Statul român, amarnic de modernizat, subvenționează proprietarii de sclavi!


Catavencii-303-20_24_mai-2017-mic_3_001-825x1024

Două texte din Cațavencii despre abuzurile corporațiilor și cum le scapă statul milioane de euro ca să-și poată bate joc de salariații români mai abitir. PAH analizează problema în ansamblu centrînduși însă textul pe cazul Leoni – profit, salarii, subvenții de stat babane. Ar fi comic, dacă n-ar fi trist să vezi că în vreme ce mustața lui Dragnea se răstește la multinaționale, prefectul de Bistrița pare a fi cureaua de transmisie a patronatului. Articolul lui Mihai Radu e în continuarea unuia din numărul trecut despre greva spontană de la Leoni Bistrița. De parcă ar fi fost învățați de prefect, patronii au început deja să dea afară ilegal oamenii, mai ales pe cei care au stat de vorba cu presa sau au postat pe Facebook informații despre protest. Băieții ăia se poartă ca în epoca „situației clasei muncitoare din Anglia”, oricum înainte de orice fel de reglementare legală a muncii și cu mult înainte de apariția sindicatelor! Bun., nu că acum am mai evea sindicate care să nu fie colorate în galben! Timp în care subiectul nu există pentru presa băștinașă, dacă exceptăm ziarul local Bistrițeanul și ceea ce scriu băieții de la Cațavencii… Din păcate, textul lui Mihai Radu încă nu este în ediția electronică, voi adăuga linkul cînd va fi. Am mai prins și vestea bună că lui MR i-a apărut cel de-al doilea roman – de căutat și citit! Vă spun eu care l-am citit pe primul!

PS  Și un detaliu relevant – știți cum se repartizează profitul la noi? Păi, 60% ia capitalul, 40% munca. Știți cum e la „ei”? Cel mai adesea 50/ 50%, dar și, în destule locuri invers decît la noi. Băieții ăștia care investesc aici, mărinimoși fiind, fac aici ceea ce nu și-ar putea permite cu niciun chip „acolo”! De bună seamă, cu complicitatea deplină a guvernelor noastre succesive, indiferent de culoarea lor politică. Ironia însă face ca în aproape 28 de ani, cel mai mult s-au aflat la guvernare „social democrații”…

hqdefault

http://www.catavencii.ro/statul-roman-subventioneaza-proprietarii-de-sclavi/

hyperliteratura-mihai-radu-interviu

http://www.catavencii.ro/scene-cu-grevisti-demisionati/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Statul român, amarnic de modernizat, subvenționează proprietarii de sclavi!

  1. dezideriududas zice:

    Cred că deja suntem la un nivel mai sus…., adică la proprietarii de amar și la sclavia modernizată….Azi iți trimit ce ți-am promis, după 24 mai. N-o să depășesc cele 24 de ore ale lui Mircea Cărtărescu care l-au împăcat cu filozoful român, proprietar de dulce humanitar concret ( in acest context, un președinte de țară pare a fi o plantație de sfeclă de zahăr dacă interpretăm creativ afirmația d-lui Dorin Tudoran din articolul de pe blogul său “Aura, șapca și căciula”: “Președintele Băsescu avea în suita sa de admiratori și un filozof” …)., atât timp cât ar fi ratat roadele muncii marelui “proprietar” de visuri ale generației care a inceput să creadă începând cu anii ‘60 că marile construcții nu mai pot dura dacă nu se dărâmă “chirpicii etici si morali” care începuseră să se substituie “cărămizilor”, Bob Dylan.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s