Nene, ci ca a primit, ca si tine, mai multe amenintari din aceasta sursa. Îți dai seama că Willy, care nu s-a speriar de secuorii pe față, care l-au hărțuit cît a stat aici, l-au băgat la închisoare, nu se sperie de așa ceva Nici nu cred că au crezut că-l pot speria, cred ca e aviz pentru terți, ca să spun așa…

   Apreciat de 1 persoană

 5. Maitre, patronii celor care fac parte din „The New Generation/Next Generation” au alte metode. Asasinatul nu le mai este astăzi la îndemână… În România nu există resurse de genul celor de care beneficiază Putin.

  Cred că îți amintești de cei doi (unchi și nepot) săltați de FBI în cazul meu. După uciderea lui Nene au continuat să-mi vină amenințări telefonice. A urmat un lung proces de urmărire (eu a trebuit să fac o cerere către FBI/Ministerul Justiției prin care ceream să-mi fie ascultat telefonul) și după aproximativ trei luni FBI-ul i-a săltat pe cei doi, dintr-o cameră de hotel din San Diego. Pe timpul urmăririi casa mea a fost sub observație permanentă (ni s-a recomandat, printre altele, să evităm a sta în dreptul geamurilor etc.) plus autobuzul cu care mergea și se întorcea de la școală fiica noastră. Eu mergeam și mă întorceam de la birou pe rute „cât se poate mai diferite” etc.

  Binențeles că Willy n-are cum să sperie de prostănacii ăștia.

  Apreciat de 4 persoane

 6. În chestiunea radicalismelor de ultimă oră nu te pot contrazice, fie și pentru că de un an nu mai sunt la curent cu „actualitatea românească”. Fapt dovedit – idioții și neputincioșii se radicalizează foarte rapid. Printre idioți și neputincioși includ și tot felul de genii din diverse domenii – în vreme ce ei/ele se bănuiesc atinși/atinse bine de genialitate, prostia și neputința lor mustește din ce în ce mai evident.

  Apreciat de 3 persoane

  • Cam pe-acolo văd și eu lucrurile…

   Apreciat de 1 persoană

   • Maitre, ajută-mă, te rog, fiindcă am rămas cu totul în urma evenimentelor de limbă și literatură română.

    Deci, am aflat că “Petrov” (nu Evghenii Petrovici Kataev, ci importantul informator al Securității) a fost dl Traian Băsescu.

    S-a aflat cumva și cine a fost la fel de importantul informator al Securității “Ilf” (nu Ilia Arnoldovici Feinzilberg)?

    Poate știe profesorul Vladimir Tismăneanu – Giruetă, că tot a mărturisit ‘mnealui că în preacuviosul Traian Băsescu și-a câștigat “un prieten pe viață”. Și cine e prieten pe viață cu “Petrov”, nu se poate să nu fie prieten, măcar din când în când, și cu “Ilf”.

    Ce Vițel de aur și Securitatea asta! Și cum stau unele dintre geniile de la GDS pe cele Douăsprezece scaune de chirpici, orânduite în jurul mesei de generalul de Securitate ”Ostap Bender”, de unde țin lecții de civism și civilitate celor care n-au nimic mai bun de făcut decât să confunde, la nesfârșit, viața discursurilor & editorialelor cu viața realității.

    Apreciat de 4 persoane

   • Ha, ha, ha! GDS-ul e indisolutie, pleaca pe rupte, GL, Macovei, Pata… Pe altii i-au dat afara, pe cei mai tineri, sa nu strice media de virsta!

    Apreciat de 1 persoană

 7. Dana (Mara) zice:

  Domnule Antonesei, este sinistra fituica aceasta si are ceva din felul cum erau dactilografiate actele in perioada comunista. Nu imi vine sa cred ca in anul de gratie 2019 se intimpla asa o grozavie. Tocmai cind credeam ca ne putem felicita ca Romania nu a cunoscut derapaje mari spre extrema dreapta. In naivitatea mea ma gindesc automat ca ar fi datoria serviciilor externe sa se autosesizeze si sa investigheze serios aceste organizatii obscure care sint in fond o amenintare pentru siguranta nationala. Dar imi temperez entuziasmul cind ma gindesc la zicala cu lupul paznic la oi. Sa ne amintim cum a fost spalat fostul sef al Secu Iulian Vlad de ajunsese un fel de mentor al noilor servicii, cum ii cinta osanale A. Rogojan cit a fost de patriot prin lansari de carte in biblioteci de prestigiu unde erau prezenti si reprezentati ai actualelor servicii. Plus acoperitii din presa care incercau sa ne convinga ca am pierdut un mare patriot, inclusiv doamna patroana QMagazin care zau nu stiu in ce ape se scalda. Nu stiu de ce dar eu vad o continuitate securistoida mai degraba decit cu iz legionar. Dupa 90 au ramas o mina de oameni relevanti – fostii disidenti – care ar putea reprezenta un pericol pentru securistii care au prosperat economic si s-au mentinut in sistem. A fost o perioada cind acesti securisti au stat in umbra si si-au vazut numai de acaparat putere economica dar acum ies la suprafata ca dintr-un musuroi amenintat de ceva. Probabil noile alegeri prezidentiale? In permanenta au incercat sa ii discrediteze si sa ii anihileze pe fostii disidenti. Direct si indirect, uneori perfid chiar cu armele colegilor de breasla, i-au invrajbit fara sa realizeze. Sa luam numai exemplul cum a fost maniputat politic si ideologic Grupul pentru Dialog Social, este exemplul cel mai elocvent. Eu mi-am pierdut orice speranta cind am aflat ca istoricul Marius Oprea trebuie sa apeleze la situatia de criza, extrema de a-si proteja familia in strainatate. Pai in conditiile acestea mai putem vorbi de Romania ca stat democratic? Este o pojghita foarte subtire de democratie care nu stiu cum se face – crapa cind ne este lumea mai draga. Dupa scandalul national cu coruptia si putregaiul de la Caracal care a aratat adevarata fata a Romaniei la nivel micro, probabil urmeaza relevarea adevarului la nivel macro – Romania care a intrat pe mina fostilor securisti care si-au extins controlul si au predat stafeta descendentilor care nu se mai intreba ce este moral, daca au putere economica ei considera ca au legitimitate.

  Apreciat de 3 persoane

  • Am mai amintit asta, in ianuarie 1990, am publicat în Opinia studenteasca editorialul „Securitatea a cîștigat Revoluția”. Amicii ziceau că am înnebunit. Numai că între timp aceasta a cîștigat și tranziția. Normal că se agită, iese la suprafață, dacă procesul Ursu era normal, ar fi fost prima condamnare a unor securiști pentru crime împotriva umanitpții. Cei doi condamnați anterior nu erau securoi, ci milițieni. Credețoi că se agită degeaba? Cît privește prezeiențialele, care e treaba? Toți candidații cu ceva șanse sînt adjudecaâi, unii chiar inventați de ei, partidele noi, de asemenea, sînt produsul lor. Pe cele vechi, doar le-au infiltart bine cît au putut de repede…

   Apreciat de 3 persoane

 8. Înțeleg, Maitre – Grupul pentru Sfârâit Social.

  Dacă afli cine era „Ilf”, colegul de peniță al lui „Petrov”, dă-mi de știre. Am o bănuială, dar mai aștept, căci nu vreau să-l sperii de moarte pe Giruetă…

  Apreciat de 1 persoană

 9. Aflu amuzata de porecla data de dl Tudoran lui V.T.: Girueta 😊. Da, pare destul de rasucitor. Pina acum vreun an mi se pretindea amic, acum vreo citeva luni a votat prin delegatie la epurarea mea din GDS, cum sugerează aici maitre L.A. God knows cum se va mai rasuci pe viitor, nu doar fata de mine, firește.

  Apreciat de 2 persoane

 10. vasilegogea zice:

  Ce mizerie!
  Are dreptate Dorin Tudoran: de ăștia nu numai că nu trebuie să te sperii, dar nici să rîzi nu poți! Nu merită!

  Apreciat de 3 persoane

Comentariile sunt închise.