Jurnal de pîrît (3), Interviul din Observator Cultural


Acest interviu l-am acordat lui Ovidiu Șimonca acum trei zile, înainte de a avea un avocst, dar văd că parcă știam ce sfat îmi va da. Am fost reținut și am răspuns calm la întrebări și îi mulțumesc lui Ovidiu că nu mi-a pus întrebări care să mă provoace, cum obișnuisc uneori jurnliștii. Am încercat pur și simplu să înțelegem amîndoi ce semnificație poaate să aibă acest gest. Nu cred că am reușit în întregime. După postarea acestui interviu, intru în silenzio stampa pe această temă pînă cînd apar evenimente legate de proces, de pildă înștiințarea oficială, după precizările pe care curtea le-a cerut reclamanților. De-abia atunci, procesul va începe. Pînă atunci, n-are sens să ne pierdem vremea în speculații… Sau nu va începe, la proces mă refer, reclamanții își pot retrage oricînd acțiunea… Mulțumesc Ovidiu pentru tot, inclusiv pentru așezarea interviului pe ultima pagină, cea mai importantă într-o publicație de acest tip.

Liviu Antonesei dat în judecată de Gabriel Liiceanu & Editura Humanitas

Portret de Cornelius Dragan

 

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

20 de răspunsuri la Jurnal de pîrît (3), Interviul din Observator Cultural

  1. Virgil zice:

    Am luat interviul dumneavoastra si l-am pus pe facebook.
    Sincer sa fiu nu-l credeam atat de josnic pe Liiceanu

    Apreciat de 1 persoană

  2. Felicitări pentru interviu! Mi-a plăcut foarte mult.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Si din partea mea, felicitari pentru intetviu, tot ce afirmi este adevarat si a fost confirmat si de altii… Deja este de notorietate ! In acest articol se fac afirmatii complementare – iar subiectul nu a facut niciun proces:
    https://m.adevarul.ro/news/societate/sfanta-batranete-legionara-ana-blandiana-disidentul-gabriel-liiceanu-1_56fb915d5ab6550cb8628285/index.html

    Apreciat de 1 persoană

  4. Dana (Mara) zice:

    Este evident ca va situati in limita dreptului la libera exprimare si a dreptului la facilitarea circulatiei libere a informatiilor, drepturi garantate de legislatia romana si internationala. Nu cred ca ati incalcat vreun prag din moment ce afirmatiile dumneavoastra sint in acest caz doar JUDECATI DE VALOARE. Or exactitatea judecatilor de valoare nu poate fi demonstrata asa cum pot fi demonstrate faptele concrete. Fraza relevanta din afirmatiile dumneavoastra este „dincolo de chestia necinstita este FALSIFICAREA JOCULUI PE PIATA. ” Acesta este miezul mesajului dumneavoastra de a sublinia ca „unii mai egali decit altii” au cam furat startul. Nimeni nu contesta aici legalitatea, ci MORALITATEA. Si aceasta nu se incadreaza la delict de opinie. Sfatul meu umil este sa marsati numai pe partea cu contestarea moralitatii pentru ca la contestarea legalitatii sint nisipuri miscatoare pentru ca genul acesta de privatizari gen mebo desi facute in vremuri tulburi au acoperire legala. Intrebarea este – o fi fost legal nu zicem nu, dar a fost si moral? In conditiile in care si dumneavoasta ati initiat o editura in conditiile concurentei libere care se presupune a fi cinstitea si loiala este dreptul dumneavoastra constitutional de a va interoga fie si retoric daca aceasta concurenta este cu adevarat cinstita, onesta. In mod normal, intr-o societate democratica astfel de intrebari nu sint inabusite in actiuni de intimidare in justitie si amenintarea cu daune morale materiale in acest cuantum urias. Este trist si revoltator. Si in alta ordine de idei nu poate fi vorba de un atac, unde este „intensitatea” si impactul „atacului”?Este pentru prima data cind pomeniti de domnul Liiceanu pe acest blog si intr-o singura fraza. Nu aveti nici macar un titlu, un articol cu dedicatie. In conditiile in care ati fost foarte activ si virulent in multe cazuri articolele de pe blog fiind preluate cu promtitudine si pe platforma Romania Curata. Sa ne amintim campaniile impotriva taierii teilor la Iasi unde ati fost foarte activ sau Rosia Montana . Tot respectul domnule Antonesei pentru implicarea civica, sincera si fara interese materiale spre deosebire de altii care se pretind deontologii de serviciu dar numai contra cost, cum altfel.? Revoltator este ca in loc sa aveti parte de aprecieri primiti plocon acest proces halucunant tocmai cind trebuie sa va bucurati de pensie linistit. Nu este cinstit. Este deosebit de ciudat ca va ia tocmai pe dumneavoastra in colimator care ani de zile nu il pomeneati (desi poate ignorarea doare mai tare) si pe cei care faceau adevarate campanii de presa nu ii actioneaza in judecata. Nu stiu, este ciudat, pare o plata a unei polite din frustrari generate de criticile legate de sustinerea jalnicului regim Basescu. Daca si Udrea incearca sa se reabiliteze ce sa ne mai miram. Au tacut o vreme si acum revin in forta.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Vasilica Ilie zice:

    Un interviu care mi-a plăcut, clarifică foarte multe lucruri și, evident, nevinovăția dv. Felicitări! O să-l preiau și eu pe Facebook!

    Apreciat de 1 persoană

  6. dorin zice:

    A republicat asta pe dorindavid's blog și a comentat:
    „Acest formidabil bordel” care ne-a cuprins, la orice nivel…

    Apreciat de 1 persoană

  7. Mi-a spus tataia, spre sfarsitul vietii, ca lumea se schimba prea repede, iar el a obosit sa nu mai gaseasca oameni cu adevarat educati. Cred ca s-a grabit. Defectul dumneavoastra este, iata, excesul de politete si cavalerism, sa imi fie iertat, pasare prea rara nu numai in zilele acestea, ci mai ales in context. Va sunt alaturi, domnule profesor!

    Apreciat de 1 persoană

  8. Nu aveți cum să pierdeți un eventual proces. Îmi pare tare rău că vă stresează cu așa ceva. Probabil că invidia e la mijloc, mai mult ca orice. Felicitări pentru interviu! Vă susțin . ..

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.