Cornel Chiriac – un film!


Cornel Chiriac este unul dintre oamnii de la care, indirect, de la Metronomul susținut mai întîi în țară și apoi la Europa Liberă, am învățat o mulțime de lucruri despre muzica generației noastre. Sigur, el era ceva mai mare decît mine.Îi mulțumesc lui Radu Lupașcu pentru semnalare! Mi-a făcutt o mare bucurie!

Postarea micului film este însoțită de povestea acestuia: „ Aceste imagini unice provin de pe mai multe filme din cinemateca personală a lui Cornel și a Lindei. Filmele de 16 mm au fost digitalizate la initiațiva lui Nelu Vasile din Tuzla, pelicula a fost pusă la dispoziția fanilor de catre Power Play Rock, iar selecțiunile au fost decupate, mixate și subtitrate sonor cu piesa Riders on the Storm a trupei The Doors, de catre Carpați Fără Filtru din Timișoara. Aceasta a fost de fapt prima versiune, pe care am dorit s-o publicăm și pe care din păcate Facebook nu a vrut să ne-o accepte în această formă.”

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Cornel Chiriac – un film!

 1. eduardantoniu zice:

  Cine e Linda?

  Apreciat de 1 persoană

 2. Silviu zice:

  In liceu. A venit un securist și toc. profesor m-a trimis. Din oră de educație fizică la cancelarie.In echipament: tricou roșu și chiloți negri. Securistul m-a întrebat, printe altele: de ce i-am scris lui Cornel.
  Am scăpat. Am fost lăsat doar repetent. Și în timpul orelor am fost dus cu un autobuz la un proces la Campina unde era judecat unul care cică asculta noaptea, sub pătură, radio Europa Liberă.

  Apreciat de 1 persoană

 3. ontelusdangabriel zice:

  in quarto// în acea după-amiază de primăvară/ având presentimentul ireversibilului/ nu în sens curent/ al neîntoarcerii/ ireversibilul ca generalizare a nesemnificativului/ nu e absurdul/ o credință pe dos în lipsa de sens/ ci un simili-absurd/ așa cum ficțiunea e o simili-realitate/ nu e despre eu și lume/ nu e despre moarte/ evident cultura irelevantă/ iar civilizația o pojghiță ascunzând esența/ în suferință se întrezărește doar amărăciunea grozăviei/ contemplația aduce restul/ adică temeiul grozăviei/ de unde răul/ de unde vina/ parțial cunoașterea/ parțial existența/ distanța de la zero la unu/ apoi de la unu la multiplu/ parmenidian/ cum explica despina petecel teodoru pe platon/ la radio românia cultural/ acum aproape trei decenii/ ca ieri/ și duc gândul la capăt/ de la multiplu la infinit/ aici se întunecă mintea/ deși parcursul simplu de la zero la unu dă toată fizica/ dă chiar percepția omenească/ existența matematică a infinitului ar trebui să ne pună pe gânduri/ dar noi avem și burtă/ nu ciorbă de burtă/ burta care cere zilnic/ la ce bun infinitul/ și totuși metafizica întreabă/ de ce există mai degrabă ceva decât nimic

  Apreciat de 1 persoană

 4. gyll zice:

  Ehehei, luam o bere, de căciulă, și abia asteptam să vină ora metronomului, până când…… criminală societate, cu a ei Dragnea și Tăfriceni, slujiți de preaplecati buborei.

  Apreciat de 1 persoană

 5. rameau zice:

  muzica e buna….

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.