Scriitorul Șerban Axinte demisionează din USR!


Printr-un scurt comunicat publicat în această dimineață pe pagina sa de Facebook, poetul, criticul și istoricul literar Șerban Axinte își anunță demisia din Uniunea Scriitorilor din România. În ritmul în care USR exclude membri, le deschide procese și are parte de demisii de onoare, în curînd va trebui să iasă cu arcanul, să prindă pensionarii care doresc pensii speciale și care vor fi scris în tinerețe versuri pentru iubitele lor… Mai jos textul demisiei. Felicitări Șerban!

DSCN0227

 

DEMISIE din „Uniunea Scriitorilor din România”

 

Anunț pe această cale DEMISIA mea din „Uniunea Scriitorilor din România”. Comit acest gest pentru a atrage atenția asupra abuzurilor pe care conducerea acestei instituții le săvârșește de mai mulți ani încoace, cu cinism și cu pronunțate tendințe totalitare.

Desfid metodele prin intermediul cărora se dorește conservarea prestigiului USR, structură ce nu are în prezent nici o legătură cu ideea de valoare sau cu cea de solidaritate sindicală (de breaslă).

 

  Șerban AXINTE                                                                                 21.11. 2017

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Scriitorul Șerban Axinte demisionează din USR!

 1. Virgil zice:

  Care USR. ca parca sunt 2 versiuni . UNa cu Nicolae Manolescu si una cu Cristian Teodorescu. sau ma insel ?

  Apreciat de 1 persoană

 2. Larsen Elena zice:

  Bine ca au ramas sriitori fara partizanat unsuros ! Dl Manolescu ar fi putut evita macar manipularea daca nu cumva orgoliul ii joaca feste taman acu. Urat pacat

  Apreciat de 1 persoană

 3. corina1111 zice:

  Eu nu cred ca-i de la varsta, iertati-mi indrazneala. Oamenii astia, in frunte cu Manolescu au fost tot timpul controversati. Insa, nici unul nu avut curajul si demnitatea dlor Paul Goma, Dorin Tudoran, a dvs., Ana Blandiana… si cam atat.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Dana (Mara) zice:

  Domnule Antonesei, nu vreau sa para ca va flatez pentru ca nu am nici un interes dar eu cred ca dumneavoastra nu puteti imbatrini urit pentru simplul motiv ca din cite se vede cred ca sinteti un om generos si bun. Iar daca veti avea norocul sa aveti in preajma dumneavoastra pe cineva drag, apropiat, care sa rezoneze cu dumneavoastra si sa va iubeasca neconditionat, sansele sint mari sa imbatriniti frumos. Este suficient sa ne gindim la figura luminoasa a domnului Sora. Secretul cred ca este sa te consideri binecuvintat ca traiesti, sa nu incerci sa imiti sau sa fii in permanenta competitie cu altii, sa nu invidiezi, dispretuiesti sa sa urasti gratuit. Unii oameni sint „stafiditi” de singuratate. Uscaciunea sufleteasca se vede uneori si pe fizionomie, fizic, mers si gesturi. Desigur au surogatul acela minunat, lumea cartilor, dar nu este suficient.

  Apreciat de 2 persoane

Comentariile sunt închise.