Bătălie pe „taxa pe prostie”!


De o bună bucată de vreme BOR, dar și diverși particulari fac negoț cu imaginile, spusele și scrierile lui Arsenie Boca, în opinia multor credincioși, făcător de minuni și demn de a fi canonizat. Dacă n-ar fi plecat în 1989, cred că el însuși ar rîde de gogomănia oamenilor, gata să plătească un fel de „taxă pe prostie”, ca să fie apărați de boli și să aibă viață lungă. La starea sănătății din România, nu e de altfel de mirare că oamenii au început să creadă în miracole și o țin în pelerinaje, rugăciuni, posturi și alte substitute ale unei îngrijiri medicale satisfăcătoare.

Dar să vezi poznă, la mînăstirea Prislop, unde a alujit monahul și unde se află mormîntul său, a năvălit poliția și a interzis vînzarea obiectelor aflate sub „brandul” Arsenie Boca. Nu pentru că poliția ar fi devenit brusc atee sau măcar iconodulă, ci în urma unei plîngeri penale făcute de o familie de întreprinzători, care au înregistrat „brandul” Arsenie Boca la Biroul Uniunii Europene pentru Proprietate IntelectualăBOR și apărătorii ei au sărit arși, biserica strămoșească ar avea drept de proprietate asupra lui Boca în vitutea faptului că a fost călugăer ortodox și este îngropat în mînăstirea în care a a slujit! Greșit, biserica poate avea drept pe moștenirea eterată a lui Boca, nu pe negustoria cu ce-a lăsat el în urmă, imagini, cuvinte, lucruri scrise. Pe acestaa au drepturi negustorii care s-au preocupat să le înregistreze! Acum, de bună seamă vom asista la un șir de procese, că banii sînt buni și pentru investitorii privați, dar și pentru cea mai mare corporație din România, BOR, care le întrece în avuție și proprietăți pe toate celelalte! Nu e prima oară cînd fruntașa corporațiilot românești se bate pentru bani!

Apar și unele aspecte cumva teologice,  liturgice – obiectele vîndute ilegal de BOR mai au forță tămăduitoare? Dar cele vîndute de negustorii neprofesioniști în cele sfinte au o asemenea forță? Ce trebuie să facă solicitanții, să aștepte rezolvarea conflictului legale, să meargă la noroc, să dea cu banul?

Mulțumesc Michael Shafir pentru această, cum să spun?, da, revelație!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

21 de răspunsuri la Bătălie pe „taxa pe prostie”!

 1. dorindavid zice:

  Ha, asta chiar a fost bună!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Bănuiesc că BOR va face pe de o parte mare scandal public, iar pe de alta, va incerca sa dea cumva la pace cu investitorii, care legal sînt beton… Poate împart sfîntul ciolan!

  Apreciază

 3. Virgil zice:

  aici e o chestie in care serviciul de proprietate intelectuala cam merge dupa o lege stramba. INchipuiti-va ca eu vin si inregistrez marca „Liviu Antonesei” si atunci tot ce ati publicat imi revine mie (situatie teoretica)
  Sunt convins ca „investitorii” nu au nimic in comun cu Arsenie Boca

  Apreciat de 2 persoane

  • Problema ar fi ca eu sînt încă viu și am și moștenitori în viață. Nu e cazul lui Boca. Principial, filosofic, nici BOR, nici investitorii n-ar trebui sa poată eminte pretentii…

   Apreciat de 1 persoană

   • Virgil zice:

    cam asta era si ideea mea . ma rog am supra licitat doar ca sa evidentiez lucrurile .
    PS promit ca nu o sa inregistrez marca „Liviu Antonesei” 🙂 . Ma bucur ca va cunosc

    Apreciat de 1 persoană

   • Ha, ha, ha! O sa spun mostenitorilor sa aiba grija, cine stie cui ii trece prin cap…

    Apreciază

   • dezideriududas zice:

    @ Virgil
    @ LA
    Cum chestia cu proprietatea intelectuală a fost tot o inginerie…., am luat-o înainte și am înregistrat marca Liviu Antonesei. Liviu, ai însă noroc , nu știu cum, încă o dată ! Te cunosc, așa că te las în continuare șef pe-aici, că văd că dai rapoarte săptămânale de calitate. Ține-o tot așa ! Ai o singura modificare de făcut : în loc de glume, la sfârșit de săptămână, bagi cântece bisericești ! Vedeți ce ușor se poate împăca și capra și varza ( « mai la zi », si coruptia si anticoruptia….) ? E drept, tre’ să fie un proprietar cu « inginerii » în cap…..Daca le are la picioare, acolo-i déjà clasa muncitoare și, știm de la PapaHagi, nu e bine cu ea….Începi cu, « Eu sunt mic, Tu fă-mă mare…. » ! Da’ nu și la Hagi, să nu-l prindă !

    PS Pentru moștenitori : La marca LA se va adăuga apoi și CRETA ( am perfectat si un contract options pe această temă, dar se va aplica numai dacă maestrul Cărtarescu va trece la pompieri, să zicem la To, în timp ce subinginerul Liiceanu – la ei, inginerii nu sunt persoane publice, sunt, vorba cărturarului Vanghelie, pe persoana fizică – va cere prezența Marii Adunari Naționale la toate « editurile de bine » din România ….). Acolo va fi o singura modificare : fiecare cretan, dacă mai vrea Cretă, să dea o declarație pe proprie răspundere că va respecta idealurile de aur ale omenirii….La sfârșitul ceremoniei se va cânta noul imn al Cretei, care, incepand cu To, va fi, « Nu uita că ești cretan » !

    Apreciat de 1 persoană

   • Ești, totuși, foarte genertos, ca să spun așa, îmu lași măcar dreptul de folosință! Și, da, moștenitorii ar trebui să se bată pentru Creta…

    Apreciază

 4. Radu Mârza zice:

  Veri veri interesting 🙂 🙂 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 5. InimaRea zice:

  Ehei, frate Liviule, e și mișto poveste dar e și de cercetat oleacă! De-o pildă, Gheorghe ăla-i rrom baptist – țigan pocăit, în Moldova. E, deja, coflict interconfesional. Iar faptul că reformații nu trafichează relicve – că și de-aia au pornit Reforma, nu? – e un amănunt interesant. Sigur, ei fac comerț, iar dacă BOR a ieșit pe piață cu de-astea, trebuie să respecte regulile comerciale.
  Soluția-i dată de avocată – se face un proces de anulare a înregistrării mărcii de către Gheorghe ăla (Nu-i mare lucru!, zice ea). Dar asta naște altă problemă, probabil: BOR cît mai vinde fără licență? Cîtă vreme se va mai considera asemenea lui Dumnezeu – ”stăpîn a toate văzutele și nevăzutele”? Și cît timp se va mai accepta c-a impozita ”Biserica” e a-l impozita pe Dumnezeu?
  Banu-i ochiu’ dracului, iar al ”Bisericii” e ciclopic. N-ar conta cît e de mare ci cît e de chitit pe-o direcție. Parc-aș prefera o biserică oarbă, uneia chioare.

  Apreciat de 1 persoană

 6. Pingback: Bătălie pe „taxa pe prostie”! | România curată

 7. Bogdan Stoicescu zice:

  Apropo de prostie (în general) bunică-miu, fie-i țărîna ușoară!, avea o vorbă, pe care mi-o adresa ori de cîte ori făceam cîte-o boacănă (din prostie): „Taică, prost să fii, da ‘ să-ți revii!”. O să-ți trimit un link tematic, la „taxa pe prostie”. Trebuie doar să-l găsesc… La mine, nimic nu se pierde, totul se rătăcește!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.