Vitalie Vovc despre 12 – 13 iunie 1941


Mai precis noaptea în care au început deportările din Basarabia, la circa un an de la reanexarea acesteia de către Imperiul Sovietic… „În noaptea de 12 spre 13 iunie 1941, acum 76 de ani, a început (ora 2.30) prima operațiune de deportare masivă în teritoriile anexate de URSS de la România în iunie 1940. Urmau să fie ridicate 32.423 persoane… La 7 iunie 1941, NKVD al RSS Moldovenești a cerut 1315 vagoane pentru transportul deportaților.”… Ce deporta NKVD-ul atunci? „Fasciști români”, nu? Uitați-vă la persoanele urcate cu de-a sila în vagoane! O evocare foarte tristă și foarte frumoasă, că uneori așa vin de se leagă lucrurile!

ob_7d94a8_deportati

http://www.vitalie-vovc.com/2017/06/aseptizatii.html?utm_source=_ob_email&utm_medium=_ob_notification&utm_campaign=_ob_pushmail

Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Vitalie Vovc despre 12 – 13 iunie 1941

 1. Virgil zice:

  totusi continua sa voteze cu comunistii si rusii (Dodon) . Ca si in Romania lumea continua sa voteze cu PSD. Ciudate alegeri.

  Chiar de unde a apraut Dodon asta ca nu prea se auzise de el

  Apreciat de 1 persoană

 2. Dana (Mara) zice:

  Este un soi de sindrom Stockholm, victimele captive – basarabeni, desi asupriti de rusi, supusi foametei, comunizarii fortate, deportarilor, incarcerarilor politice abuzive, interzicerii limbii romane, discriminarilor, etc., ajung paradoxal sa dezvolte o afectiune pentru asupritor. Biografia lui Dodon este tipica pentru genul de parvenit, tatal desi se pare moldovean „neaos” a fost in mica „nomenclatura” sateasca ceva de genul presedinte de colhoz, deci genul acela de hiene care „implementau” comunismul sovietic. Mai interesanta pentru mutatia suferita de moldoveni este biografia lui Vladimir Voronin. Bunicul matern s-a refugiat in Romania din calea rusilor. Ramas orfan de tata, este crescut de un comunist sadea si metamorfoza se produce – este cumva arhetipul mutatiei pe care a suferit-o mare parte dintre basarabeni – isi neaga identitatea pentru a parveni protejati de rusi.
  Semnalez si eu o carte interesanta prezentata recent si pe tvri.
  http://intersectii.eu/carteascrisori-catre-stalin/

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.