Opera poetică a fost lansată!


DSC02514

A fost lansată la Bookfest încă de ieri, sîmbătă, după amiază. Din păcate, nu toate hotelurile care declară că au conexiune internet chiar au. Cel mai adesesea au una slabă, care abia poate fi prinsă cu telefonul, eventual tableta, nu cu un laptop. Asta e, postez în seara asta. După cît mă pricep eu, a fost o lansare foarte reuștă, lumea drestul de multă, mulți prieteni și colegi scriitori, vorbitori excepționali, de la poetul și modertorul Cosmin Perța la criticul Al. Cistelecan, prefațatorul cărții, și poetul Călin Vlasie, editorul acesteia. Nici eu nu cred că am fost chiar rău, deși eram cam perplexat de titlul „opera poetică” care, asociat și cu frumoasele vorbiri, parcă îmi dădeau un fel de senzație postumă! Dar, normal, acesta este titlul colecției dedicată poeților „optzeciști” și toți cei publicați acolo trebuie să acceptăm condiția colecției! Cartea arată superb. Ca să se întîmple asta, au lucrat împreună Călin Vlasie, Cosmin Perța și poetul Ioan Es Pop, din partea editurii, Al. Cistelecan, autorul prefeței, cum spuneam, cumva și eu… Am fost foarte bucuros să-i văd la lansare pe Andrei Oișteanu, Mona și Sorin Antohi, Simona Popescu și Ioan Bogdan Lefter, Lucian Vasiliu, Radu Lupașcu și celălalt Radu, Constantin Arcu, Constantin Iftime, Dorin David, Horia Pătrașcu și mulți alții… Dacă am uitat numele vreunui cunoscut să am iertare – eu eram complet pierdut în spațiu cu prilejul lansării, așa că am îndercat să mă ajut de fotografii…

DSC02520

DSC02521

DSC02523

DSC02528

DSC02530

DSC02515

DSC02536

DSC02542

DSC02543

DSC02544DSC02545

DSC02546

DSC02550

DSC02513

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

33 de răspunsuri la Opera poetică a fost lansată!

  1. Laurentiu Ganea zice:

    Bravo bravo, felicitari ! Te’ am zarit si cu amicu’ Radu Lupascu, printre alti cunoscuti comuni.
    Laur

    Apreciat de 2 persoane

  2. Lucia Alexandru zice:

    Felicitari !!!

    Apreciat de 2 persoane

  3. Constantin Arcu zice:

    O manifestare reușită: Mă bucur!

    Apreciat de 2 persoane

  4. d.p. zice:

    cred ca nu ma insel, dar il vad printre cei prezenti si pe excelentul arhitect si profesor clujean, Augustin Ioan, vechiul nostru prieten !

    Apreciat de 1 persoană

  5. mihaidg zice:

    Sa fie intr-un ceas bun si sa comiti de-acum incolo cit mai multe antume pentru Opera poetica 2!

    Apreciat de 1 persoană

    • Mulțumesc frumos, Mihai! Să vedem cum merge în Creta vara asta. Oricum, la cantitate nu-l bat pe Liviu Stoiciu, care va avea în total 5 (cinci!) volume. Bun, dar cred că va mai scrie!

      Apreciază

  6. angelicabutnarasu zice:

    De ieri am primit poze cu Bookfest, si m-am comentat conversat cu unii, erau postati Dl.C. Vlasie, Dl, Cistelecan, DL. S.Axinte, Dl.D.Popa, Dl. G. Andronache cu care m-am imprietenit, D. Cristea-Enache de la ,,Viata Romaneasca, s.a. scriitori pe care ii cunosc, iar tu nu erai pe acolo, te asteptam sa ne dai stiri…Ei bini ai venit bucuros si multumit de o asa realizare, e firesc sa fie o senzatie de finis, cartea se refera la un TOT spiritual-emotional antonescian, e si normal sa urmeze un alt ciclu, o noua ,,Opera poetica”, sa ai sanatate si inspiratie! Pozele sunt reusite, se simte vibratia de emotie si incarcatura sufleteasca, presiunea multimii si caldura standului, a spus si Dl Vlasie ca anul acesta Bookfestul a fost un mare succes, si astrele au prezis-am zis eu-, o explozie de talente, carti fascinante, artisti deosebiti, o lume minunata, au fost si am fost la o multime de lansari… e o bucurie cind oamenii se mai ocupa si de suflet, de cultura si de educatie…Sa ne anunti din vreme, pe cind o lansezi si la noi, si aici va fi un eveniment memorabil, emotii si vorbe frumoase…iar acum, sa postam si pe Fb… Felicitari, mare realizare!

    Apreciat de 1 persoană

    • Păi, eu n-am putut posta decît date fiind condițiile internautice sub-precare de la hotel. Toti, nu doar in Ro, se lauda cu conexiunile lor, dar e numai lauda din păcare… Cu puține excepții… Păi, Călin mi-a spus să-i propun și să convenim cu program de lansări prin țară, normal că și Iași. Nu știu însă dacă nu trebuie așteptată toamna…

      Apreciază

  7. Ana Pop Sîrbu zice:

    Parcă aveați un aer de ”licean ” în fața bacalaureatului.Eh! Totuși, stăpân pe situație ,calm ,expresiv ,chiar cu alură ”clasică ” .Aș zice de o ”smerită emotivitate” .
    Drum înalt cărții !
    Din inimă ,bucurii asemănătoare !

    Apreciat de 1 persoană

  8. rameau zice:

    Chapeau! mon vieux. Voi poetii (uneori ) chiar ca atingeti paradisul… AG

    Apreciat de 1 persoană

  9. artcamelia zice:

    regret ca nu am ajuns la Bookfest anul acesta, mai ales pentru aceasta lansare. Norocul nostru cu librariile online.
    Felicitari si, dupa mine, colectia este doar o baza temeinica pentru a defini un grup literar important in literatura nostra, care, adesea, a fost privit cu ceva suspiciune si/sau cu asteptari care, iata, sunt acum implinite. Optzecismul nu mai poate fi privit ca o nazarire tinereasca, peste timp s-a implinit, s-a maturizat, satisface in a fi unul dintre cele mai bogate curente literare.
    O colectie de la care se vor putea porni analize mult mai clare.
    ei, si ca sa nu mai spun de asteptarile degustatorilor de literatura care au astfel prilejul sa gaseasca la un loc literatura indragita.
    Oricum, vocea care strabate literatura de la Iasi, pe care o iubim pentru ca e diferita si aduce o anume caldura in acest peisaj postmodern adesea cinic, va mai aduce cu siguranta si alte volume in colectie

    Apreciat de 1 persoană

  10. petrujipa zice:

    Felicitări!

    Apreciat de 1 persoană

  11. Alexandru Sava zice:

    Felicitari!

    Apreciat de 1 persoană

  12. Vitalie Vovc zice:

    Sincere felicitari!

    Apreciat de 1 persoană

  13. Petru Iliesu zice:

    Felicitări! Te îmbrățișez cu drag!

    Apreciat de 1 persoană

  14. Dorin tudoran zice:

    👏

    Apreciat de 1 persoană

  15. Mircea G. zice:

    Felicitări, Liviu ! Fotografiile sunt vii și sugerează foarte bine celor aflați departe, ca mine, căldura binemeritată cu care ai fost inconjurat. Cartea ta a fost un eveniment important al Bookfest-ului.

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.