Expoziția pe care am ratat-o!


Mă refer la expoziția artistului plastic Iulian Copăcel, deschisă pe 3 Iulie la Sala Victoria și care tocmai se închide! Din păcate, abia acum jumătate de oră am aflat despre ea de la junele meu prieten Gabriel Cucuteanu, care mi-a făcut și cunoștință cu graficianul și pictorul, acum mai mult de 15 ani, mai exact în 2003, cînd lucrarea acestuia Nud albastru, realizată un an mai devreme, a împodobit coperta primei ediții a volumului Check Point Charlie. 7 povestiri fără a mai socoti și prefața, lucrare care se află în mica mea colecție de tablouri, alături de lucrări de Val Gheorghiu, Constantin Baciu, Zamfira Bîrzu, Alexandru Tomozei, Dragoș Pătrașcu… Regret enorm că am ratat expoziția, nu doar pentru că mă simt legat de artist prin acea aventură comună, ci și pentru că, după cum am putut constata răsfoind pe internet informația disponibilă că mi-ar fi plăcut foarte mult. Sigur, lucrările îmi plac și în reproducere digitală, mai ales că am putut opera măriri și detalieri, dar credeți-mă, nu e același lucru. O să atașez cîteva lucrări, ca să vedeți ce-am ratat să văd pe viu și ceea ce, poate, n-ați ratat! Mai există o șansă – pictorul să mă ia într-o zi de mînuță și să mă care la atelierul său, să văd lucrările acolo!

Dacă priviți fie și doar cele cîteva lucrări postate de mine, veți înțelege foarte bine care este sensul pe care dorește să-l transmită expoziția, de la titlu la ultima lucrare expusă.

Puteți vedea mai multe lucrări pe pagina web a autorului, aici

http://iuliancopacel.com/

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Expoziția pe care am ratat-o!

 1. rameau zice:

  eleganta si forta !

  Apreciat de 1 persoană

 2. Ce frumoase lucrări! Aș fi putut trece azi, daca postai cu o oră înainte cel puțin…

  Apreciat de 1 persoană

 3. Domnule profesor va multumesc pentru articol, sunt onorat sa stiu ca ati vizitat expozitia mea, chiar daca a fost doar prin intermediul internetului si sper ca intr-o zi vom sta impreuna la o cafea in atelierul meu.

  Apreciat de 1 persoană

  • Mi-a plăcut ce-am văzut fie și prin intermediar. De altfel, am mers și pe pagina web și am văzut și alte lucruri care mi-au plăcut mult. Sper și eu că voi reuși într-o zi să văd și live lucrările din atelier…

   Apreciază

 4. ontelusdangabriel zice:

  metafizică de uz propriu// theoria de ce se întâmplă ceva/ praxis ce se întâmplă/ hermeneia cum se întâmplă/ praxis e vedeta theoria o gratuitate hermeneia o inutilitate/ ai înțeles câte ceva dacă praxis e minimalist theoria solist hermeneia avangardist/ nu-s activ nici sincretic/ mă zbat să-nțeleg/ dogma precede ritul/ care-n socialitate se gonflează elucubrant tinzând către arta pentru artă/ dar știi de ce faci ceea ce faci/ iată o întrebare nu doar incomodă/ ci subversivă și pe cale de dispariție/ precum speciile de plante animale care astfel schimbă ecosistemul uman/ penalizând antropocenul/ al cărui hybris păcat originar e incontestabil/ deși nu pune-n discuție principiul antropic/ însă mărește diferența dintre Creator și creaturi/ răul absența memoriei vivifiante/ să vrei să înțelegi/ adică să accepți realul/ altminteri suferi inutil/ cu toate că temporar suferința zidește/ dacă devine autoritară ceva-i dereglat/ când mă bucur accept și suferința ce urmează/ când sufăr înțeleg că odată va veni soarele și pe strada mea/ și așa sunt împăcat

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.