Ha, ha, ha! (5). Ghid de supraviețuire la mare!


Iar pentru ceva nostalgii și genericul de la Radio Vacanța de pe vremuri. Pentru amîndouă, mulțumiri compozitorului Laurențiu Ganea…

1. Condu cu viteză mare ! Trebuie să ajungi primul. A dat la televizor că la anul se mută marea la ruși și trebuie să o mai vezi o dată neapărat. Cine știe ce muzeu fac papitzoii în locul ei.
2. Ai grijă să nu calci în cioburile lăsate tot de tine anu’ trecut pe plajă. Tu le știi, dar ele sînt nesimțite, te-or fi uitat.
3. Neapărat să faci baie noaptea în dreptul teraselor foarte aglomerate. Marea e mult mai sărată acolo. Prietenii știu de ce.
4. Umblă încălțat. Un chiștoc aprins în talpă îți poate strica mersul de hipster. La restaurant sau la cantină e ok să umbli în chiloți. Uzi, așa cum ai ieșit din apă. Se usucă pînă vine comanda. Nu te jena, tuturor ni se revarsă șuncile burții peste cuc la fel. Se poartă.
5. Urlă. Urlă cît de mult poți. Urlă la masă, la rînd la shaorma, la supermarket, peste tot. Dacă ești beat și nu faci tot efortul pentru a răguși, atunci ești suspect.
6. Cere cuiva de la bar să schimbe rocku’ și să pună ceva nou. Se poartă. Legi prietenii frumoase așa.
7. Pune-ți tocul de 14 și hai la Stuf, la stîlpul ăla cu lumină. Ia cu tine ceva de băut de acasă și pahare de plastic. Trebuie să lași ceva pe plajă la plecare. Tradițiile te obligă.
8. Nu îți lua cazare în niciun caz, nici dacă ai bani. Ține-i de băutură pe toți. Nu o să ai niciodată nevoie de nimic altceva la mare. Dacă vii cu cortul, ia-ți cu tine laptopul, tableta și un dslr cu zoom mare și lasă-le liniștit în el. Odată tras fermoarul, cortul devine o fortăreața de nepătruns. Fă sex zgomotos chiar dacă ești singur în cort. Gotta keep a good image.
9. Vino singur în mașină. E nevoie de cît mai multe pe plajă. Odată ajuns, trage mașina cît mai lîngă mare, să o vadă și ea.
10. Să nu faci poze treaz, pieptănat sau spălat pe ochi și pe dinți. E boring. Te vrem spart, fumat, rupt în gură, cu cariile la vedere, sărind îmbrăcat în apă sau neapărat cu o sticlă de ceva în mînă. Pozele cu răsărit, apus, scoici etc. sînt pentru fătălăi. Vrem selfie-uri cu tine și cariile tale.
11. Încarcă-ți bateria la telefon înainte să vii la plajă. Fără muzica ta din telefon nu îmi găsesc pacea interioară și valurile sună fals.
12. Cere-mi bani cînd rămîi fără (,,Facem și noi o chetă, frate”). Te rog, îmi place să te văd cu Aifon Ultimu’ în stînga și cu dreapta întinsă spre mine.
13. La plecare, înghesuie-te. Taie calea tuturor, scoate curu’ pe geam și strîmbă-te la fraierii care stau pe banda lor și nu au curaj să depășească coloana. Dacă ai noroc și conduci tare de tot, intri și la Știrile de la ora 5.
Am încredere în tine că te vei descurca. Baftă ! Vino viu înapoi. Redus așa cum ești, mă-ta și tac-tu te iubesc.
Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Ha, ha, ha! (5). Ghid de supraviețuire la mare!

  1. dezideriududas zice:

    Cu așa reclamă o să fie buluc….O veste bună si pentru d-na Lili Craciun – Oradea. Deși distanța e mai mare chiar decât la Iași, unele „elicoptere” funcționează „brici” ( elemente de „biciocrație”, în PS) pe această distanță….Odată se spunea…. „există unele persoane”, acum să incercăm varianta, ” există unele elicoptere „….asta, ca să nu mai vorbim tot timpul de „avioane”….Ca „să scăpăm”, vorba lui Liviu, de „avionocrație”, poate trebuie sa trecem prin „etapa elicoptere”…Până la urmă uoamenii tre’ să ajungă pe pământ….Altfel, mai bine nu pleacă.
    P.S. Ref la „briciul” de mai sus : Trebuie luat de la maimuță.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.