Ușor cu berea pe gît!


Cu berea în general, pentru că are multe hidrocarbonate, îngrașă etc. dar cu berea băștinașă mai ales. O anchetă Rise Project dovedește că toți cei patru mari producători din România – sînt în tabelul de mai jos, cu mărcile produse – folosesc enzime industriale în procesul de producție. Motivul? Lăcomia, desigur. Enzimele industriale scurtează procesul de producție și permit folosirea unor ingrediente netradiționale în producția berii cinstite! Mulțumesc lui Mihai Dinu Ghorghiu pentru link. Sigur, noi doi nu sîntem băutori de bere, dar avem mulți prieteni care beau fie și ocazional… Comuniștii s-au străduit să-i învețe pe români cu „vinul de regiune superior” și „vinul de masă” din surcele, cu „salamul cu soia” și „cafeaua cu înlocuitori”, capitaliștii corporatiști, că doar nu-s mai proști, ne educă la consumul de „bere forțată” și produse alimentare „cu dublu standard”, al doilea fiind „bun pentru est”! Și dacă n-am avea vinuri bune și roșii care chiar miros a roșie, la piață desigur, doar nu la hipermarket!

https://www.riseproject.ro/articol/industria-secreta-din-spatele-berii-romanesti/

beer_ownership_romania_RO_004-1024x567

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Ușor cu berea pe gît!

  1. gyll zice:

    Pe cale de consecință:🍼🍻.

    Apreciat de 1 persoană

  2. mihaidg zice:

    Bravo, i-am / i-ai dat în gît!

    Apreciat de 1 persoană

  3. mihaidg zice:

    tragi in tot ce misca si din toate pozitiile, se vede c-ai facut armata

    Apreciat de 1 persoană

  4. Virgil zice:

    Acu o saptamana am fost la o prezentare de IT undeva la un berar (mic ) independent. Bine eu nu mai beau bere de 15 ani dar sotia si un prieten au ramas placut surprinsi de calitatea berii produsa. Inainte de a cumpara am facut turul fabricii (nu cred ca produc mai mult de 3000 l/luna) Preitenii mei au confirmat ca berea bauta dupa teava direct din vasul de procesare (plus dioxidul de carbon) era mult mai buna decat aceeasi bere imbuteliata in niste cutii de aluminiu si veche de 3 zile. IN Ontario/Canada bautura alcolica este monopol de stat dar mai nou au lasat magazine alimentare sa vanda vina de masa si bere si mai mult 20% din sortimente sa fie sortimente locale (produse de mici producatori) . Din ce se pare berea locala are castig de cauza la bere traditional /industriala in ciuda faptului ca este cu 10-15% mai scumpa . Dar bautorii de bere spun ca merita diferenta de pret

    Apreciat de 1 persoană

    • Te asigur că merită, prin 1998, cînd nu-mi era interzisa berea, in Germania, am băut o mulțime de „berea casei”, excepționale. Atunci, la ei, eistau 6500 mărci de bere, cele mai multe din astea „ale casei”…

      Apreciază

      • Virgil zice:

        si mie imi este interzisa berea dintr-o cadere hepatica mai veche. De fapt acu cativa ani am incercat sa scurg paharul de bere al sotiei si ficatu a stat suparat pe mine cam o saptamana. Ciudat e ca daca beau wiskey sau rom (bine de buna calitate) nu am nimic , ficatu e cuminte

        Apreciat de 2 persoane

      • Reactioneaza la bauturi fermentate, nu la distilate…

        Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s