RIP Florin Silviu Ursulescu


Ieri, ne-a părăsit Florin Silviu Ursulescu, probabil cel mai activ critic de muzică rock și folk, dar și al unor genuri apropiate. A scris cărți, a publicat mii de cronici la discuri, a făcut emisiuni radio. I-am citit prima dată numele prin 1970, cînd urmăream topurile pe care le susținea în Săptămînă, cînd trimiteam mai multe taloane ca să-mi sprijin interpreții și trupele care îmi plăceau cel mai mult – pe atunci, erau Hendrix, Rolling Stones, din divizia internațională, și Roșu și Negru, din cea autohtonă. L-am întîlnit însă prima oară tîrziu, acum cîțiva ani, la lansarea istoriei rockului românesc a lui Ioan Stratone, Rock sub seceră și ciocan, l-am mai revăzut de cîteva ori în împrejurări similare. Pe 1 octombrie, urma să împlinească 74 de ani. Din fragmentele de informații ce-mi parvin, am înțeles că a intrat în spital pentru o fractură și acolo s-a întîlnit cu deja celebra infecție intraspitalicească, care pare un fel de blestem în spitalele de la noi… RIP FSU! Mulțumesc prietenului Radu Lupașcu pentru materialul cu care ilustrez postarea, fotografia și linkul pentru excelentul interviu pe care Radu i l-a luat lui FSU în august 2011 pentru Arta Sunetelor

http://www.artasunetelor.ro/Interviu_cu_Florin_-_Silviu_Ursulescu.html

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la RIP Florin Silviu Ursulescu

 1. Dan zice:

  Dumnezeu sa-; odihneasca in pace !

  Iadul pentru cei care au folst si sun respensabili
  de infectia sistemului sanitar din tara !

  Apreciat de 1 persoană

 2. Fercu zice:

  Un Om care a întreținut minunat o pasiune care ne-a luminat o mare parte a vieții… RIP, RIP, RIP…

  Apreciat de 1 persoană

 3. Elena Mandru zice:

  RIP,RIP!…Oare cine aude sau vede,în afară de noi muritorii,neputincioșii sistemului de sănătate ticălos,ramolit și dezinteresat,care face de fapt experimente de mulți.noi urlând precum lupii la Lună.Cum naiba să nu ne întoarcem la unele leacuri băbești,care de sute de ani au adus beneficii omului,fără să știe de cancere la fiecare organ intern.boli inventate și mașinării dezgustătoare care fac mai mult rău decât bine.
  Avem sute de medici care ies de pe băncile facultăților și din păcate nu-s interesați mulți de meserie,ci de grosul banilor care produc foame,care produce ulcere,care duce la moarte(un exemplu) și mai bine pleacă în străinătate(nu contează ce fac).Uff,Liviule,iar mă răzvrătesc,de fapt
  mereu,mereu…
  Dumnezeul să-l odihnească pe Fl.S.Ursulescu! Și iarăși RIPPPPPP!

  Apreciat de 1 persoană

  • Faprul că intri cu un fleac în spital și ieși în sicriu de acolo pare să se fi banalizat! În schimb boșii care ar trebui să aibă grijă de bunul ers al lucrurilor, își pun dinți în Israel, își repară hernia de disc la Viena sau genunchiul în Turcia!!!

   Apreciat de 2 persoane

 4. eduardantoniu zice:

  Am urmarit din adolescentza, din ce surse de informare puteam – activitatea muzicala, cronicile, recenziile, emisiunile, notele de pe LP-uri ale fratilor Ursulescu. Si ei si muzica de care aflam si de la ei m’au ajutat sa cresc in perioada aceea care se inrautatea de la un an la altul. Sa odihneasca in pace Florin-Silviu Ursulescu.

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.