Vești bune de la Sorin Antohi


Mai multe, așa că o voi luna într-o anumită ordine. Mai întîi, ceea ce urmează. Pe 2 iulie a.c., ora 18, la Casa Filipescu-Cesianu, în Calea Victoriei 151, va avea loc cea de-a doua dezbatere din ciclul Idei în Agora. De data aceasta invitatul lui SA va fi antropologul Vintilă Mihăilescu, iar tema va fi De ce este România cum este? Specificul național ca excepționalism. Muzeul Municipiului București și amfitrionul merită toate laudele pentru acest ciclul de dezbateri. Toate informațiile esențiale în afișul care urmează…

afis conferinta 2 iulie

A doua veste bună se referă la acordarea de către  Casa Regală a României a Premiului Cantemir, ediția a IV-a marelui savant izraelian originar din România, Moshe Idel.

15-7-300x115

http://www.b-critic.ro/actualitatea/premiul-cantemir-a-iv-a-editie-2017/

În sfîrșit, ultima veste bună – de azi, desigur, că Sorin nu stă locului o clipă! – privește faptul că o primă parte colocviului de la Sinaia, coordonat de SA, Utopia and Revolution a apărut în format video pe You Tube. Cînd va fi postată continuarea – sau continuările – voi relua toate filmele într-o postare. Postarea de față este cu acordarea premiului amintit mai sus.

 

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Vești bune de la Sorin Antohi

 1. ANA POP SIRBU zice:

  Felicitari tuturor !
  Plecaciune !

  Apreciat de 1 persoană

 2. Dana (Mara) zice:

  Felicitari! Si regretatul savant Ioan Petru Culianu avea numai cuvinte de lauda pentru renumitul savant israelian Moshe Idel. Citisem in „Pacat impotriva spiritului” un eseu elogios care ne indemna sa reflectam la importanta pastrarii oamenilor de valoare in Romania si la bogatia diversitatii.
  Sa auzim mai multe vesti bune si evenimente de acest fel care onoreaza. Numai bine si multumiri pentru generoasele semnalari.

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.