Cum a salvat berea lumea…


Nu sînt un fan al berii, iar de douăzeci de ani nici nu am voie să beau, cu excepția DAB Diat, o bere specială cu foarte puține hidrocarbonate, dar dacă beau 2 – 3 sticle pe vară. Dar dacă a salvat lumea, cum dovedește acest documentar, trebuie să trec peste idiosincraziile mele și să o omagiez. Nu că alte băuturi alcoolice n-ar fi ajutat sănătății – țuica și vodca la holeră, whisky-ul la reumatisme, tăriile în general la răceli și gripe -, dar se pare că rolul berii în supraviețuirea speciei noastre a fost esențial. Să mulțumim egiptienilor c-au creat-o și călugărilor medievali c-au redescoperit-o!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Cum a salvat berea lumea…

  1. dezideriududas zice:

    Paul Brunton scria in “Egiptul secret” că cine bea apa din Nil rămâne prieten pe vecie cu locuitorii de pe malurile fluviului….Pe undeva, deci, din prietenie, a aparut berea…., atâta timp cât se pare că s-a lasat la urma cu salvarea lumii….”La calugari” mă mai gândesc….Ștefan Cel Mare îl vizita el pe Daniil Sihastru, care cred ca avea “o” papă mai vegetariană ( noroc de geografia României, era destulă….) și, pe cale de consecință, acesta nu cred ca avea atâta acces la beutura cât Ignatiu de Loyolla, mai aproape de “Papă”….Să fie beutura in lume ! Femeile, și ele, sigur vor fi de acord ! Doar sa fie destulă…..Deci salvarea lumii poate venii la pachet cu salvarea natalității ! Vorba ( extinsă ) a celor de la “grupul Dezarticulat” : Traiasca Coaliția pentru Vanilie !
    P.S. Nu mai rețin cine erau vaniliștii și cine anti-vaniliștii la “marele festin” al poporului gurmand cu reprezentanți la televizor….Nu mă gândeam însă atunci că salvarea va veni totuși de la beutura de la final….”La beutură” ar trebui sa fie unitate națională….”Călugării” par a forța chiar unitatea globală…., deși până acum a ieșit doar zaveră…

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.