Moshe Idel Ia Iași despre „Alchimie și Cabală” și „Ioan Petru Culianu”


Poate vă amintiți că la începutul lui aprilie marele specialist în filosofia și religia ebraică a fost la Iași unde a acoperit un program intens și interesant. Poate unii dintre Dvoastră ați și participat la evenimnete sau o parte din ele. Din păcate, eu atunci îm fost indisponibil din motivele care se tot manifestă de pe la finele lui noiembrie. Din fericire, am prmit astăzi de la Sorin Antohi, moderatorul întîlnirilor, linkurile către două dintre evenimente. Eu acum am terminat să le vizionez și le postez pe loc, pe vechiul meu principiu „dar din dar se face rai”. Enjoy!

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Moshe Idel Ia Iași despre „Alchimie și Cabală” și „Ioan Petru Culianu”

 1. ontelusdangabriel zice:

  ediția in folio din acel mistic eretic se degradase impunându-se transferul digital pe amazon exclus huawei// ceea ce mulți nu au înțeles încă e că/ obscenitatea posesiunilor unora transformă planeta într-o pierdută mahala/ polarizarea fiind mai neverosimilă decât cel mai fantastic scenariu imaginabil și/ invers proporțional/ pe de altă parte/ homer dante shakespeare cervantes goethe sunt titani pe lângă care/ zeii modernității literare pălesc/ încât deja trebuia să fie închise toate locurile legate de tipar/ dar miriapodele cred pe bună dreptate că/ rostul firesc al tuturor e să aibă cât mai multe picioare/ la câte picioare înălțime e oare everestul/ vezi tu live nu poate trei sud-estu’ nici restu’/ erau niște versuri hip-hop de la paraziții pe vremuri/ căci știm din 1996 de la b.u.g. mafia/ pantelimonul petrece toată noaptea

  Apreciat de 1 persoană

 2. Mihaela Grancea zice:

  Rarisime momente! Am mai fost la o conferinta la care au vorbit Moshe Idel si Marga. Va inchipuiti ce diferenta era. Multumesc frumos de tot!

  Apreciat de 1 persoană

 3. dorin zice:

  Multumesc mult pt linkuri. Am urmarit discutiile, nu doar cu mare interes, ci cu direct interes. Ma bucur si ca Sorin Antohi a spus lucrurilor pe nume: intr-adevar, multe pseudo-studii si pseudo-eseuri au fost scrise despre Culianu, unele chiar fantasmagorice.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Pingback: Moshe Idel Ia Iași despre „Alchimie și Cabală” și „Ioan Petru Culianu” — @ntonesei’s blog – dorindavid's blog

 5. Valentin Feyns zice:

  Polifascinant

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.