Ovidiu Șimonca – Scrisoare deschisă adresată unor domni scriitori


În revista Observator Cultural din această săptămînă, Ovidiu Șimonca, redactorul șef, publică o scrisoare deschisă adresată „unor domni scriitori”, destul de mulți! O scrisoare extrem de interesantă, care transmite cît se poate de clar un mesaj, un mesaj referitor la misiunea sciitorilor în lumea de azi. Punerea în paralel a bîlbelor de la acordarea Marelui Premiu Național de Poezie, de acum două săptămîni, cu Apelul celor treizeci, prin care scriitori, istorici etc îți exprimă îngrijorarea față de evoluțiile situației din Europa, cade cum nu se poate mai bine, reflecînd diferența de agndă, ca să spun așa, dintre lumea noastră și lumea cea mare. Din păcate, n cred că scrisoarea va avea veun efect asupra destinatarilor! Dar măcar avem un diagnostic! Felicitări, Ovidiu…

https://www.observatorcultural.ro/articol/196561/

th

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Ovidiu Șimonca – Scrisoare deschisă adresată unor domni scriitori

 1. mihaela grancea zice:

  Nume foarte mari, apel impresionant! In rest, la noi, vegetare mioritico-ortodoxista. Baronii intelighentiei romanesti se afla ca in adormirea de la inceputul secolului XIX. Proesperitatea individuala, fara fratietatea…necesara.

  Apreciat de 1 persoană

 2. mihaela grancea zice:

  Continuare. Acest text, din cate stiu, este singura semnalare despre angajamentul marilor scriitori vizavi de cultivarea si apararea valorile europene. Text foarte bun, un Simonca de zile mari!

  Apreciat de 1 persoană

 3. mihaela grancea zice:

  Da, asa este: 30 pentru Europa!

  Apreciat de 1 persoană

 4. OC zice:

  Fiindca veni vorba (iarasi??!!) despre premiul de poezie, cred ca era bine ca Dl. CA sa pastreze banii. In felul acesta, CA raminea cu banii (nici nu mai avea nevoie de onoruri), LIS raminea cu diploma, oficialitatile locale cu ursul, iar noi cu circul. Ar fi fost „fun” si toata lumea multumita..

  Apreciat de 1 persoană

 5. ontelusdangabriel zice:

  mediul să îl apărăm// vesel soare în carpați/ oamenii sunt blânzi și buni/ cei care devin stilați/ renunță și la cărbuni

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.