Gazele de la Marea Neagră – Stop joc? Update!


Deși puzderie de jurnaliști și publicații din așa-zisa media main stream au făcut presiuni pentru adoptarea legii referitoare la concesionarea gazelor de la Marea Neagră – nu pe degeaba, e limpede! -, se pare că, pe moment, buturuga mică a stopat carul mare. Spre onoarea lor, cîțiva jurnaliști, Patrick Andre de Hillerin și Mihai Radu de la Cațavencii Lucian Davidescu, pe blogul propriu și pe platforma România Curată, au dezvăluit publicului „meandrele concretului” în ce privește această mare mînărie pusă la cale de politruci, în urma căreia România ar fi pierdut circa 10 miliarde de euro, dar ei și-ar mai fi umplut o dată buzunarele. A fost excelentă ideea României Curate de a îndemîna cetîțenii să scrie parlamentarilor care îi reprezintă. Un rezultat deja există – legea s-o împotmolit ieri în comisiile parlamentare și discutarea ei a fost amînată pentru săptămîna viitoare. Dar bătălia nu este încă definitiv cîștigată, așa că mobilizarea cetățenilor și acea parte a presei care mai este presă și nu PR trebuie să-și continuie dezvăluirile și protestele. Pentru moment, este foarte bine dacă scrieți parlamentarilor din circumscripția DVoastră, celor din toate partidele reprezentate acolo, desigur. Săptămîna viitoare vor reîncepe să discute legea și este foarte bine să nu creadă că dormim în papuci!

Aici articolul lui Mihai Radu din Cațavencii de azi

https://www.catavencii.ro/editorial/loaze-gaze-si-redeventa-in-buzunar/

Aici, articolul lui Patrick Andre de Hillerin din același număr

https://www.catavencii.ro/unde-va-grabiti-asa-domnilor-conducatori-de-tara/

Iar aici articolul de azi al lui Lucian Davidescu din România curată despre blocarea legii și trezirea unor parlamentari. De bună seamă, alții parlamentari n-au ratat ocazia să se faă de tot rahatul! Între ei, desigur Dragnea, dar și vechiul meu amic Varujan Vosganian. Parlamentarii de la USR sînt singurii care s-au dus cu lecțiile învățate, majoritatea parlmaentarilor însă, de la putere și așa-zisa opoziție, s-au trezit întrebînd: „dar noi cum de nu știam nimic?”. O întrebare și mai bună ar fi: ce naiba caută ei acolo dacă, în chestiuni vitale pentru România, nu știu nimic?

http://www.romaniacurata.ro/prima-victorie-a-cetatenilor-in-fata-incercarii-de-jaf-al-gazelor-din-marea-neagra/

Update! Pentru cei care au deschis mai tîrziu televizoarele, un text redacțional din Cațavencii despre jocul mizerabil al SRI în chestiunea redevențelor…

https://www.catavencii.ro/sri-nu-crede-in-deciziile-definitive/

Catavencii-361-4-iulie-2018-mic_6_001

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Gazele de la Marea Neagră – Stop joc? Update!

 1. Ion zice:

  O speranță pentru care trebuie să luptăm toți. Fiecare cu mijloacele lui.

  Apreciat de 1 persoană

 2. dorindavid zice:

  A republicat asta pe dorindavid's blog și a comentat:
  O sinteza @LiviuAntonesei

  Apreciat de 1 persoană

 3. Pingback: Gazele de la Marea Neagră – Stop joc? | România curată

Comentariile sunt închise.