Al. Cistelecan – „Conflictul interpretărilor”, conferință la Craiova


Criticul literar Al. Cistelecan va susține în cadrul Întâlnirilor SpectActor” conferința Conflictul interpretărilor”, duminică 23 aprilie, ora 11, la sala Ion D. Sîrbu a TN Marin Sorescu. Mai multe informații sub afișul conferinței. Peste aproximativ o lună, pe 21 mai, îl voi urma!
cistelecan
Al. Cistelecan, unul dintre cei mai importanți critici literari români contemporani, este invitatul lui Nicolae Coande.
Cistelecan este profesor de literatură modernă și contemporană în cadrul Facultății de Științe și Litere a Universității Petru Maior” din Tg. Mureș. S-a născut la 2 decembrie 1951 în satul Aruncuta, comuna Suatu, județul Cluj. A urmat cursurile Liceului Ady Șincai și ale Facultății Babeș Bolyai, ambele din Cluj. Doctor în litere, din anul 2000, cu o teză despre Ion Pillat. A publicat cărți apreciate de critică și de istorie literară: Poezie și livresc (CR, 1987), Celălalt Pillat (Ed. Fundației Culturale Române, 2000), Top ten (Ed. Dacia, 2000), Mircea Ivănescu. Micromonografie (Ed. Aula, 2003), Al doilea top (Ed. Aula, 2004),Diacritice (Ed. Curtea Veche (2007), Magna cum laude (Ed. Tracus Arte, 2012). A publicat inclusiv două volume de interviuri, 11 dialoguri (aproape teologice) (Ed. Galaxia Gutenberg, 2003), 15 dialoguri critice (Ed. Aula, 2005). A colaborat la realizarea Dicționarului scriitorilor români (coordonat de Mircea Zaciu, Marian Papahagi și Aurel Sasu) și a Dicționarului esențial al scriitorilor români (aceiași coordonatori). În 2011 a coordonat volumul aniversar Mircea Ivănescu ‘80 (Ed. Paralela 45), iar în 2014 a îngrijit antologia Versuri, de Mircea Ivănescu (Ed. Humanitas).
Cea mai recentă carte a sa este Ardelencele (Ed. Eikon, 2014), un extras dintr-un proiect mai mare închinat poetelor române din toate timpurile și de toate mărimile și formele” (autorul).
Biletele sunt puse în vânzare la agenția teatrului.
Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Al. Cistelecan – „Conflictul interpretărilor”, conferință la Craiova

  1. Ion Fercu zice:

    Mai cred ca Al Cistelecan nu este doar ,,unul dintre cei mai importanți critici literari români contemporani”, ci și o fiinta morala.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.