Liviu Antonesei: Președintele și-a început mandatul, în Q Magazine…


Dna Florian Jucan m-a invitat să scriu un comentariu pentru revista pe care o conduce despre vizita președintelui Iohannis în Statele Unite. Adevărul este că vizita m-a tulburat atît de tare încît oricum scriam, fie și aici. După un și jumătate în care n-am găsit la adresa activității prezidențiale decît motive de critică, acum trebui să-l laud. Nu-mi pare rău, chiar mi-ar fi pe plac să nu mai am motive de critică. Dacă scriam direct pentru blog, nu procedam la o documentare atît de amănunțită, fiind vorba însă despre o publicație, am recurs la o documentare de o jumătate de zi o noapte. Dincolo de revederea imaginilor vizitei și de consultarea presei internaționale – cu cea aborigenă a fost pierdere de vreme și motiv de ilaritate -, am apelat și la cîțiva dintre prietenii mei de peste Ocean, români sau americani. Pentru verificarea unor informații și impresii. Unul dintre ei, la care țin de altfel foarte mult, mi-a permis și să-l citez. Îi mulțumesc lui Dorin Tudoran, cum le mulțumesc și prietenilor care au dorit să rămînă anonimi…

trump

http://www.qmagazine.ro/liviu-antonesei-presedintele-si-inceput-mandatul_343986.html

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

16 răspunsuri la Liviu Antonesei: Președintele și-a început mandatul, în Q Magazine…

  1. Ion Fercu zice:

    Multumiri, multumiri! Am fost acaparat 100% de nepoti. N-am vizionat nici macar… tragedia Halep. La vizita prezidentiala nici nu m-am gandit. Credeam ca va fi un episod birocratic mult cersit de Maior et comp. Ma bucura faptul ca m-am inselat. Sinteza L.A. este de-a dreptul minunata. Sa speram?…

    Apreciat de 1 persoană

  2. Vasilica Ilie zice:

    Sunt de acord cu tot ce aţi scris în revista Q Magazine. Felicitări! Eu am urmărit la televizor conferinţa de presă şi am fost foarte încântată de felul cum s-a prezentat preşedintele Iohannis, un altfel de preşedinte faţă de cum l-am perceput până acum: de la prezenţă, vorbit engleza fluent, vorbit liber (fără fiţuică şi nu a vorbit molcom, ci degajat), a răspuns prompt la întrebările puse. Asta denotă că s-a muncit mult la această întrevedere şi îi felicit pe cei din spate care au organizat întâlnirea. Să dea bunul Dumnezeu ca România să devină o ţară stabilă din toate punctele de vedere şi înfloritoare!

    Apreciat de 2 persoane

  3. d.p. zice:

    Dar cind Iohannis, la inceputul anului, I-a oprit pe Grindeanu sa adopte, prin hotarire de guvern, legile pro-coruptie nu era presedinte, nu-si incepuse mandatul ?

    Apreciat de 1 persoană

  4. d.p. zice:

    acele prostii au adus in strada cei mai multi oameni din istoria noastra

    Apreciat de 1 persoană

  5. La o prima vedere am o mare dilema:care este adevaratul K.W.I.?Cel de pina la vizita in „state” sau cel din timpul vizitei?Se cunoaste si nu de ieri ca SUA are un anume fair play in politica interna si cu totul altul in relatiile internationale, desigur influentat de interesul personal american.Si Ceausecu avea o politica de deschidere pe plan international,dar inchis in interiorul granitelor Romaniei.Totul se rezuma la intrebarea:este independent,sau cit anume presedintele nostru fata de adevaratul conducator aflat spatele cortinei?Apoi,este K.W.I. doar un pion supus permanent santajului si folosit pe post de curier intre SUA si UE(Germania si Franta)???

    Apreciat de 1 persoană

  6. angelicabutnarasu zice:

    Si eu citesc ,,Q Magazin”, cumparind-ul si in functie de invitatul literar. Iar tu l-ai scris frumos bine documentat, in stilul tau cursiv calduros si direct, cu un titlu foarte atragator si inspirat…Felicitari, e un ,,un lucru bine facut”, imtr-o revista importanta, zic eu. Pe Dna Floriana Jucan am admirat-o din prima, pentru inteligenta, sarcasmul si o forta de ninja cu care a raspuns denigratorilor ei din episodul ,,dragoste interzisa”…Da, si eu am ramas incintata de ,,noul” Presedinte care are o noua dinamica, o schimbare de stil si vocabular in arta discursului, lucrind la imagine minutios, trainic si nemteste, avind o reabilitare neasteptata pentru parerile tale de rau adaugate la acel mult comentat lobby…Ar fi interesant sa-l mai votez one more, si daca aceasta schimbare de stil, ne-ar putea schimba si votca cu whiskey!

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.