Andrei Vieru – In memoriam Maryam Mirzakhani


unnamed

Pianistul Andrei Vieru, cunoscut și pentru contribuțiile sale matematice, postează pe pagina sa de Youtube, in memoriam Maryam Mirzakhani, Insula morților de Rahmaninov, în interpretare „la patru mîini”, împreună cu Pavel Nersessian, căreia adaugă interpretarea originală, cu Fritz Reiner la pupitrul Chicago Symphony Orchestra. Video-ul este realizat pe lucrări de Arnold Böcklin…

Update – Despre preocupările matematice ale lui Andrei Vieru, inclusiv în domeniul sistemelor dinamice, aici

http://andreivieru.net/main.php

Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Andrei Vieru – In memoriam Maryam Mirzakhani

 1. mihaela grancea zice:

  O interpretare remarcabila. Si mie imi place Rahmaninov. Cel mai mult.

  Apreciat de 1 persoană

 2. dezideriududas zice:

  Intuiesc că “benzile cântate” pot fi chiar mai importante decât BD-urile, şi “la munte”, nu doar “la mare”….

  “Elogiul vanităţii” al lui Andrei Vieru, un tillu care ne aduce aminte de “Elogiul nebuniei” ( “Discurs spre laudă prostiei” ) erasmian…. Din capitolul “Despre dreptatea socială “, pag. 112 :
  “ O societate care merge împotriva ideii de merit, e stupidă şi nedreaptă.
  Să te încrezi însă în ideea de merit, s-o urmăreşti până în pânzele albe, înseamnă să-l laşi pe bietul individ să fie strivit de puterea pe care o societate o are împotriva lui.
  Societatea are prea multă putere asupra individului şi e invevitabil că ea să abuzeze . Din momentul în care ea, societatea, e singura care hotăreşte ce-i este util sau nu, singura care-şi impune concepţia despre merit, singura care are dreptul să spună ce aşteaptă de la cetăţeni, e normal ca deciziile şi dictatele sale să se întoarcă împotriva ei, mai ales atunci când “meritoriul” se confundă cu utilul pe termen scurt….”

  Apreciat de 1 persoană

  • Societatea ăși poate permite față de indivizi exact atît cît permit indivizii. Ia să ne gîndim oleacă la Individul împotriva Statului de bătrînul John Stuart Mill…

   Apreciază

   • dezideriududas zice:

    Prin definitia libertatii, JSM, da, este un „tehnocrat” al domeniului…, totusi sintagma e mai aproape de Herbert Spencer…Oricum, nu cred ca, amandoi, se indeparteaza de ideea de egalitate stat-individ la „galceava”….La „putirinta” incepe „nebunia” inegalitatilor…..”Cetateni-capcana” si „stat captiv” sunt doua concepte post-adevar ce fac parte din acelasi „curs scurt” al status-quo -ului global….

    Apreciat de 1 persoană

   • Asta cu post-adevărul mie îmi scapă, cîtă vreme încă încrec să aflu ce-o fi adevărul…

    Apreciază

   • dezideriududas zice:

    Cred că misterul este acelaşi cu cel al modernismelor mici şi mijlocii în faţa atotputerniciei post-modernismului celor cu modernismu’ mare…..’Geaba j’demii de adevăruri mici şi mijlocii în faţa post-adevărului celor cu adevărurile mari…..

    Apreciat de 1 persoană

   • Păi, eu nici ce este post-midernism nu pricep – modernitatea este foarte tinara, n-are decît vreo 250 – 300 de ani… Ce epocă istorică, trecînd peste așa-zisa accelerare a istoriei, a fost atît de scurtă? Sau – am ieșit din sistemul de valori adus de revoluțiile inaugurale ale modernității? Nu mi se pare.

    Apreciază

   • dezideriududas zice:

    Oficial, “utopic”, n-am ieşit. Real, cam da.
    “ Duşmanii adevărului nu sunt minciunile ci convingerile” spunea Nietzsche…. Vom reveni când, probabil ( de acord cu ţine, nu există o altă ofertă….), vom realiza că fundamentul convingerilor noastre este precar. Avem deja “n” evidenţe că efectele unor politici susţinute de convingerile noastre au rezultate contrare scopurilor manifeste public. Post-adevărul doar întreţine confuzia, precum şi post-modernismul , o formulă criptică a blocajului establishmentului global. Doar “Confucius” a ocolit acest blocaj….
    PS Scriam recent ca post-adevarul este doar maneaua marilor concerte ale adevarului….Aici merge perfect. Demonstratia insa nu e usor de facut….Toate marile adevaruri sunt contrare unei asemenea demonstratii.

    Apreciat de 1 persoană

   • Adevarurile sint contrare cu adevarurile de post!

    Apreciază

   • dezideriududas zice:

    Puteam să mai scriu de încă jdemii de ori despre pioșenie, cucernicie, evlavie, smerenie, pietate, umilință, cuvioșenie….”Istoria” nu putea reține insă decât o „formulare de post”…MULȚUMESC !
    P(r)OSTUL DE VEGHE

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.