Mihai Radu – Limba română, lăsată pe mâna unui nimic politic de la ALDE


M-a bucurat foarte mult că excelentului Mihai Radu i-a atas atenția această nouă porcărie a guvernanților și, directă, a ministrului Liviu Pop. Pe de altă parte, vorba autorului, cînd analfabetul amintit mai înainte e ministru de resort, pe cine ar fi putu pune la Institutul Limbii Române, instituție în subordinea ministerului care coordonează activitatea a peste 50 de lectori de limb a română de la marile univeristăți ale lumii și a peste 100 de profesori de română alocați școlilor de pe lîngă comunitățile românești din diaspora? Îi mulțumesc lui Mihai cumva și în numele lor, pentru că am cunoscut mulți foști și actuali profesori care se îngrijesc de soarta limbii și literaturii române în lume. Am cunoscut-o pe directoarea anterioară, profesoară de matematică, dar cu un spirit organizatoric atît de puternic încît a făcut foarte multe lucruri importante pentru institut – concursurile de selecție ireproșabile, furnizarea de material didactic profesorilor din străinătate, organizarea congreselor anuale ale acestora etc. Ce va face noul director despre care nimeni nu știe nimic decît că e membru ALDE și predicator adventist?! Va ține corpului didactic care ne reprezintă în marile univeresități dfin lume predici, probabil!

Reamintesc că întreg consiliul de coordonare al Institutului Limbii Române a respins printr-un comunicat această numire, iar presa încă interesată de problemele importante nu s-a sfiit să critice această nouă gafă în politica de cadre a guvernanților. Pînă la urmă, limba română este eternă, guernanții și imbecilitatea lor sînt supuși trecerii timpului…

http://www.catavencii.ro/limba-romana-lasata-pe-mana-unui-nimic-politic-de-la-alde/

Aici linkul către comunicatul consiliului de coordonare al ILR

https://revista22.ro/70268349/schimbarea-conducerii-ilr-scrisoare-deschisa-adresata-ministrului-educatiei.html

Iar aici una din predicile cu care dl Doca a invadat Youtube!

Catavencii-334-51_27_decembrie-2017-mic_16_001-778x1024

 

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Mihai Radu – Limba română, lăsată pe mâna unui nimic politic de la ALDE

  1. mihaela grancea zice:

    O fi bun ca spion si factor de influenta electorala in diaspora. Altfel, este un semianalfabet, predica este atipica si idioata. Si daca provine de la una dintre fabricile de diplome, unde merg cei care nu aveau potentialul necesar care sa ii duca la vreo universitate de stat…e clar. Ma cutremur! Parca suntem la debutul stalinismului. Ma cutremur!

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.