Mihai Radu & PAH despre extratereștrii politicii băștinașe


Catavencii-363-28-18-iulie-2018-mic_14_001

În Nea DeliracheMihai Radu constată că lui Dragnea nu-i ajunge, nu-i ajunge nimic. Cînd oporul pesedist dădea să se retragă în colibe, fantele de Teleorman îl ține în loc că lupta abia a început. Nu e destul că a căzut Codruța, trebuie să cadă totul, inclusiv tavanul țării, probabil. Așa e Dragnea cu frica de pușcărie cuibărită în suflet mai ceva decît frica de moarte, „iarba nu-i mai place/ gura nu-i mai tace”!

https://www.catavencii.ro/editorial/nea-delirache/

Pe de altă parte, e intersantă reacția lui Varujan după votarea actualei forme a legii gazelor. Dar mai întîi, puțină istorie nu strică. Mînăria gazelor nu este o incenție a pesedeilor, ei au vrut numai s-o ridice „pe noi culmi de progres și civiliație” în interesul ptopriilot buzunare. Că nu s-a întîmplat asta este meritul opiniei publice și al unui număr minuscul de jurnaliști și bloggeri – PAH, Mihai Radu, Lucian Davidescu – și al cîtorva televiziuni și ziare care s-au trezit în penultima clipă. Dar afacerea a fost inițiată de guvernul Tăriceanu, ministru al energiei fiind Văru Jan. La un moment dat s-a semnat un protocol cu firma care făcea explorări pentru ca aceasta să primească, așa de-a moaca, dreptul de exploatare în cazul găsirii zăcămintelor. Interesant este că, deși resursele naturale sînt în directa subordine a premierului, documentul nu este semnat nici de acesta, nici de Văru Jan, ci de un director! În senatul condus de Tăriceanu, legea a ieșit după voia concesionarilor. La Cameră, lucrurile s-au întors, că izbucnise scandalul public. Partea amuzantă însă abia acum vine! Văru Jan a votat noua formă a legii și în comisie și în plen. După cîteva zile însă, anînceput să vocifereze contra! Măi, să fie, dee ce? Păi, s-au supărat concesionarii cu care bătuse palma încă din 20o4! Tăriceanu, mai șmecher, s-a dat absent. Bun. ce fac băieții ăștia dacă oamenii îi își vor banii de mită înapoi? Dacă pun niște rackețâi pe ei? Doar ați văzut filme legate de „infineriile” din lumea petrolului, gazelor, energiei… Cît îl privește pe Văru Jan, e un scriitor bun, un pianist acceptabil, dar în politică dă cu mucii în fasole sistematic, ba unge cu mir senatul, a își cere voturile înapoi! Cînd mă gîndesc că e de-aproape un sfert de veac palmanetar de Iași, mă apucă așa ceva, nici nu știu ce!

https://www.catavencii.ro/varujan-si-cartea-gazelor/

Iaca, nici Tăriceanu nu poate să tacă mereu din gură! Poate de la nenumăratele procese de divorț și ceva urmării penale, s-a calificat în drept, chiar în cel constituțional, așa că își dă cu părerea despre Comisia de la Veneția, sigur, face asta în ritmul său, „un pas înainte, doi pași înapoi”, de parcă ar dansa Perinița!

https://www.catavencii.ro/tariceanu-piroman-si-pompier/

Cum băieții de la Cațavencii sînt mult mai echidistanți decît puzderie de băieți fete, nu rămîne nici eroica noastră opoziție deoparte. Iată-l pe Orban furibundul!

https://www.catavencii.ro/jena-nu-e-moarta-jena-se-transforma-2/

Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Mihai Radu & PAH despre extratereștrii politicii băștinașe

 1. InimaRea zice:

  De cînd se numeau Academia Cațavencu, Cațavencii fac jurnalism de investigație, de genul ”satiră și umor”. Am fost fanul lor, pînă la scindare, nu doar datorită umorului lor – inegal, fatalmente – ci, mai ales, datorită investigației despre mînăria prin care a ajuns Becali miliardar, cu concursul unor IM Pașcu și Cioflină (șefii armatei, la vremea aceea – civil și general). După scindare și, mai ales, după revenirea părintelui Plai cu boi, ”m-au obosit” și nu-i mai urmăresc decît ocazional. Și mai rar, îi – pe ceilalți, ”adevărații Arnoteni”. Am găsit două explicații mai acătări ale oboselii mele.
  Una ar fi că-i de tot neclară ineficiența dezvăluirilor Cațavencilor (cum și a AC fusese). La ce bombe de presă aruncau, trebuia să fie oarece urmări, reacții – măcar, fie oficiale, fie individuale. Dar parcă picau în Sahara, unde nici nori de nisip nu stîrneau. Adică, nu erau luați în serios de nimeni, nici măcar de cititorii fideli – ca mine pe-atunci – care se amuzau și-atît. Sigur, găseam explicații pentru multe din nereacții – de la cele oficiale (care lipseau fiindcă trăiam într-o țară unde libertatea de opinie era garantată constituțional) la cele individuale, unde diverși notorii ai vremii preferau să tacă-n iarbă, așteptînd ”să treacă și asta”. Chiar nu știu dacă li s-a intentat vreodată Cațavencilor – și predecesoarei lor – măcar un proces de calomnie. Și să fi fost, o fi rămas în coadă de pește.
  Atunci, se punea-n cauză veridicitatea informațiilor? Așa, ajung la cealaltă explicație a oboselii mele: ”sursele” lor de ce natură erau – ce erau, cine erau? Și cine era marele maestru al combinațiilor finalmente necîștigătoare dar rămînînd amenințătoare? Era un singur personaj, era un grup?
  Mi-am pus întrebarea asta fiindcă nu-i văd pe Iaru, Cr Teodorescu – pe care-i cunosc personal – pe post de James Bond, ori de Maigret/Poirot – măcar. După cum scriu, nici pe PAH și Radu nu-i văd astfel. Cel puțin, comparîndu-i cu alți căutători de secrete murdare, ca Tolontan și partenera lui de săpături. Și-așa am picat în plină dilemă: ori bombelor lor le lipsește explozivul – id est probele juridice (documente, declarații etc) și-atunci ei se joacă de-a geniștii; ori ”scriu mișto” și-atît – interesați să apară săptămînal, nu de efectul aparițiilor lor. Asta din urmă ar fi preferata mea, că și eu – tot așa cu Damele… Or fi ajuns și ei ca mine – nefrecventabil pentru Sistem – și-acela să fie singurul semn al adevărului pus pe hîrtie?

  Apreciat de 2 persoane

  • E oricum singurul ziar pe hîrtie pe care îl mai cumpăr. Păi, dacă ne gîndim de zecile de procese care li s-au deschis, și în mare parte le-au cîștigat, n-aș vorbi de ineficiență… Și nici n-aș spune că anchetele lui Tolo n-au produs și efecte, dau doar exemplul Galei Bute. Însă un ziar este un ziar, nu tribunal, nici pluton de execuție… Mai curios mi se pare că la noi invertsigație fac un ziar de sport, o gazeta de umor si cîteva site-uti, Rise Project de pilda, uneori, mai ales prin Davidescu, și România Curată…Pînă la urmă s-a ajuns la o lege mai bună decît forma adoptată de Senatul lui Tăriceanu datprită articolelor lui PAH, Mihai Radu, Davidescu și a vreo două tembeliziuni trezite în penultimul ceas… Ăia legiferau că concesionarii călare pe ei!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.