Mihai Radu despre un fel de jurnaliști și de restul intelectuali…


Cum nu mă uit la televizor de vreo șapte-opt ani, nu am cum să observ lucrurile astea. Pe cînd mă uitam, lucrurile nu stăteau mai bine, dar erau, ca să spun așa, mai „răsfirate”, acum par să dea buluc peste consumatori… Pe vremea aceea, Digi 24 nu exista, iar de Banciu nu-mi aduc aminte. Din citatele pe care le-am citit în articol, îmi dau seama că e un arogant suficient. Culmea e că mă uit, uneori, pe net, la șitirile de la Digi 24, nu-s mereu proaste, față de șitirile-scenetă pe care le vedeam pe vremuri pe mai toate televiziunile de atunci…

http://www.catavencii.ro/digi24-e-degeaba-pe-bani-multi/

http://www.catavencii.ro/banciu-mizerabil-trist/

http://www.catavencii.ro/au-innebunit-nebunii-si-tu-vrei-sa-fiu-cuminte/

Catavencii-330-47_29_noiembrie-2017-mic_14_001-832x1024

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Mihai Radu despre un fel de jurnaliști și de restul intelectuali…

  1. mihaela grancea zice:

    Si domnul Mihai Radu este agresiv. La Digi 24 ma uit …pe net. Au incercat sa fie nepartizani. Poate s-au schimbat. Pe de alta parte, sunt o groaza de romi bogati care primesc ajutoare sociale. De ce ? Trebuie sa nuantam. O sa ma uit cum arata campania.
    Banciu este pamfletar. E firesc sa fie asa. Si pe undeva are dreptate, nu? A spus cineva RIP cand a murit Olga Tudorache? O actrita cum nu am mai intalnit. Poate, Valeria Seciu. Si am frecventat cu asiduitate teatrele bucurestene. Despre Stela Popescu a scris ff bine CTP. O actrita buna in roluri proaste. Suntem nostalgici, cand ne aducem aminte de Stela. Nu ne gandim la prestatiile ei televizate, ci la tineretea noastra. Da, alaturi de Stefan Banica a fost hazoasa, revelioanele cu ei erau inegalabile. Si atat.
    Da, ziua de 1 Decembrie a fost reinventata ca zi nationala. Imi pare normal. Dar, sa nu uitam ca de 23 August mancam mici. Pentru multi romani, micii erau rasplata de dupa calvarul demonstratiei. Acum, populatia civila nu mai demonstreaza, dar mananca fasole cu carnati si/sau sarmale. Nu e nimic rau in asta. Eventual, daca romanii se gandesc doar la asta. Adica, la mancare.
    Azi dimineata, multi din vecinii de la blocuri au arborat tricolorul. Si ma bucura, nu i-a obligat nimeni. Sa ii pretuim.

    Apreciat de 1 persoană

  2. mihaela grancea zice:

    … si eu am facut jurnalism. Dar, agresivitatea trebuie invelita in manusa de catifea..altfel nu avem nota personala si, uneori, nici eficienta. Suntem doar inchizitoriali.

    Apreciat de 1 persoană

    • Nu cred că e cazul. Mihai Radu e primul rînd prozator și face un fel de proză inspirată din befasta noastrp realitate. Un prozator frecventează toate registrele. Și cred că are o notă perdonală destul de clar conturată…

      Apreciază

      • mihaela grancea zice:

        Si eu incerc sa fiu optimista. Sper ca romanii sa realizeze ca nu exista doar ca entitati individuale. Da, cel mai greu in Romania este sa ii convingi pe oameni sa faca ceva impreuna, ceva constructiv si dezinteresat. Si observ aceasta reticenta cu referire la efortul/demersul colectiv nu la cei din generatia mea care sunt satui de colectivismul comunist, ci la cei tineri. Romanii sunt individualisti. Nu sunt interesati de cauze. Asistentul meu mi-a spus ca daca un aspect al societatii nu il atinge, acel aspect nu il intereseaza! Are 33 de ani.
        Trebuie sa insistam, prin mijloacele noastre putine, pe construirea solidaritatilor colective. Altfel nu suntem o natiune. Asa merge mecanismul. Si sa nu ne intemeiem doar pe trecut, ca l-am tocit de atatea mistificari. Strada este o realitate care exista si in alte parti. Este necesara, dar si mai necesara este educatia politica…aceea care ne facem sa alegem – in general, precum si la alegerile electorale- doar acei factori care ne pot ajuta sa terminam odata cu decalajele, cu complexele de inferioritate (istorice), dar si cu parada discursurilor patriotarde.

        Apreciat de 1 persoană

  3. mihaela grancea zice:

    Nu am mai citit ceva scris de dansul. Mea culpa. Trebuie sa recunosc ca Banciu este un frustrat. Altfel, inteligent, vitriolant, misogin si cinic. Poate nu in aceasta ordine. Il urmaream, deoarece era pilula mea de somn. Probabil ca rautatea si cinimsul ma oboseste si adorm. Repet, in ceea ce priveste momentul Stela Popescu…are dreptate Si mie mi-a displacut Stela cand aparea in reclama Catena. Si eu m-am saturat de clisee. Moare un mare scriitor si nu stie nimeni. Moare un actor de revista, caci asta a fost Stela Popescu, si toata lumea e in lacrimi. M-am saturat de acest sistem axiologic incurajat de televiziuni.

    Apreciază

  4. mihaela grancea zice:

    Trebuie sa recunosc ca nu am mai citit fictiune in ultimii ani. Doar poezii. Merg la teatru. Ma preseaza cercetarea stiintifica. Imi doresc sa citesc mai mult, dar obligatiile profesionale ma determina. Si, realitatea imi pare mai interesanta decat fictiunea. La fictiune trebuie sa ma atraga stilul, nu povestea. Si recunosc, citesc consacratii…sau pe cei uitati pe nedrept. O sa ncerc, in vacanta sa il citesc pe domnul Mihai Radu. Promit!

    Apreciat de 1 persoană

  5. Dana (Mara) zice:

    Rasfoind zilele acestea presa online am remarcat indemnul inimos al domnului B.Horasangian din Observator cultural.https://www.observatorcultural.ro/articol/tara-mea-romania/

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.