Virgil Mihaiu: „Jazzul e una dintre oazele de fericire pe care le avem în efemera noastră existență terestră”


Poetul Virgil Mihaiu, critic de jazz și profesor la Conservatorul din Cluj, a fost recent la Chișinău unde, de mai mulți ani, este prezentatorul Ethno Jazz Festivalului, deja foarte cunoscut în întreaga lume a jazzului. Cu acest prilej, a acordat un interviu televiziunii imago.fma cărei transcriere a fost publicată de diez.md, un excelent site cultural pentru tineri.

VirgilMihaiu-Spania2016_-598x336

Da, Virgil, îmi amintesc vizita aceea a ta la Iași, de la începutul anilor 80, cînd am urcat cel mai înalt deal de lîngă oraș și am privit spre Răsărit, Prutul nu se vedea, dar era marcat de o ceață ușoară, însă dincolo de el, se vedeau dealurile din Basarabia! Îmi mai amintesc că, la puțină vreme după Revoluție, ai făcut o escală la Iași în primul tău drum spre Chișinău… Și cînd să închei, mi-am amintit că tot în anii 80, am tradus pentru prima ta carte „de meserie”, Cutia de rezonanțăun minunat poem despre Louis (Armstrong) și Charlie (Parker) scris de un poet și critic de jazz din Franța…

La linkul atașat, puteți citi foarte interesantul interviu al lui VM!

http://diez.md/2017/09/27/virgil-mihaiu-jazzul-e-una-dintre-oazele-de-fericire-pe-care-le-avem-efemera-noastra-existenta-terestra/

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Virgil Mihaiu: „Jazzul e una dintre oazele de fericire pe care le avem în efemera noastră existență terestră”

 1. d.p. zice:

  absolut minunat dialog, ma bucur sa-l regasesc, intreg, pe talentatul Virgil Mihaiu, exceptional coleg de generatie !

  Apreciat de 1 persoană

 2. d.p. zice:

  am trimis-o si eu pe mail multor fosti si actuali studenti, multumesc !

  Apreciat de 1 persoană

 3. d.p. zice:

  ba chiar un prieten apropiat de virsta noastra imi scrie, dupa ce a citit interviul cu Virgil : „Mi-am ratat complet viata profesionala” (si ca ar fi trebuit sa faca muzica – el fiind medic sau inginer, nu vreau sa-l ghicesti! ).

  Apreciat de 1 persoană

 4. Gemm Bird zice:

  imago.fm e radio online, nu tv 😉

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.