Lansare – Bancherul diavolului. Cum am distrus secretul bancar elvețian de Bradley C. Birkenfeld


Miercuri de la ora 11, voi avea prilejul, aș spune chiar plăcerea de a pariticipa la lansarea ediții în limba română a cărții amintite în titul postării. Lansarea va avea loc miercuri 22 noiembrie, ora 14, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Cartea, dedicată bunicului autorului, născut în România, este o dezvăluire devastatoare a ceea ce se ascunde în spatele sistemului bancar elvețian – Sfînta Sfintelor sistemului bancar mondial – și a unui sistem judiciar corupt. Pe bună dreptate a devenit un best seller internațional și este excelent că apare acum și în ediție românească. Momentul este foarte bun, tocmai au apărut dezvălurile din Paradise Papers, după ce în urmă cu un an și jumătate, apăruseră cele din Panama Papers. Dar începutul dezvăluirilor importante despre multele trilioane de dolari negri, ascunși în bănci și în paradisurile fiscale a fost făcut de acțiunile povestite în acestă carte, ceea ce poate a dat curaj și altora. Eu spun să veniți, să-l cunoașteți pe autor direct și să vă procurați cartea. Eu citesc acum în format pdf, dar nu mă pot opri din citit, parcă ar fi un thriller, nu o carte despre lucruri abstracte pentru omul de rînd, cum ar fi sistemul bancar, sumele imense de bani negri, secretele acestora. Pentru că e carte excelent scrisă – și pentru piublicul larg, nu doar pentru bancheri, economiști sau politicieni.

invitatie

Mai multe detalii despre autor și carte în comunicatul editurii:

„De-a lungul timpului în care a fost bancher privat al băncii elvețiene UBS, autorul a dus o viață de lux cu mașini Ferrari, cover girls, șampanie scumpă și bani care curgeau ca la robinet. Ca și apa, banii cu care lucra circulau invizibili și anonimi prin conturi offshore. Birkenfeld a fost unul dintre aceia care secretizează sume enorme (fără plata taxelor)  pentru clienții lor super-bogați.

La un moment dat, a descoperit afacerile și înțelegerile din spatele fortăreței UBS. Parțial din motive etice, dar mai ales din instinct de auto-apărare, și-a deconspirat angajatorii atunci când și-a dat seama că UBS avea un plan conform căruia urma să-și arunce proprii angajați în cușca leilor. El adună informații șocante, detaliate, și liste cu nume de clienți, face legăturile dintre toate acestea și oferă totul Departamentului American de Justiție, care îl reține pentru investigații și îl condamnă în mod nedrept la 2 ani și jumătate închisoare.

Brad Birkenfeld este cel mai important avertizor din istoriesingurul om care a dezvăluit cea mai mare fraudă fiscală din lume: 19 000 de conturi-client desecretizate, 780 de milioane de dolari recuperați de IRS (fiscul american), care l-a recompensatcu 104.000.000 de $!!!

Brad Birkenfeld a dărâmat zidurile din jurul sistemul bancar elvețian!

„Una dintre cele mai bune cărți despre infracțiunile corporatiste care a fost scrisă vreodată“ – Corporate Crime Reporter

„Bradley Birkenfeld – cel mai important informator financiar din toate timpurile.“ – CNBC (publicație americană pentru și despre piețele de capital)

 „Dacă o singură persoană poate fi creditată că a atras atenția populației asupra lumii offshore, atunci este vorba de Bradley Birkenfeld.“ – Financial Times

Bradley Birkenfeld și-a început cariera bancară la State Street Bank & Trust din Boston, departamentul de tranzacții valutare. În 1994, a avertizat FBI în legătură cu unele activități ilegale ale State Street Bank, dar nu au fost demarate investigații. În 1996, a fost angajat ca bancher privat la banca Credit Suisse, iar în 1998 s-a mutat la Barclay’s Bank.

În 2001, Birkenfeld a început să lucreze la UBS, sediul din Geneva, Elveția, ca bancher privat, oferind servicii de management al activelor.

În prezent, participă la conferințe pentru susținerea evitării fraudelor fiscale și este consultant al mai multor guverne pentru realizarea programelor și legislației de protecție a avertizorilor de integritate.

https://www.youtube.com/watch?v=5rCXImtI9t0

https://www.youtube.com/watch?v=Ud7ArJWzVxc&t=6s

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Lansare – Bancherul diavolului. Cum am distrus secretul bancar elvețian de Bradley C. Birkenfeld

 1. până la urmă e de la 11 sau de la 14, cum e pe afiș?

  Apreciat de 1 persoană

 2. alin7130 zice:

  Succes!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Emil Răducanu zice:

  Care va fi răzbunarea sistemului ?

  Apreciat de 1 persoană

 4. Nicoleta Dorobantu zice:

  am inceput sa citesc aceasta carte; am cumparat-o de la targul de carte Gaudeamus 2017 si am de la autor un pretios mesaj si autograf. Imi place foarte mult si o recomand cu toata sinceritatea.

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.