Geografia femeei și a bărbatului. Dar și bancul cu 8 martie


statueta vitruviana

Eu nu cred în 8 Martie. Cu excepția școlii primare, cînd eram pus să scriu poezii dedicate mamei, am rezolvat problema urărilor și a darurilor de primăvara de 1 Martie, cu prilejul Mărțișorului. Nu știu de ce s-a întîmplat așa, poate pentru că tot auzeam că 8 Martie ar fi o „sărbătoare comunistă”. În fapt, nu cred că este, a fost instituită de o organizație internațională „de gen”, unde cred totuși că exista o orientare mai degraă de stînga, nu neapărat comunistă. Dar nu contează de cred eu, foarte multă lume marchează această zi. Ca să nu mai spun, că o zi după, ar exista și o zi a bărbatului, legată bănuiesc de cele 40 de păhărele care trebuie băute în onoarea celor 40 de Sfinți/ Cum știm însă cu toții bărbații nu sînt sfinți. M-am hotărît prin urmare să ,maechez și eu ziua aceasta, sau zilele acestea, însă așa, mai cu umor! Mai întîi, în ordinea inversă celei indicate de titlu, Bancul ci 8 Martie, primit de la Dl Dumitru Ion, împreună cu un banc complementar, pe care de asemenea îl postez. După aceea, elemente de geografia femeei, dar și a bărbatului, pentru care îi mulțumesc scriitorului Ion Fercu.

Bancul cu 8 Martie

De 8 martie vine un inginer cu un buchet imens de trandafiri la director:

– Dom’ director, sa traiti, la multi ani, pentru dv. cel mai mare buchet de 8 martie!!!

– Baa, tampitule! Ai innebunit? Pai de 8 martie se dau flori la femei si … ce, am fata de femeie?

– Nu, dom’ director, … da’ sunteti totusi cea mai mare curva din institutie!

 

Bancul complementar
Un calator ajunge la hanul „Gheorghe si Balaurul”. Bate la usa , i se întredeschide si o femeie îl întreaba:
-Ce vrei?
-As dori sa înnoptez la han si daca ati avea si o farfurie cu mâncare…
– Nu avem! Si i se trânteste usa în nas. Bate din nou la usa . Usa se întredeschide si aceeasi femeie îl întreaba:
-Ce vrei?
– N-as putea sa vorbesc si cu Gheorghe…?

 

Geografia femeei și a bărbatului

 

Geografia femeii:


Intre 18 si 25 de ani, femeia e precum Continentul African:  jumatate a fost deja descoperita, cealalta jumatate ascunde frumuseti inca salbatice si delte fertile.

clip_image00118

Intre 26 si 35 de ani, femeia e precum America de Nord :  Moderna, dezvoltata, civilizata si deschisa negocierilor in schimbul banilor.

clip_image00253

Intre 36 si 40 e precum India :  fierbinte,relaxata si constienta de propria frumusete.

 

clip_image00461

 

 

Intre 41 si 50, femeia e precum Franta :  Usor imbatranita, dar inca atragatoare si interesanta.

 

clip_image00594

 

Intre 51 si 60, e precum Iugoslavia :  A pierdut razboiul, e tulburata de fantasmele trecutului, dar se lucreaza la reconstructie.

 

clip_image00726

 

Intre 61 si 70, ea e precum Rusia :  Spatioasa, cu frontiere fara patrula. Stratul de zapada ascunde mari bogatii.

USA Today's Hollywood Hero Event

 

Intre 71 si 80, femeia e precum Mongolia :  Cu un trecut glorios de victorii, dar cu putine sperante de viitor.

 

clip_image00987

 

Dupa 81 de ani, ea e precum Afganistan :  Aproape toata lumea stie unde se afla, dar nimeni nu vrea sa mearga pana acolo.

clip_image01039

 

–––––––––– –––––––––– ––––––––

Geografia barbatului: Intre 15 si 80, barbatul e precum Cuba – Guvernat de un singur membru

martisor4

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

31 de răspunsuri la Geografia femeei și a bărbatului. Dar și bancul cu 8 martie

 1. Ion Fercu zice:

  O prietenă mă întreabă indreptatit-sarcastic: ,,Nu credeți că este prea mult ca să vă emoționați (unii, doar oficial) o singură dată pe an?
  Repere… Acum 107 ani, Conferința Internaționala a Femeilor Socialiste a hotărât: 8 Martie, ,,Ziua internațională a femeilor”. Un an mai târziu: un milion de femei din Europa manifestau pentru aceeași idee. 1921 (horribile dictu, veți zice), Lenin a decretat: 8 Martie, Ziua Femeilor. 1977: Națiunile Unite declară 8 Martie ca fiind Ziua Internațională a Femeilor. Vreo 60 de țări sărbătoresc această zi. În unele țări este chiar o zi liberă, fără trudă. Și pentru bărbați… Chinezii, generoși, au acordat doamnelor liber (după-amiază). Vedete ale democrației – S.U.A., Canada, M. Britanie, Germania, Franța, Spania, Japonia – nu se regăsesc pe lista țărilor care sărbătoresc ziua aceasta.
  Dincolo de minunatele vorbe, uneori… anuale, ale multor bărbați (sau, mă rog, persoane de genul masculin), există încă o anumită înverșunare… mentală cuibărită aiurea. Aminteam, recent, într-un alt context, că în 1919, Gazeta Transilvaniei nota: ,,…mulți adversari ai emancipării femeii susțin (…) că femeia are capul și creierul mai mici decât bărbatul și de aceea nu-l va putea egala niciodată”. După aproape o sută de ani, toate acestea nu sunt, pentru mințile normale, decât elucubrații. Iată însă că în acest martie 2017 un europarlamentar polonez a cuvântat: ,,Desigur, femeile trebuie să câștige mai puțin decât bărbații, pentru că sunt mai slabe, mai mici și sunt mai puțin inteligente”…
  Acestui hârb mental îi arunc în obraz vorbele unui grozav admirator al genului feminin, inimitabilul Emil Brumaru… Femeia, zice el, este ,,o mireasmă echivocă, și paradisiacă și infernală, ce-ţi umple sufletul şi casa…”, „îndumnezeiește viaţa obtuză” a bărbaților, este ,,un altar (…) la care mă închin nevolnic, e un ultim dar al lui Dumnezeu”. Femeile, conchide ieșeanul, sunt ,,sunt însăși IUBIREA, însăşi POEZIA”.

  Apreciat de 1 persoană

  • Da, aveau dreptate cei care sesizau originea comunistă a zilei, dar cum a fost adoptată și de ONU, a devenit internațională ăn sens larg. Poate de unde eu crec că ziua femei trebuie să fie în fiecare zi, nu mi-a căzut simpatică una singură…

   Apreciat de 1 persoană

  • Polonezu’ ‘cela nu s-a facut inteles. A vrut sa zica doar ca fimeile n-au cum sa fie prea democrate, adica destepte, atata timp cat (tot) au o atitudine atat de dictatoriala, adica proasta, fata de unicul barbat aflat in dotare….Problema de comunicare…E drept, la polonezi adevarul Betleem-ului este voivodat si ca in marile “cratii” de multe ori plecarea e de fapt venire si invers…L-o fi lasat fimeia….Pana la urma e vorba de Polonia nu de Polonu’….

   P.S. La multi ani la dictatoare !
   Democratii

   Apreciat de 1 persoană

 2. Larsen Elena zice:

  Un boier ca dvs nu se dezminte ! atia !Spumoasa si desteapta dedicatia ! Fiindca ne sarbatoriti in fiecare zi, chit ca unele am ajuns deja…..Afganistan ! A propos, poezia dvs a perut olimpicelor mele mai incitanta si cu mai multe mesaje decat a lui ….. Fie la el acolo de efeminat !Azi ne permiteti o picatura de venin !

  Apreciat de 1 persoană

 3. angelicabutnarasu zice:

  Da bini ca le-ai tratat cu umor, ca bancurile sunt antisarbatoritele femei…Si eu agreez tot 1 Martie, e mai sincer, da de ce oare geografia asta n-a trecut si pi la RO? iar ziua barbatilor o sarbatoresc cu mult drag, Baba Dochia avind sub cojocul nr. 9, 40 di paharuti goali, da li umpli, si bei cam citi barbati zdraveni ai cunoscut pina la 40, asta daca iti mai aduci aminte…asa-i norma bisericeasca, poti spune graseind cuvintele, da nu depasi 40, ca te afuriseste popa in canoane…
  RAZBUNARI POETICE, DE 8 MARTIE
  Pe cind Andrei, fiul meu in virsta de 5 ani jumati frecventa gradinita, la sarbatoarea de 8 Martie i-a dat educatoarea sa recite o poezie, cea a lui Eminescu, Somnoroase pasarele…Si cumeu eram foarte ocupata, l-am rugat pe V. tatal dumisale, respectiv al meu sot, sa-l pregateasca artistic. Cei doi erau certati nu mai stiu de la ce, se uitau ostili unul la altul,, si D-l V. care tocmai venise de la o bere cu amicii, se distra scriind o altfel de varianta a poeziei, dictata de cele 3 berici… asa ca ii facu fiului varianta lui ,iar acesta stiind bine a scrie si citi, o invata rapid pina-n seara recitind-o Motanului nedumerit, rizind a incintare de un asa poet glumet, mai rar…Si veni ziua Serbarii, mare animatie, parinti, copii si bunici, fotografi si doi ziaristi umplura sala de spectacol, fiecare grupa, pe linga educatoarea lui, Directoarea era in primul rind de scaune gatita, parfumata si coafata intr-un coc celebru gen sarmalute, invirtea ochii a mindrie si mare importanta didactica…Aplauze, copii cintind, recitind, si iata-l si pe Andreiul copil -minune,, cel mai obraznic, neastimparat , inventiv si incomod exemplar din acea serie…Reverenta, numele, si atintindu-si ochii in pupilele educatoarei-care se mareau pe masura ce el recita- versurile vestitului Poet national rastalmacite de un tata cherchelit ,,Somnoraoase pasarele pe la Cluburi se aduna, Se ascund printre bretele, noapte buna! Buna-i noaptea dezbracata in chiloti de ciocolata, Si cu frisca prin buric, Esti o zina din plastic! Se facu o liniste mormintala in prima faza, dupa care educatoarea Andreiului [ramas nedumerit de linistea instalata], se porni a aplauda sonor, cu rivna si disperare, risete, aplauze, comentarii, uimiri. Educatoarea urcata pe scena, ceru scuze, a gresit copilu poezia, eu i-am scris-o, cu mina mea, credeti-ma, se miorlaia ea cu ochii la privirea de otel a Directoarei-sarmaluta care se si ridica in graba rasturnind un scaun cu nervi,si se indrepta spre cabinetul d-sale in mare tulburare insotita de educatoarea rosie ca focul si mica, mititica in fiinta ei umila…Da si eu, mindra de odorul meu cu gura pina la urechi, fericit de aplauzele furtunoase si succesul vizibil, spontan si instantaneu, l-am sarutat ostentativ,si de minuta, am si tulit-o in viteza,pentru a nu da ochii cu cele doua autoritati ce se certau ca la usa cortului, printre uriasele buchete de trandafiri…Evident ca ajunsi acasa l-am pedepsit pe titularul poet,o saptamina a mincat tartine, plus ca nu am ris neam, la glumele lui impaciuitoare, plus dormitul doar cu motanul, timp de o saptamina…Am mutat copilu la alta gradinita, si nu ne-am mai salutat cu cele doua salariate care mi-au trimis vorba ca usurate au respirat dupa plecarea unui asa copil nastrusnic si plin de intrebari incomode puse educatoarei, ca.,,De ce friptura mea este mai mica decit a lui Dragos nepotul tau, am masurat-o cu rigla, e mai scurta decit a lui, cu 4 cm,de ce va machiati si va inrositi unghiile in timpul serviciului, oricum semanati cu Dracula, iar de 1 Martie ati injurat parintii ca v-au dat in dar, doar flori si 4 vaze…nimic nu-ti convine, esti o muratura, asa zice si taica-miu, intr-un borcan meriti sa stai, ca doamna, nu pot sa-ti spun!

  Apreciat de 1 persoană

  • Ha, ha, ha! Așa care-va-să-zică, dacă îți mai aduci aminte! Și iar Ha, ha, ha! Pentru povestea cu grădinița! Văd că Virgil avea telent poetic. RIP…

   Apreciază

   • angelicabutnarasu zice:

    I ntimplarile cu Andrei le am scrise intr-un caiet, o parte mi le amintesc altii, fiindca l-am luat de mic peste tot[ din gelozia lui V.],a crescut in cabinete medicale, secretariate scolare,tabere si sutele de petrcei din tabere, astfel vocabularul si umorul lui fiind absolut uluitoare, N. Danilov i-a si dat o carte cu autograf Invatatoarea lui pe care a chinuit-o cu intrebari , vedicte si amenintari gen-Te dau in judecata ca ma agresezi cind bati cu linia in catedra-, ar putea scrie o carte, distractia cu el fiind maxima…ce viata fericita am dus toti trei, duduia blocul de risetele noastre, pina s-a imbolnavit EL… Si acum, A. este la fel, plin de umor, da are morga de english…uneori, m-a pus si in situatii delicate… o data dupa ce un medic l-a cosultat si am primit reteta, Andreiul din usa a spus tare si cristalin, ,,Maman, ai uitat sa-i dai peschesul!

    Apreciat de 1 persoană

   • Ha, ha, ha! Păi, dacă ai uitat, băietul ți-a adus aminte, nu?!

    Apreciază

  • Intelegem, intelegem, da’ cu motanu’ ce-ati avut ?

   La multi ani dvs. si „micului Virgil” ! Cel mare sigur e cu ochii pe el…., de-acolo… si cred ca Eminescu folosit transfigurat e mai important decat folosit „la figurat”….

   Apreciat de 1 persoană

  • Virgil zice:

   Tot in aceeasi perioada or cred ca mai mare un pic , un unchi (care de fapt era un prieten ) ma invata urmatoarea poezie
   a fost odata ca-n povesti (cu pantaloni)
   a fost ca niciodata (fara pantaloni)
   din rude mari imparatesti (cu pantaloni)
   o prea frumoasa fata (fara pantaloni , bineinteles) .

   Mai avea cateva strofe tot in ritmul asta si stiu ca tata ma punea sa o recit la chefurile la care participa (binenteles ca audienta era numai masculina) Si eu nu intelegeam ce e asa deosebit o fata fara pantaloni 🙂 Cand am crescut m-am prins 🙂

   Apreciat de 1 persoană

 4. Larsen Elena zice:

  Bancurile au placut tuturor prietenelor mele, unele taman bune si intreresate sa va fie ghiduse inteligente care sa va duca prin toate taramurile mai sus mentionate ! Cea mai mare incantare, din parte unui domn ( Nu va ganditi la alte alea!), profiler pe bune si destept foc , la MI al nostru ! Multumim de urari si facem cinste !

  Apreciat de 1 persoană

 5. Dana (Mara) zice:


  Un colt de rai – un dar muzical – Giverny.

  Apreciat de 1 persoană

 6. angelicabutnarasu zice:

  D-lui Dezideriu Dudas
  Cu mini vorbiti D-le Dudas?! Da mie mi frica di mata! Ce scrieri laborioase, inteligente si rascolitoare aveti, ramin mereu pi ginduri, si ma uit ca mita-n calindar…nu ma duci vocabularul si cunoasterea asa di sus, sunt fata din popor, o ninja balcanica…saru mina di-o atentie, si multumesc di urari, desi eu sunt Femeie-si nu orice-, mereu, tot anul, si nu numai di 1-8 Martie, multumesc, ma incalzeste! Iar cu Motanul e serial, fac telepatie cu el, face parte din frunzisul arborelui genealogic, este Blacky Casanova al treilea, recunoaste ritmurile muzicale fiindca imi bate cu coada fix si corect ritmul di jazz, blus si rock,,…si apoi vorbeste si engleza, perfect, cu accent mexican, l-am luat la cursuri cu mine, l-am agatat intr-un cuier intr-o punga, da el a invatat ceva, eu doar little franch, fiind cu ochii dupa profilul unui tip ce era facut din niste linii curbe, foarte interesante, eu umblind cindva in pasi de dans, si pe la Artele plastice…Scuze, m-am intins, lungit, extins si chiar lafait pi spatiul LA-ului, da el nu s-a supara,ca-s facuta si eu din frunze si flori di tei, caise, gutui si cirese…Multumesc ca a-ti tras cu un ochi spre mine, asta se numeste ochiada,si eu va urez di 9 Martie sa aveti tot ci va trebuie si un vinisor bun, aveti 40 di paharuti?

  Apreciat de 2 persoane

  • Nu-ți fă probleme, lafăiește-te aici cît ai poftă…

   Apreciază

  • dezideriududas zice:

   Motanu’ ? E-hei…, asta era pe la 30, hai 35 de ani….Dupa 40′ e crocodil ! Translatand in social, eu nu m-am prins la faza cu motanu’ si cand am inceput sa-l trag de mustati pe crocodil, sa-nnebuneasca nu alta….Om e si el….Bun era delfinu’ lu’ Cernea, ca nu speria pe nime’….Poate doar el, cu gandul la delfina…

   Apreciat de 1 persoană

 7. angelicabutnarasu zice:

  Multumesc de invitatie, la tini imi placi, ai asternutul curat, si miroase a Mare,iasomie si flori di cimp, fina poezie,si muzici bune, cuvinte cristaline, pace si prietenie [prin politici, nu calc], multumesc de dimineata, ca mai incolo,mi se modifica dictia, am intilniri cu niste extraterestri, fac un schimb di martisoare,da mari lucru sa nu ni prinda ziua di miini, cini stie ce ritualuri mai au si astia, ei, li dau si eu sa bea din niste paharute cit ventuza, asa, ca la greci…

  Apreciat de 1 persoană

 8. Vasilica Ilie zice:

  Păi, nu se poate! Doar femeia are „geografia” ei repartizată pe vârste? Cu bărbaţii, nu prea sunt lămurită… 🙂 Vă doresc o primăvară frumoasă şi fericită!

  Apreciat de 1 persoană

 9. Dana (Mara) zice:

  sa gasim si la femei o „chintesenta” – precum Portugalia, indiferent de virsta: mereu pasionala, iubitoare, melancolica…

  Apreciat de 1 persoană

 10. angelicabutnarasu zice:

  Domnului Dezideriududas, prieten din luna lu Marte,
  Si nu v-ati prins la faza cu Motanu? Mai bini! Eram intr-un turneu di promovare a Motanului, care ma insotea in singuratatea alergatorului de cursa lunga, da poati, vorba Dv., o fi si deghizat si in crocodil uneori, m-a si crantanit la cotul sting…N-are treaba Motanul cu subtilitatile lingvastice, da uiti ca imi scrie in karma de intilnirea cu delfinul,poati m-a invata sa innot, sa scriu si sa recitesc timpul ce vine, sunt prea mica intr-o lume atit de mare am si intilnit citiva Maestri, m-au coplesit intrebarile, da sa nu fiti ironic, cinic sau coroziv, vechile tipare m-au incastrat intr-o altfel de identitate, si iarasi sunt la virsta intrebarilor, ,,cine sunt eu?,,Poati miine oi afla, dupa cele 40 di paharuti as putea auzi, ,,Femeie, i-ati patul si umbla!

  Apreciat de 2 persoane

  • dezideriududas zice:

   La câte „paharuti” am luat azi…, s-ar putea sa fiți premonitorie…. : ” Românie, i-ați patul și umblă”…Liviu, mai aproape de Socola, tre’ să mă poată ințelege…Eu, din „ordinul Dezideriu”, ținând cont că Eramus a facut un „plagiat anticipat” cu „Elogiul nebuniei”, pot „scăpa” la autopsie…Așa că, toată lumea va fi fericită !

   Apreciat de 1 persoană

 11. @ angelicabutnarasu
  Liviu Antonesei

  Am ramas impresionat de (i)realitatea prin care “micul Virgil” transa irationalitatea vietii de zi cu zi, in stil propriu…Fusese cel putin a doua oara. Deasemenea, fara talentul mamei, ‘geaba (i)rationalitatea fiului….Tocmai eram ( de cca. 2 saptamani ) impresionat de talentul unui elev constantean care printr-un pamflet ucigator devoalase o realitate incredibil de atins dintr-o institutie fanion….Ma gandeam ca generatiile mai mari, scriu, dar scriu in van….Dau mai jos o mostra de talent a aceluiasi elev….Cred ca abia generatia “micului Virgil” nu va mai putea fi prostita….Deocamdata avem doar reactii la i-realitati…. https://saltimbancul.wordpress.com/2017/01/27/eroi-de-basm-sau-genii-criminale-cei-sapte-pitici-deconspirati-de-un-vasluian/

  PS O alta realitate devoalata in “ordinul nefestic”….Un “mic Virgil” de clasa 6-a tocmai si-a gasit “Julieta”, de clasa 5-a. I-a spus mamei ca vrea sa-l cunoasca pe tatal “Julietei” ( Mama : “ De ce ???!!! “ El : “ Sa vada ca sunt om serios !!! “ ) si alte-alea de mori cu zile…Ultima : de 8 martie “sparge” vreo 100 de lei pentu Julieta. Mama : “ Pai bine mai neseriosule, la mama ta nu te-ai gandit ? “ El : “ Stai linistita ca te-asteapta trandafirul tau acasa….”
  Ajung acasa si…nimic. Mama : “ Spune-ai de-un trandafir “…Se duce el in camera bunicii, cauta si revine cu…o garoafa . El : “ Trandafirul s-a transformat intr-o garoafa ! “
  Romania pare a semana cu mama iar UE cu “micii Virgili”….Cui pe cui se scoate….

  Apreciat de 1 persoană

 12. angelicabutnarasu zice:

  Domnului DEZIDERIU DUDAS, de ZIUA BARBATILOR, fara numar…
  Si azi fiind intr-un local plin cu barbati si domni, toti sfinti pi la casele lor, mi-am cercetat telefonul pi sub masa,prin poale, am cetit comentariul deziderian, da nu m-a dus capu dca-i di bini, di foarti bini,s-au ii di rau, si ma-ntrebai pi sub masa,
  Asadar, citi paharuti ati luat
  De ati si concluzionat
  Ca asa, instantaneu,
  Sunt premonitoare, eu?
  Da ci treabi am eu cu D-l Eramus pi cari nu l-am cetit inca, fiind oarecum virgina la subiectele filisofice, da fiind spontana si pe pilot automat,prin telescriere si prin aburii petrcerii pot spune cu uimire ca la o autopsie [sa fie, hat, diparti], vor gasi prin venele matali, no, no, singe normal, ci doar cuvinte incrucisate, critici aprige, citate, poezii si eseuri,va curge literatura si poeme nescrise si sabii de lumina cu cari li tai matali avintul celor care cred intr-un dialog pasnic cu Dv., D.D, deci asa, crocodilul cu musteti, e si el om…Sa va fie di bine si di leac sarbatoarea barbateasca, da tot n-ati numarat paharutili, da sunteti bini, nu? ca D-l Eramus sughita de uimire, fiti sigur, am ciocnit cu prietenele, plina de-un avint literar,-La multi ani si pentru Eramus!- am strigat eu usor graseiat, -,,De unde-l cunosti, draga? m-a intrebat una din turma,-Din poala! i-am raspuns eu tocaind a placere, era un Pinot noire in pahar de cristal,am privit-o prin el, era rosie de invidie…Ah, femeile care degusta gresit barbatii!

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.