Un florilegiu: Premierul, Guvernul, Programul…


O frumoasă culegere de trei articole, două din Cațavencii – de Mihai Radu și PAH -, celălalt de pe blogul lui Horia Pătrașcu din Adevărul. Cel din urmă găsește o altă cauză a mutrei boțite a noului premier – deci nu alcoolul cum bănuiau românii naivi, ci faptul că pare a fi  singurul politruc românesc care n-a avut toată viața altă meserie, fiind politruc pur și dur, trăitor vreme de trei decenii în subteranele puterii. Mihai Radu analizează faptul totuși curios că serviciile voiau guvernul lor, deși aveau deja unul! Deh, dialectică cu epoleți! Nu uită nici ce cred celelalte partide despre căderea lui Grindeanu, ascensiunea lui Tudose și despre guvernare ăn general. În sfîrșit, PAH descoperă că e improprie formula „program de guvernare” în cazul însăilării de promisiuni deșarte cu care PSD a luat mințile electoratului, mai potrivită fiind alta, anume „pogrom de guvernare”. Da, cred că așa este!

http://adevarul.ro/news/politica/politikonianul-1_595392a05ab6550cb89a27b5/index.html

1

http://www.catavencii.ro/hai-toata-lumea-vacanta/

2

http://www.catavencii.ro/pogromul-de-guvernare/

3

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Un florilegiu: Premierul, Guvernul, Programul…

 1. Dacă acest „premier” (de cîte ori folosesc acest cuvînt, nu știu de ce, dar gîndul mă poartă, invariabil, la toba mare din garnitura toboșarilor, hehehe!) ar fi răul cel mai mare, tot ar fi bine. Dar să privim cu atenție și pe ceilalte triste figuri din Guvern … Bunăoară, pe fosta mea colegă de facultate, Rovănica Plumb… Era, vai de steaua ei! O nulitate, săraca de ea… Un zero barat… Ca să nu mai zic că, fizic, avea ceva din „gingăsia” tovărășei Lenuța ot Petrești, odioasa și sinistra, un „ceva” care, pe măsură ce mecla doamnei se boțește, o face să semene tot mai mult cu „academicianca”… Dar, la momentul potrivit, Rovănica s-a măritat cu cine trebuie (nu spui cine, persoană importantă, a se căuta numele lui mister Plumb pe net și misterul se va risipi ca un fum) și apoi a trecut ca gîsca prin apă prin cele facultăți ajungînd, după „revoluție”, în cercurile extrem de strîmte din preajma tovarășului Ilici „nea Ion” Iliescu… De aici în colo, lucrurile au mers de la sine… Acum, doamna se va ocupa vîrtos de fonduri europene, după ce a trecut pe la mediu, muncă etc, unde-a făcut rahatul praf! Dacă și ceilalți colegi de Guvern ai ipochimenei au măcar pe jumătate valoarea dumisale, e jale și altă panaramă, cum se zice pre la noi, prin urbea X!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Dap. Așa e. Dar ei zic că Grindeanu nu comunica cum trebuie cu ei. Io cred că el, saracu’ de el, comunica, dar n-avea cu cine, că reșapații ăștia ai lui Dragnea, par a fi analfabeți funcționali: vorbesc dar nu își dau seama ce spun.

  Apreciat de 2 persoane

 3. Ion Fercu zice:

  Minunat ce spune dl Bogdan Stoicescu. O sinceritate dezarmanta. Nu stiu ce sentimente sa am si fata de acest guvern. Jenă de român? Umilință de român? Milă față de acești inconștienți? Greață, a la Sartre? Sunt confuz, debusolat. Am impresia că sunt prizonierul unui coșmar. Mă uit la fața/paharul/cultura primului meu ministru, mă ciupesc, mă pișc serios și nu reușesc să-mi spun :,,Ioane, omul ăsta e real! Fantasmagoria asta face parte din viața ta!”….

  Apreciat de 1 persoană

 4. Ion Fercu zice:

  Multumiri, Mă simt mai relaxat. Credeam că aceste creaturi chiar fac parte din viața mea.

  Apreciat de 1 persoană

  • A, nu, ei ar vrea să facă parte, dar nu-i primim. Dacă îi primim sunt în stare să ne violeze chiuveta și aragazul! Iată, tocmai aflu că am schimbat programul de guvernare. Pe Grindeanu l-ar fi dat afară pentru că n-a aplicat acest program, de bună seamă că de neaplicat și fantasmagoric. Nu era mai simplu să fi schimbat programul si să ne fi scutit de sperietoarea de acum din fruntea guvernului?!

   Apreciază

Comentariile sunt închise.