Vasile Gogea, Dorin Tudoran, Bedros Horasangian, Sorin Antohi și eu despre un abuz al Primăriei Cluj


10.16-500x414

Din 1990 încoace, am consumat probabil cel mai mult timp și cea mai multă energie pentru a protesta împotriva edililor și politrucilor aborigeni. De cele mai multe ori, în chestiunile administrative m-am limitat la aria municipiului meu în care ba trebuia obținută replantarea teilor, ba trebuiau salvate niște parcuri, ba trebuiau împedicate sinistre intervenții ale „developărilor”, cu complicitatea edililor, în așezarea firească a orașului. Sigur că a trebuit să mă asociez și protestelor legate de sufocarea Catedralei Sfîntul Iosif la București – a propos, există decizii ale instanței privind dărmînarea măgăoaiei ridicate în coasta acesteia și, de vreo trei primari încoace, nimeni n-o aplică! -, fie de crima ecologică și împotriva patrimoniului de la Roșia Montană, fie de procesul accelerat de despădurire a țării ș. a. m. d. De data aceasta, mă mut la Cluj, unde un „developăr”, iarăși cu complicitatea vinovată a Primăriei, vrea să lovească decisiv într-o plăcută zonă a Clujului și să afecteze o clădire de patrimoniu. Am aflat toatre aceste lucruri de la scriitorul Vasile Gogea care, pe blogul său îi trimite o Scrisoare deschisă Bocului local. Un text atît de bine acoperit juridic încît îți vine să crezi vă prieteul VG este juristul din situația cu pricina! Linkul către scrisoare, aici

https://vasilegogea.wordpress.com/2017/10/20/scrisoare-deschisa-domnului-primar-al-municipiului-cluj-napoca-emil-boc/

La această scrisoare, Bocul încă nu a răspuns, dar a răspun Dorin Tudoran tocmai de la Washington DC! Deși aflat peste Ocean, ori poate din cauza asta, DT situeză situația punctuală de la Cluj în ansamblul abuzurilor comise de politrucii și adninistratorii români, la vedere, fără rușine, situîndu-se mereu de partea „developărilor” și mai niciodată în serviciul cetățenilor, după cum au jurat la învestitura în funcțiile cu pricina. Pe bună dreptate, doar comisioanele nu vin de la cetățeni, de la ei vin doar voturile!

http://www.dorintudoran.com/dezvoltatorii/

Bun, cum mai mulți prieteni comunicăm pe o listă de mailuri, a intervenit și scriitorul Bedros Horasangian cu o soluție foarte potrivită dacă privim lucid realitatea românească a zilelor noastre. Fratele Bedros, cu marele său talent de prozator, scrie așa:

„Da, frumos si drept a scris Dorin, 
amareala mea se estompeaza cind il citesc de fiecare data
ai grija de tine si tine-te tare, sa speram 
idee Bedros
cum se solutioneaza chestiunile romanesti precum cele din cazul Vasile Gogea
Telefon la Emil Boc
Buna dimineata, tu esti emile? iarta/mai ca te deranjez, bedros la telefon
Ah, ma bucur sa te aud, felciitari pentru conferitna cu genocidul armenilor, na-m putut sa ajung, multzam pentru invitatie…
– Lasa, nene genocidul,nu pentru asta te-am sunat,as vrea sa rezolvam o treaba care ma arde la lingurica, asa, ca barbatii, ca tot ne stim de atitia ani, ce mama ma-sii/…Mai ai niste vin de Lechintza?
-Spune, prietene pentru tine si pentru armeni orice, na-m de lechintza dar am niste Tokay de la mama lui…
– Ce mai tura vura, la concret, nu-ti trebuie tevatura de presa, sa/ti sara in cap toti scriitorii din Romania, fii prudent si baiat cu cap,niste berbeci de la tine din parohie vor sa construiasca nu stiu ce (…) de bloc ]n curtea cit o palma a unui preiten bun de-al meu din Cluj, 
Vasile Gogea, un tip de isprava, nu conteaza ce-a facut si ce n-a facut  – omul a facut destule, dar deschide urechile si baga la cap
E prietenul meu, ce p.masiii, ai auzit ? vreau ca autorizatia aia de dezvoltare urbana pe mica lui gradina sa dispara,…Dobitocii aia cu dezvolatrea lor ar putea sa faca un etaj doua in plus pe ce au si sa nu se mai extinda cum vor si sa/i faca neczuri preitenul meu, simplu, s-a inteles s-a bagat la cap?
– Mda,am inteles despre ce e vorba, nu e mare scofala, se rezolva, lasa/mi doua zile si vad eu ce-i de facut…Pentru tine, bedroase, orice!
– bravo, asa te vreau, mic, mic, dar mare ai fsot mereu emile, ai 24 de ore sa se rezolve, pentru investitorii azeri de la Manastur vorbesc eu asa cum it-am promis….trec simbata pe la amiaza sa bem un coniac, armenesc, si lui churchill ai placea, ai sa vezi minunea lumii si fantomele din padurea de pe dealul ala de la cluj…dupa 2 pahare de coniac ARARAT vezi si Araratul…te imbratisez, sa nu uit, la algerile viitoare o sa vorbesc cu aia de la Gherla sa te sustina, conteaza pe mine, sa fii iubit
– Te imbratisez si eu coane Petrica, d-aia imi palce de tine ca ai ramas verde si dintr-o bucata.”
Sorin Antohi crede că este soluția cea mai realistă. Sincer vorbind și eu cred la fel! Doar că rămînem cumva cu două probleme grele: 1. Este posibil ca în acest mpod să se rezolve problema punctuală, dar ce ne ne facem cu zecile de mii de cazuri similare de la nivelușl întregii țări?! 2. Unde naiba am putea găsi pe cineva care, în același timp, să-l cunoască și pe fratele Vasile și pe Boc?!
Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Vasile Gogea, Dorin Tudoran, Bedros Horasangian, Sorin Antohi și eu despre un abuz al Primăriei Cluj

 1. vasilegogea zice:

  Pentru solidaritate nu se mulțumesște. Dar vă puteți bizui și pe reciproca!
  Îndatorat!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Pingback: Un răspuns la „Scrisoarea Deschisă adresată Primarului Clujului”, dar nu de la Domnul Emil Boc, ci de la Domnul Dorin Tudoran | Gogea's Blog

 3. Mă bucur să aflu că s-a trezit și presa clujeană!

  Apreciat de 2 persoane

 4. Ref. la : „Unde naiba am putea găsi pe cineva care, în același timp, să-l cunoască și pe fratele Vasile și pe Boc?! ”

  Simplu, și sper să fie doar o simplă concidență faptul că este vorba de Andrei Pleșu ( și eu, într-un impas asemanator, spre sfârșitul anului, mi-am propus un „Apel” la d-nul Pleșu, chiar dacă în materie de „Apeluri” altcineva are autoritatea în România, mai preten ….). Pe dom’Vasile am ințeles că-l știe din perioada în care uoaminii mai și credeau că se ma puoate ceva p-aici…, cu toate că sistemul era de „nu se poate”, pe Boc l-a întâlnit la NEC în perioada în care se pregătea „ascuțirea coasei „( Emil Boc a făcut un curs acolo, prin anul 1999 dacă rețin bine ), perioadă în care se putea totul în vorbe ( cu Tismăneanu vorbete-șef….) da’ uoaminii s-au convins că nu se mai puoate ni’ca-n fapt aici da’ văd că se (mai) poate încă prin Italia, Spania, Franța….”Perfidul albion” s-a „dat lovit” între timp….Dacă in urma Brexitului am scapat de Br(e)’…..da’ și de perfidie…, poate e totuși binele de după rău, în sensul dinamicii escatologice de după bine și rău la Camus….

  Apreciat de 1 persoană

 5. Dana (Mara) zice:

  http://www.primariaclujnapoca.ro/comunicate_primaria_si_comunitatea.html?gId=2600
  la pozitia 29 apare proiectul de pe strada Anton Pann. Intrebarea este cine este in spatele acestei firme fantoma? Am accesat citeva site-uri care propun astfel de „investitii imobiliare” si la sectiunea Contact este o crasa lipsa de transparenta, nu sint persoane de contact cu nume si prenume, numai adrese de mail.
  Imi pare nespus de rau pentru domnul Vasile Gogea, mai ales ca anul acesta in vara din discutia pe care am avut-o la Cluj era increzator ca proiectele de modernizare de pe strada dinsului se vor dezvolta mai mult pe orizontala decit pe verticala cum ar fi normal fara sa afecteze intimitatea caselor particulare.
  Am citit de curiozitate articolele din presa clujeana si cel al jurnalistei de investigatii. Ce este derutant si la o prima cercetare este ca daca dai cautare pe numele familiei maghiare care se pare ca au initiat proiectul nu gasesti nici o trimitere ca ar fi patronii unei firme imobiliare, este o totala lipsa de transparenta. Au ceva de ascuns desi invirtesc afaceri de asa mare anvergura? In mod normal administratorii trebuie sa figureze in conducerea unor firme care se respecta si sa poata fi contactati. Ceata totala la Cluj. Regretabil, un oras pe care il iubesc si unde revin cu placere in fiecare an.
  Numai bine si asteptam vesti bune, sper ca primarul Clujului Emil Boc sa dovedeasca intelepciune in acest sensibil caz. Acolo unde sint case particulare nu au ce cauta hardughii inoportune.

  Apreciat de 1 persoană

 6. Dana (Mara) zice:

  http://www.sdcimobiliare.com/ro/proiecte?p=Proiect+Anton+Pan&pid=23
  oare acesta este proiectul? Daca este acesta se pare ca are 6 etaje.

  Apreciat de 1 persoană

 7. Dana (Mara) zice:

  http://ziuadecj.realitatea.net/economie/super-proiect-imobiliar-investitie-de-46-de-milioane-de-lei-pentru-276-de-apartamente–157435.html
  iata si un exemplu de mare rechin imobiliar, o biografie „exotica” patronul fiind „consul onorific al statului Burundi in Romania”. Vedem cum de la periferia Clujului isi extinde proiectele in plin centrul Clujului cu proiecte de cladiri inalte, unele de pina la 13 etaje. Iar reactia primarului Clujului Emil Boc este de a explica ca zona respectiva este de „regenerare urbana”. Deja au si un vocabular comun. „Regenerare” pentru cine, pentru profitorii imobiliari pe spatele suferintei proprietarilor de case particulare traditionale? Cinismul este maxim.

  Apreciat de 1 persoană

  • vasilegogea zice:

   @Dana (Mara)
   Nu, acesta este proiectul. Acesta este proiectul de pe partea opusă a nr. 1, care mă afectează, și a început deja execuția lui. Este la capătul Str. Anton Pann, pe terenul care a aparținut parțial unor privați și, în mare parte fostului ABATOR (din piața care îi păstrează numele, unde a fost construit un AUTO ROOM SCHOU, reprezentanțe ale unor producători de autoturisme europeni) care avea pe Anton Pann o secție de carmangerie.

   Lucrările de construcție au început în imediata apropiere a unei extensii a unui bloc de locuințe mai vechi, ridicată ilegal în anii trecuți, împotriva căreia s-a obținut în instanță demolarea ei, dare nu s-a încheiat încă! Avem un bloc „recondiționat termic” de care este lipită o ruină ca cele din Cernobîl!

   O priveliște „minunată” pentru viitorii locatari!

   Apreciat de 1 persoană

 8. Dana (Mara) zice:

  Da, stimate domnule Gogea „proiectul” de la numarul 16 este „gestionat” de unul dintre marii rechini imobiliari, iar cel care va afecteaza direct de la numarul 1 pe Anton Pann se pare ca este gestionat de niscai plevusca care se invirt cu influenta in jurul Primariei, alde Aurel Dezmirean care reprezinta familia Iolanda si Attila Eperjesi prin firma fantoma Dafo Logistic Srl si ajutat de tupeistul consilier „Liberal” (culmea ironiei )Ovidiu Florian – dupa informatiile jurnalistilor clujeni. Daca as fi in locul dumeavoastra as incerca sa iau legatura cu adevaratii beneficiari ai proiectului, daca mai sunt inca, respectiv familia Eperjesi. Poate sint mai rezonabili si accepta investitia la doua etaje nu la patru cum incearca sa forteze nota sacalii imobiliari.
  Iar despre marii rechini care manevreaza piata imobiliara si au falimentat platformele industriale in interese imobiliare am gasit un material interesant:
  http://sparex-ro.eu/wp-content/uploads/Platforma_industriala_din_Cluj_Petrovici.pdf
  Numai bine si sanatate dumneavoastra si familiei. Cu respect.

  Apreciat de 1 persoană

 9. Dana (Mara) zice:

  La ultimul link cu studiul de caz prezentarea devine mai interesanta de la pag.14 – „privatizarea” Tehnofrig Cluj – o „cumpara” Stefan Vuza si „o vinde mai departe” grupului Horea Ciorcila, Dorel Turcu si Ovidiu Goia…Si aceasta este numai o aripa, cea „neaosa” , „nationalista” care a prins putere economica considerabila in acest mod. Reteaua este mult mai stufoasa din tot evantaiul politic, o simbioza perfecta.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.