Nautilus, 11, iunie 2018


La un an de la inaugurarea editurii Saga, poetul Adrian Grauenfels tocmai a scos numărul 11 din excelenta revistă Nautilus. Pe copertă, nu este o greșeală, e a doua oară cînd AG face un joc de cuvinte în titlul publicației. Un număr excelent, cu o imagistică fabuloasă, cum ne-a obișnuit, cu multă poezie, secțiune la care am găsit o mulțime din poezii care-mi placa: de la Max Jacob la Serge Gainsbourg și de la Emil Brumaru, fără a uita pe Adrian Grauenfels însuși, pe Ana Popa Sîrbu, pe Nicolae Tzone, pe mine însumi și pe mulți alții/ Îi veți descoperi citit revista! AG a preluat și intreviul acordat de Șerban Foarță lui Cristian Teodorescu pentru Cațavencii și bine a făcut, îl preluasem și eu aici, pe bloc, tocmai pentru că am crezut că trebuie să se bucure de cît mai mulți cititori! Revista este postată pe Calameo, așa că nu ezitați să folosiți zoom-ul pentru a ajunge la dimensiune dorită a paginii…

http://en.calameo.com/read/0010737878b68e2de02e8

cop naut 11

 

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Nautilus, 11, iunie 2018

 1. ion zice:

  Încep lectura. Mulțumiri!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Ana Pop Sîrbu zice:

  O revistă de înaltă clasă !
  Felicitări tuturora !

  Apreciază

 3. Julien Caragea zice:

  Cred că merg, pentru caracterizarea revistei, cuvintele lui François Rabelais (redate în tălmăcirea magistrului Romulus Vulpescu):
  „Silenele erau, pe vremuri, nişte cutioare ca acele ce se mai văd încă prin unele dughene ale spiţerilor, avînd zugrăvite pe ele tot soiul de chipuri vesele şi deşucheate, ca scorpii, satiri, cerbi înhămaţi, iepuri încornoraţi, gîşte împiedicate, raţe cu samarul în spate, precum şi alte încondeieri meşteşugite, dinadins închipuite spre-a stîrni hazul lumii necăjite (cum făcea Silene, dascălul bunului Bachus). Înăuntru se aflau însă numai mirodenii şi balsamuri alese.”

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.