Muzeul Virtual al Unirii


harta-refacuta-completa-logo-300x212

În revărsarea de imbelcități național-comuniste revenite din epoca ceaușsimului tîrziu – cu rădăcini însă în pășunismul patriotic  interbelic –  prin care oficialitățile, instituțiile porelite de presă și românimea în general tot sărbătorește de vreun an centenarul unirii Transilvaniei cu România, din cînd în cînd, din an în paște, apare și cîte un mic semn de normalitate, ceva reușit și încărcat cu sens. Am postat aseară filmul lui John Florescu Maria Inima României, cumca și în contrapunct cu încropeală școlărească oficială, îngrozitor de penibilă. Din păcate, realizatorul sau Pro TV, care îl difuzează mîine, au blocat filmului Dlui JF pe Youtube, sper că va fi repostat de cineva sau măcar că vas intra într-o difuzare normală. În schimb, acel exemplu perfect al revenirii penibile a propagandei ceaușiste zburdă prin cyberspațiu. E adevărat că a devenit un fel de viral prin umorul cu totul involunatr pe care îl emană.

Unul dintre miicile semne bune este site-ul este Muzeul Virtual al Unirii, penru care îi mulțumesc Dlui Dumitru Ion și pe care îl pun la dispoziția tuturor…Este foarte bună, cu foarte multă informație, la fel de multă iconografie și cartografie, fărălozinci altele decît ale epocii epocate. E un memento complet al evenimentelor de acum o sută de ani din toate provinciile românești.

http://www.mvu.ro/

 

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Muzeul Virtual al Unirii

 1. Dana (Mara) zice:

  Multumiri, La multi ani Romani! La multi ani Romania!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Pingback: România – Ziua Naţională – Romania, National Day – daniela marin

 3. mihaela grancea zice:

  Am postat si eu Muzeul Virtual.Ieri, De pe pagina Acces la Istorie. Filmul l-am postat pe Fb ieri si azi..il aveam de la dv. L-am vazut si mi-a placut, l-am postat. Noroc cu americanii ca am avut si noi un film dedicat acestui mare om politic- Maria, Regina Romaniei. Pana si cinica de mine…a lacrimat. Multumesc tare mult. Asa cal-au vazut si fostii mei elevi, studenti….si cine a mai vrut. 772 de persoane care au dat mai departe…
  La multi ani, Romaniei si celor care o iubesc cu adevarat!

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.