Dorin Tudoran – Mona Muscă, doamne & domnițe


Untitled-5-jpeg

Am fost cinci ani coleg cu Mona Muscă în PAC și nu-mi amintesc să fi avut vreodată să-i reproșez ceva. Cînd partidul a dispărut prin fuziunea cu PNL, eu m-am retras din politică, dar MM a continuat. Acolo, a făcut iarăși o treabă foarte bună, dacă ne gîndim că îi datorăm două legi esențiale pentru o societate democratică și civilizată – legea transparenței și cea a combaterii violenței domestice. Asta n-am împiedicat PNL s-o epureze pentru o cedare din tinerețe. Am văzut și eu duzina aceea de note informative și n-am găsit nimic care să susțină ideea că ar fi făcut poliție politică. Poate și ca un fel de autoispășire, în momentul alungării din politică, se bătea pentru o lege a lustrației, care nu avea mulți fani în politichia băștinașă – și nu degeaba! E nostim în schimb, că PNL îl păstrează președinte de onoare pe un  caricarurist dovedit de două ori turnător! Asta e! Reiau și eu excelentul desen al lui Ion Barbu, cu care DT își ilustrează intervenția.

http://www.dorintudoran.com/mona-musca-doamne-domnite/

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

19 răspunsuri la Dorin Tudoran – Mona Muscă, doamne & domnițe

  1. mihaidg zice:

    Mi-a placut gaselnita cred involuntara: „polirică”; cred ca de fapt „polirică” ai facut intotdeauna, chiar si fara de partid.

    Apreciat de 1 persoană

  2. mihaidg zice:

    Si à propos de MM. Mi-amintesc ca eram in tara, undeva la un hotel, si am vazut la televizor un interogatoriu luat dnei respective de catre doi „colegi de generatie”, adevarati inchizitori. Si stiam prea bine ca ambii nu aveau un trecut tocmai curat. Groaznic, asa ceva te satura de Ro pentru multa vreme. Poate ca lucrurile s-au mai potolit de-atunci, desi…

    Apreciat de 2 persoane

  3. d.p. zice:

    Nu o regret pe Mona Musca, dar imi pare f. rau ca oameni ca Olguta ocupa, acum, prim=planul politicii romanesti.

    Apreciază

  4. si a mai fost si acea scrisoare deschisa a lui Liiceanu, in care, cu cata usurinta o critica, ca sa nu spun mai mult. Cumplita reactie a avut filosoful sau ce o fi.

    Apreciat de 3 persoane

    • Corect – sau ce-o fi!

      Apreciat de 2 persoane

      • dezideriududas zice:

        „Ce-o fi” era „brici” pe vremea rezistentei, mai greu acum pe cea a incontinentei….Sa vedeti insa incontinenta la „ce nu-i”….Rezistenta la „ce nu-i” nu mai poate fi ca altadat’…Cum nimic nu mai poate fi ca ATUNCEA….Cu atat mai mult, ACUMA. O alta demonstratie ca timpul este doar o conventie. N-ar avea sens expresia ACUMA-I ATUNCEA….

        Apreciat de 1 persoană

      • Un brici destul de tocit, ca să spun așa…

        Apreciat de 1 persoană

      • dezideriududas zice:

        Era el briciu’ tocit, da’ spira cu spira, editura ‘ceea guresa, in timp ce atunci, vorba lui Dorin Tudoran, competitia era pe tăcere ( o altă nemurită marca DT : “tăcătorii” !!! ) …, s-a indreptat unde trebuie….Acum, cu briciu’ brici, sa speram la mai multe….Un singur lucru ne lipseste tuturor, directia. E drept, la dom’Gabriel briciu’ acum e tare ca fularu’ si tocit ca pacea sociala, da’ i-a mai ramas politica de la vechea editura…., că humanitate…., stirbă toată. Pe de alta parte, geaba-i briciu ca diamantu’ daca politica-i ascunsa-n mlastini….

        Briciu’ politic de acum cand e atuncea.

        Apreciat de 1 persoană

      • Te suspectez cumva de optimism!

        Apreciat de 1 persoană

      • dezideriududas zice:

        N-am cum să nu fiu optimist. Tocmai am descoperit, via Noica ( dictionar Florica si Marin Diaconu ), că Eminescu, “cel mai mare FRAIER IN VIAȚA istoriei Romaniei”, a dat drumul timpului “si-a scăpat” astfel zăgázul României ( noroc pe noi că , in materie, scăpatul e in sus nu in jos…)…. prin expresia “fuior desfăsurator” ( timpul = fuior desfăsurator ) si cred că “sistemul”, cu a sa desteptăciune de-acum celebra in lumea prostilor, reuseste, din orânduire in orânduire, să-l recupereze in solenoid ( din păcate, pană acum, i-a reusit numai in jos…)…Nu poci, deci, pentru ca să nu fiu ! E drept, cea mai mare cantitate reusise sa o strânga in “tomberonul lui DD”, nu mai e acea măretie de-atunci, dar să nu disperăm ! Pana la urma, DD sună bine. Merită adusa sintagma “in atentia publică”. Un discipol, nu prost, al celor mentionati mai sus, deja s-a prins. Bre’, da’ nu mai poci pentru ca să faci vreo smecherie pe lumea asta-tât de (cu)prinzătoare….Da’ nu disper. că dintre smecherii au mai rămas filozofiile si dom’Gabriel aici e la putere….Nu se poate auto-renega. Nu sunt atâtea crème pe lumea asta ca să -i poată acoperi supărarea dacă i se strică merțanu’ de artilerist si trece pa langa el vreun-neica nimeni trabanțând mic de infanterie să-si duca legăturile de pătrunjel la piată să le vânda….Nu-i normal ca la piată sa-l astepte ANAF-ul să reface dreptatea cea de pe lume ? Dacă ‘cela, banditeste, vinde odata cu pătrunjelul si dreptatea lumii ? Tara o vând altii, da’ la ei nu e suficient doar ANAF-ul, tre’ si DNA….Bre’, si altă dată să mă mai “intrebi”, că o să -ti răspund, ca-n bancurile tale : Nu mă intreba ! Nu vezi cată energie scap, in sus ? Poate, in cădere, intră -n solenoid….si-si mai revine-n firi….Desi, la stilul “lui”, cre’ că deja se gandesc la primul fir(ea)….Dacă ‘cela a scris “Baroane”, nu poate scrie acum “Pătrunjele” ? “Revista presei” ne informa că a scris si “Trandafirele”….
        Multumiri pentru Einstein. Nu l-am mai intâlnit de mult. Mă bucur să văd ce (mai) face….Abia astept să bem o cafea…I-as da si una mica, chiar un vin, că -i mai cu adevăru’ la el….Poate deconspiră /demască /mărturiseste ( dupa gusturi… ) mai multe….La sfarsit fac un Raport.

        Apreciat de 1 persoană

    • Virgil zice:

      D-nul Liiceanu a scris multe (cred ca prea multe) scrisori deschise desii exista o vorba din popor „daca taceai filozof ramaneai” Asta apropos de ce o fi 🙂

      Apreciat de 4 persoane

Comentariile sunt închise.