Amenințări teroriste la Sankt Petersburg


Ca și cum n-ar fi fost destulă explozia din metro de luni, pericolul terorist continuă. Dimineața, a fost dezamorzată o bombă, similară celei care a explodat la metrou, într-un bloc de locuințe. În legătură cu acest incident, poliția a efectuat trei arestări și își continuă investigațiile. Numai că, cîteva ore după aceea, un dispozitiv a explodat într-un bloc din vecinătate, fără a produce victime din fericire. Însă fațada blocului a fost distrusă. Deocamdată, ipoteza unui atac terorist nu a fost confirmată, însă coincidențele sînt destul de curioase. Între timp, în legătură cu dispozitivul dezamorsat luni, autoritățile afirmă că, dacă acesta ar fi explodat, ar fi provocat sute de victime…

5616

https://www.theguardian.com/world/2017/apr/06/explosive-device-st-petersburg-residential-building-russia

http://www.digi24.ro/stiri/externe/explozie-intr-un-bloc-din-sankt-petersburg-fatada-s-a-prabusit-701794

O altă explozie a avut loc în sudul Rusiei, la Rostov-pe-Don în cursul acestei dimineați, în apropierea unei școli. Din fericire, o singură persaonă a fost rănită.

http://www.digi24.ro/stiri/externe/rusia/presa-explozie-intr-un-oras-din-sudul-rusiei-701548

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Amenințări teroriste la Sankt Petersburg

  1. Interesant. Dincolo de emotii, o analiza pertinenta. Dincolo de comentarii zapacite, din putinatatea informatiilor reale, s-ar desprinde cateva idei. Traim intr-o lume extrem de dinamica pe care insa e greu s-o pricepem nefiind acolo, in spatele usilor inchise. Dar, se pare, e o stare asimetrica a lumii, un vartej militar si mai mult decat atat. Interese. Mari Afaceri. Bun. Si mai departe? Tragic in esenta pentru ca mor oameni nevinovati. Trist pentru ca in Mileniul III, omenirea balteste mai departe intr-o stare primitiva, halucinanta, fara perspectiva. daca ne uitam atent in jur, descoperim stari beligerante cu duiumul, gata, gata sa se infatiseze publicului aproximativ turmentat…Ca si mine de altfel, complet turmentat si siderat…Care ar fi miza? Ce spuneti oameni buni si teribili?

    Apreciază

    • In nebunia zilelor noastre, îmi este și teamă să mă gîndesc la miză! Ce mi se pare clar este că miza lor, și bag aici nu doar teroriștii, ci și pe manipulatorii lor., ba chiar și pe politrucii de toate culorile, deci mizele lor, cu sigurnață nu sînt mizele noastre!

      Apreciat de 1 persoană

  2. Intr-adevar, Liviu…Nu sunt mizele noastre…Dar, se pare, lumea a devenit foarte mica si atunci se cheama ca macelurile astea ne afecteaza…O continua stare de razboi ne urateste, ne inmoaie, ne distrage de la lucrurile vietii… Bineinteles ca putem alega sa nu ne uitam, sa nu stim, sa nu vrem sa stim, sa ne doara la basca… Asa se intampla si in Romania… Lumea traieste descompus, deslanat, alandala, bramburit… Nu intrevezi o directie de mars…Suntem ca niste scoice valurite de colo, colo de apele imaginare ale unui ocean magic…Beligerantele fara de sfarsit, de la Uniunea Scriitorilor, de pe coridoarele Serviciilor Secrete, din sanul Ocultelor de toate culorile, din inima micilor comunitati de pretutindeni, din cadrul transnationalelor, de pe strazile din Chicago sau din Caracal au o fara de noima…plina de o noima anume…Si totusi pare ca lumea si-a pierdut noima. Asa cum Premiul Nobel, mult ravnit de unii si de altii, si-a pierdut de multas vreme noima intr-o lume desfundata de Bomba de la Hirosima…

    Apreciat de 1 persoană

    • Nu, nu putem trăi fără să vedem ce se întîmplă… Din păcate, asta ne ocupă o bunp parte din viață, în care am putea face lucruri mai bune, mai frumoase, mai utile, după cazul fiecăruia…

      Apreciat de 1 persoană

      • Agresivitatea in lume a atins cote incredibile…Cunosc oameni altminteri linistiti care si-au iesit din pepeni din te miri ce si au injurat si au amenintat in stanga si-n dreapta ca la usa cortului…Violenta din licee sta sa explodeze…Violenta pe strada mocneste…E o dementa generala…Oamenilor le sare mustarul pe nepusa masa…Vorbesc din experienta mea, am fost martor al multor momente incredibile…In politica romaneasca, insalubra, periculoasa, tenebroasa, violenta balteste intr-un chip monstruos… Aroganta asa-zisilor politicieni este dublata de o furie fara de margini… Am avut sansa sa cunosc pe viu lumea politica din Romania, in cele mai negre cotloane ale ei… legaturile cu clanurile, cu mafia transfrontaliera, legatura cu retelele de prostitutie, droguri si asa mai departe, a denaturat mintile acestor oameni… Romania are nevoie de o revolutie reala, totala, fundamentala…Tara asta se face praf pe zi ce trece sufocata de perversitate, de tampeala, de ipocrizie, de ura si de micime intelectuala.. Mediocrul Arogant este fascistoid, exclusivist si periculos…El se afla pretutindeni, dubland sufletele asa-zisilor politicieni…Ar trebui sa pierdem nopti si nopti vorbind pe aceasta tema…Siguranta Nationala, daca mai valoreaza asa-ceva, este pusa sub semnul intrebarii…Nu ca ne-ar putea ataca din afara careva cu tancuri si detasamente de grenadieri beti clampa… Atacul vine din interior si este cvasigeneral..

        Apreciat de 1 persoană

      • Tot e bine că-s buddhist…

        Apreciază

  3. corina1111 zice:

    Andreea Cristea, romanca care a cazut in Tamisa in urma atacul din 22 Martie la Londra, a incetat din viata in aceasta dimineata.
    Urat mai este razboiul asta terorist, sau ce-o fi.

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.