Dorin Tudoran: „După 20 de ani – Ștefan Bănulescu”


th

 

Pe site-ul său de amintiri, Dorin Tudoran publică o frumoasă și emoționantă evocare a lui Ștefan Bănulescu, unul dintre cei mai importanți prozatori români de după cel de-al doilea război mondial, la comemorarea a douăzeci de ani de la despărțirea acestuia de această lume. La îneputul anilor 90, îl vedeam relativ des pe prozator, mai ales cu prilejul ședințelor de Consiliu ale USR, în care eram amîndoi membri, el și vice-președinte al organizației. Cînd l-am cunoscut, citisem desigur și splendidele nuvele din Iarna bărbaților și romanul Cartea Milionarului, așa că simțeam ca un fel de favoare rară posibilitatea de a sta de vorbă împreună.. Acum, la comemorare, fiica lui Ștefan Bănulescu, Sultama, a creat o pagină web dedicată acestuia. Voi posta și linkul către aceasta…

https://anamneze.net/dupa-20-de-ani-stefan-banulescu/#comment-364

Bine aţi venit

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Dorin Tudoran: „După 20 de ani – Ștefan Bănulescu”

  1. eduardantoniu zice:

    Asa. De „Cartea de la Metopolis’ la Editura Albatros si de „Iarna barbatilor” am stiut si io in a doua jumatate a anilor ’70. Frumoasa evocare.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Dana (Mara) zice:

    Multumiri, tocmai am ascultat si interviul (audio) „o lunga spovedanie” la sectiunea „Media” din site si am fost impresionanta si de calitatea de mare si daruit povestitor.

    Apreciat de 2 persoane

Comentariile sunt închise.