Vasile Gogea – Fragmente salvate (1975 – 1989), ediție definitivă


Tocmai primesc de la vechiul meu prieten, scriitorul Vasile Gogea, vestea că este iminentă apariția ediției definitive a jurnalului său pe 15 ani din ultima parte a regimului comunist. Asta mă emoționează, cu atît mai mult cu cît prima ediție a apărut la Polirom în 1996, cam în același timp cu un volum de-al meu, Jurnal din anii ciumei, 1987 – 1989.

După cum explică autorul, într-un cuvînt explicativ, nu este vorba nici despre o simplă reeditare a primei ediții, nici despre o ediție ușor remaniată prin eliminări și adăugiri, ci cumva despre o altă carte, materia fiind, dincolo de eliminări și adăugiri, rearanjată. Este o ediție definitivă a cărții. Că abia aștept s-o citesc se înțelege! Coperta mi se pare ea însăși o operă de artă!

https://vasilegogea.wordpress.com/2019/06/07/in-curind-cartea-cartilor-mele/

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Vasile Gogea – Fragmente salvate (1975 – 1989), ediție definitivă

 1. vasilegogea zice:

  Grazie mille, frate Liviu!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Fercu zice:

  Cu invidie pentru coperya. Deocamdata…😁👏

  Apreciat de 1 persoană

 3. Fercu zice:

  coperta….

  Apreciat de 1 persoană

 4. vasilegogea zice:

  Coperta este realizată de o studentă la arhitectură, Teofana Cruceru. Merită aprecierile!

  Apreciat de 1 persoană

 5. ontelusdangabriel zice:

  film sighet ceea ce apare// pe bună dreptate/ după ce am văzut filmul/ cristian tudor popescu deplângea aseară la cinematepeca/ pe digi24/ că filmul o lacrimă de fată din 1980 în regia lui iosif demian/ nu figurează printre filmele antisistem citate la memorialul de la sighet/ într-o interpretare de tip realist a artei cinematografice/ acest film e chiar mai radical anticomunist decât/ directorul nostru reconstituirea croaziera și faleze de nisip/ rămâne totuși o problemă în suspensie/ nu doar ficțiunea realistă există și n-aș considera fantasticul simbolicul ludicul doar forme intelectualiste de evaziune/ care cauționează implicit sistemul în care sunt omologate/ folosesc exemplul preferat din literatură/ faptul că sărmanul dionis a fost înțeles în 1872 doar de către maiorescu nu scade importanța/ valoarea exemplară a acestei narațiuni fantastice eminesciene ba dimpotrivă/ obsesia receptorului căruia trebuie să-i dai mură-n gură e cel puțin controversată/ știa lucian pintilie de ce a pus în manieră mise en abyme/ fraza finală din de ce trag clopotele mitică lasă-i să moară proști/ de departe actorul care l-a jucat pe corbei în o lacrimă de fată a fost cel mai convingător/ în altă ordine de idei/ încă o dată răul e mai fascinant decât binele/ nu cumva filosoficește când esența se compromite în fenomenalitate/ cantitativul mai câștigă o bătălie în fața calitativului/ întreb mă întreb

  Apreciat de 1 persoană

 6. Eu voi citi direct ediția definitivă. Sunt chiar nerăbdătoare! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.